• 72
    şampiyon olmak için artık bir oyun planı oturtup iyi oynamamız gereken sezon. evet, rakiplerimizin de eksikleri, defoları olabilir. fenerbahçe'de aslında iyi oynamadan kazanmış olabilir. oyun planları yetersiz ve defoları ileriki maçlarda ortaya çıkacak olabilir.

    ama unutulmaması gereken burası premier lig falan değil. eksikleri, defoları hemen cezalandıracak, planlı programlı takımların sayısı çok az. bu ligde 3 büyüklerin şampiyon olması için birinci şart sürekli ve iyi bir oyun planının olmasıdır. ama 3'ünde de bu yoksa hangisi daha çok istekli ve mücadeleci olursa o kazanır.

    son iki senedir biz istek ve mücadelemiz ile kazandık. rakiplerimizin hem iyi bir oyunları yoktu hem de bizim kadar mücadeleci değillerdi. ancak şu anda en istekli ve mücadeleci takım galatasaray değil fenerbahçe.

    eğer galatasaray iyi bir oyun oturtamazsa fenerbahçe'nin defolarının olması bir şey değiştirmez. çünkü fenerbahçe'nin yüksek mücadelesi bu defoların üstünü örtebilir. süper lig her şeyden önce bir mücadele ligi. bu durum bizi şampiyonluk yolunda zorlar. adamlar iyiydi, kötüydü ama 6 puanı aldılar. başakşehir deplasmanını geçtiler.

    bu durum aslında bizim için çok büyük avantaj olabilir. bir kere ayaklar bir yere basar. ama oyunu oturtamazsak iş 2013-2014'e dönebilir. çünkü takımın yaş ortalaması yüksek ve bir doymuşluk var. takımın mücadele düzeyi bu haliyle fenerbahçe'yi yakalayamayabilir. ama oyunu oturtursak bu mücadele gücümüzü ve iştahımızı da yukarıya çekecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın