• 20
    mehmet sepil dün korsan yayıncılığın götürülerinden dem vurarak insanların digitürk'e başvurmasını rica etti. temelde haklı bir talep fakat gerçekçi değil. galatasaray taraftarının ya da başka bir kitlenin herhangi bir boykot durumu söz konusu olmasa bile türkiye ekonomisinde korsan yayınlara yönelmemek pek mümkün değil.

    digitürk 120 lira mı ne, hadi 100 diyelim. d smart'ı, tivibu'su falan derken bütün spor yayınlarını takip etmek isteyen bir bireyin akıtması gereken aylık canlı miktarı neredeyse 250 lira falan. bu para normalin çok ama çok üzerinde bir para. ayrıca verilen paranın karşılığının ne derecede alındığı da başka bir muamma (gökten düşen tek bir yağmur damlası sebebiyle görüntüyü ulaştıramayan bir digitürk'ten bahsediyoruz neticede). siz fiyatları kabul edilebilir boyutlara çekerseniz insanlar korsandan komple olmasa da onaylanabilir oranda kopacaklardır. donan, kopan, takılan düşük görüntü kaliteli yayınlara mazoşist oldukları için başvurmuyor insanlar, buna zorunda kalıyorlar.

    lisanslı ürün muhabbetini de buna benzetiyorum ben. kalitesi gayet sorgulanabilir ürünlere biçilen fiyatlar o kadar uçuk ki, galatasaray store mağazalarından ya da web sitesinden dakikasında çıkma sebebi. sadece bu (kalitesizlik için talep edilen fiyat) bile insanları lisanssız ürün almaya ya da hiç ürün almamaya yönlendiriyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın