• 24136
    mevcut oyun yapısında pasla hücuma çıkışları şu an çok iyi yapmaktadır. özellikle son maçlarda** bunu çok rahat görebiliyoruz. seri bu oyunda lemina olmamasına rağmen önemli bir rol üstlendi. topun yönünü ve hızını çok iyi ayarladı. bir kaç top kaybı yapsa da kalemizde tehlike olarak dönmedi. artık rakiplerimiz de seri'nin kıymetini anlamıştır diye düşünüyorum. bu nedenle kalan 10 maçımızda seri'nin başında rakip forvetleri ya da orta sahaları görebiliriz. peki bunu nasıl çözebiliriz?

    defans hattımıza baktığımızda mariano, donk, marcao ve saracchi'den oluşuyor. bu dörtlünün ayağı bence gayet yeterli. özellikle mariano bu konuda zaten ligin ikinci yarısında resital sergiliyor. marcao dikine güzel toplar atıyor, saracchi ise yeri geldiğinde içe de top sürerek oyunu açıyor. zaten pas konusunda da oldukça yeterli. donk ise orta saha oynamış olmanın avantajı ile iyi iş çıkarıyor. zaman zaman uzun top deneyen defans oyuncumuz da kendisi. bu dörtlüye lemina ve içe giren feghouli de eklenince aslında seri'ye yapılan baskı ne kadar bizi kilitler yaşayıp görmek lazım. zaten bunların hiç biri olmasa onyekuru'nun defans arkasına koşular yapması sonucunda da rakibin üstümüze gelmesini yani baskı yapmasını zorlaştırıyoruz. falcao da zaman zaman orta alana gelip pas istasyonu olabiliyor. ömer pas konusunda çok yetenekli olmasa da hareketliliği ile alan açıyor ve al ver yaparak rolünü yerine getiriyor. yani muslera ile birlikte 11 oyuncumuz oyunun pasla kurulumuna katkı verebiliyor.

    rakibin bu duruma engel olmak için yapması gereken neredeyse 11 oyuncumuzu da kontrol altına almak olmalı. bunu boş adam ve boş alan bırakmadan yapmak çok büyük bir iş bence. fizik güç yanında büyük bir taktik disiplin de gerektiriyor. çünkü takımımızda oyuncular belli pozisyonlarda oynasa da bu pozisyonlara sadık kalarak oynamıyorlar. marinao sağ bek ama içe girip pas istasyonu olabiliyor, feghouli sağ açık ama o da içe girip pas alış verişine giriyor ve hemen ardından stoperle bek arasına koşu atıyor. onyekuru sol kanat sözde ama oyuncuların ortalama yerini gösteren haritalarda hep en uçtaki adam oluyor. ömer göbek oyuncusu ancak sol kanatta ve bek ile stoper arasında sıkça görüyoruz. defans önünde seri ya da lemina oynarken stoperleri üçleyip defansın bir parçası gibi olabiliyor. daha aklıma gelmeyen başka değişimler de elbet vardır. rakibin buna uyum sağlaması ve boş alan bırakmaması çok güç.

    iyi bir çalışma disiplin ile bu oyunumuzu bozmak mümkün. özellikle seri, saracchi, mariano ve feghouli gibi fiziksel oyunda zayıf kalan oyuncularımıza yüklenerek bunu yapabilirler. bu oyuncularımız teknik olduğu kadar fiziksel mücadele konusunda eksikler. sivasspor da bunun üzerine gidecektir. bence önemli nokta burada topun dolaşım hızını mümkün olduğunca yüksek tutmamız. koşup oyuncularımızı yakalayabilirler ama hiç bir zaman toptan hızlı olamazsınız. bu nedenle bunun üzerinde çalışmak gerekiyor. acil durum çekicimiz de onyekuru'nun defans arkasına koşularına atılacak uzun toplar olabilir. falcao da sırtı dönük top alıp kuruluma katkı veriyor ama onyekuru'nun tehditleri bambaşka.

    takım oyun anlamında her geçen gün iyiye giderken mutlaka antitezimizi üretmek için uğraşacak birileri çıkacaktır. rıza çalımbay da oynattığı fiziksel oyun ile buna en yakın hoca bence. ancak gerekli çalışmalar ile bunun da üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum. çünkü teknik heyet ve takım kalitemiz sivasspor'un çok üstünde. taktik olarak iyi azırlanıp bu üstünlük ile birleştirebilirsek 3 puan almamak imkansız.

    (bkz: 8 mart 2020 sivasspor galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın