• 98
    bu sabaha karşı oynadığı 2019-2020 sezonu açılış maçında washinton karşısında dikkatle izlediğim takımım. gerçekten geleceği çok parlak bir takım. zaten luka doncic kristaps porzingis ikilisi malumunuz. fakat takımda dahası var. bir kere bench kalitesi ortalamanın çok üzerinde. maçın 2. çeyreğinde bir ara takımın bulduğu 20 sayının üçü doncic'ten geriye kalan 17'si ise bench oyuncularından gelmişti. seth curry çok iyi bir şutör. şu an takımın 6. adamı konumunda. jalen brunson delici ve iyi bir oyun kurucu. birçok takımda ilk 5 başlayabilecek kalitede hem de. justin jackson çok acayip bir soft touch'ı olan genç bir oyuncu. hiçbir şey yapmıyormuş gibi görünüp çok şey yapanlardan. tim hardaway jr. ise önceki takımı new york'ta bir yıldız statüsünde olan iyi bir skorer. gününde olduğunda benchten gelerek maç bile kazandırabilir. dorian finney smith ise her takımda olması gereken mücadeleci, her topa atlayan 3 & d bir oyuncu. jj barea ve boban marjanovic bugün oynamadıkları için son durumları nasıl gözlemleyemedim ama iki oyuncu da kesinlikle katkı yapabilecek oyuncular.

    gelelim ilk 5'in diğer elemanlarına. yeni transfer delon wright henüz takıma uyum sağlayamadı. her ne kadar 3 numara gibi görünse de aslında bir point forver olan ve oyun kuran luka doncic'in yanında iyi bir tamamlayıcı guard. courtney lee ise yetersiz. zaten savunma oturduğunda buraya seth curry'nin geçeceğini düşünüyorum. pivot pozisyonunda ise savunma yönünü ve fizik yapısını çok geliştirmiş gördüğüm alman maxi kleber var. bu maçta çok yetersizdi ama şu an sakat olan dwight powell porzingis'in yanında ilk 5 başlayacak ve maxi kleber de bench'ten gelerek enerji katacaktır.

    şu takımda sakatlığı öncesindeki hali gibi andre roberson tarzında 2 numarada oynayan iyi bir savunmacı ya da en basitinden sene başında bir çok kişinin beklediği üzere danny green dallas'a gelmiş olsaydı şu an çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. ama olsun şimdilik gençlerin gelişimini izlemek de güzel.

    leykırsçılar, sene başında kendini bir anda klippırsçı bulanlar, liseli gsw'ciler ve şimdi değil gelecek sezondan itibaren bir anda bruklin'ci olacak gençler not alın, potansiyel bu takımda. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın