resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Rayo Vallecano
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 2491
    sürekli kendisinin tartışılması, geldi mi geliyor mu diye yolunun gözlenmesi muazzam derecede canımı sıkıyor. normalde sözlük içerisinde kalp kıracak kelimeler kullanmaktan çekiniyorum ama söylemezsem edemeyeceğim. kendisine karşı olan bu tavır düpedüz şımarıklık. taraftarın büyük bir kısmı beşiktaş'ın şampiyon olduğu iki yıldan sonraki haline benziyor. onlar da x gelirse lig nisan'da biter, rakibimiz barca, biz bu lige fazlayız diye dolanıyorlardı.

    kulübün maddi gerçeklerinden uzak. markete girmiş çocuk misali; onu da alalım, bunu da alalım mentalitesinden nasıl çıkacağız bilmiyorum. amacım yangın çıkartmak, felaket tellallığı yapmak değil. sadece gerçeklerden kopuş beni rahatsız ediyor.

    sabah akşam falcao geldi mi diye yol gözleyen arkadaşlara sormak istiyorum. falcao'dan performans olarak beklentiniz nedir? örneğin lig için konuşalım kaç gol atmasını bekliyorsunuz. eğer falcao değil diagne oynasa, hatta mitroğlu oynasa kaç gol daha eksik atar? sanki ortada bitmiş bir puzzle var. falcao son parça gibi davranılıyor. işleyen bir galatasaray'ın forvetinin kim olduğu önemli değil. ayrıca forvetlerimiz o kadar da berbat değildi. 44 lig maçında 42 gol atmış forvetimiz var. yedek forvet ise oynadığı her sezon 15 gol üstünde kalmış biri. değil diagne mitroğlu'na bile tahammül edebilsek, tüm lig maçlarında oynatsak ve takım düzgün top oynayabilseydi 20 gol barajını geçerdi. eren bile 13 maçta 7 gol atmayı başarmış geçen sene. oranlarsak lig içerisinde 18- 19 gole denk düşüyor.

    söylediğimin özeti şu: ortalama standartlara sahip bir forvetimiz bile olsa, galatasaray hırslı, istekli oynadığında özellikle iç sahalarda taraftarın da desteğiyle forvetimiz +20 golü görecektir. falcao'dan bizim beklentimiz nedir? 30 gol mü atacak? atabilir, atamaz demiyorum ama maliyetine değecek mi? 3 yıllık sözleşme için 20 milyon euronun üzerinde bir gider kalemimiz olacak. geri dönüş olarak alabileceğimiz tek şey performans. bu performans için 20 milyon euro harcamaya değer mi?

    bir diğer konu şampiyonlar ligi! falcao gelince şampiyonlar liginde mücadele edebileceğimizi düşünen arkadaşlar var. buradaki herkes biliyor ama çoğunluk söylemekten çekiniyor. bizim şampiyonlar liginde edeceğimiz mücadele falcao'ya değil, allah'a bağlı. düzgün kura çekmemiz lazım. yoksa ingiltere'den, almanya'dan ters takımlar gelirse, şu defans hattıyla allah korusun diyorum. falcao belki bir iki maç ortaya ağırlığını koyabilir fakat sanki takıma gereken son dişli falcao, o olsa her şey güzel olacak havasına felaket sinirleniyorum. kırk yılın başında altyapıdan bir oyuncu satabildik. onun parasını harcamadan rahat edemeyeceğiz. galatasaray'ın sorunu forvetsizlikten çok daha büyük. gerçek sorunumuzu gölgelediği için gelmeden adama sinirlendim. bunun kendisi ile alakası yok, direkt taraftarlar ile alakalı. falcao değil başka bir oyuncu için aynı şeyler yaşansa, yine aynı şeyleri söylerdim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın