• 20756
    4-1-2-1-2 sistemiyle bu sezonu* mutlu sonla tamamlayacağını düşündüğüm canımız, ciğerimiz, futbol takımımız. tabi bunda devre arası transfer sezonun da etkin bir şekilde geçirilmesi gerekiyor.

    mesela en basitinden maicon pereira roque 3’e 5’e bakılmadan tez elden satılacak, yanında da 7,5m€+ teklifte garry mendes rodrigues okutulacak. eğer garry için 7,5m€’e bütün kıvıran varsa bir an önce uyanmalı, keza bu formuyla 7,5m€ bile iyi bir para. mariano teşekkür edilip, umarım flamengo iddiaları doğrudur, yollanacak. bu üç isimden gelecek parayla ve maaş boşluğuyla öncelik forvet olmak üzere; bir forvet, bir stoper ve para kalırsa bir tane daha forvet ve orta saha rotasyonunu genişletecek, tempolu, oyunu iki yönlü oynayabilen ndiaye ve belhandayı yedekleyecek, zaman zaman 11’i zorlayıp girebilecek bir orta saha almalıyız(kiralamalıyız), duruma göre de gerekirse yine bir sağ bek kiralanmalı*. belhanda, ozan ve feghouli’yi satmak ise aklın ucundan bile geçmemeli.

    format tahmin edilebildiği üzere şu şekil olmalı:

    - muslera -

    linnes - ozan - serdar* - yuto

    fernando*

    ndiaye - belhanda

    feghouli

    transfer* - onyekuru*

    bu formatta hücuma çıkarken merkezden ayağa kısa paslarla ama tempolu ve hızlı bir şekilde çıkmalıyız. beklerden de hücumda opsiyon ve zenginlik açısından destek almalıyız. ve ataklar olgunlaşırken özellikle belhanda, feghouli ve fernando’nun oyun aklına, tekniğine ve zekalarına ihtiyacımız var. bir nevi çilingir olacaklar.

    topun rakipte olduğu zaman da yine orta sahaya oldukça fazla iş düşüyor. hücum oyuncularının da takım savunmasına yardım edip önde pres yapmalarıyla beraber pres ve baskı işinin çoğu orta sahada bitiyor ve orta saha kalitesi bizim için oldukça önemli bir husus. umarım ne kadar kritik olduğu anlaşılmıştır sistemde orta sahanın önemi.

    fernando: savunma ve orta saha arasında lokomotif görevi görmesinin yanında takım savunmasında da oldukça etkili bir rolü var. ayrıca zaman zaman şapkadan çıkarcasına atacağı paslar da ekstra işleri olarak bize lazım*.

    belhanda: uzun uzun anlattık zaten; takımın tempolu ve baskılı oyununa etkisi olsun, ndiaye’ye olan yardımı olsun, savunmaya olan yardımı olsun, hücuma çıkarken istasyon görevi üstlenmesi, dikine kat etmesi ve aldığı sorumluklarla çarkın olmazsa olmaz bir dişlisi.

    feghouli: artık bu diziliş akabinde kanat oyunundan da vazgeçtiğimize göre hünerlerini bence 10 numara pozisyonunda daha iyi sergileyebilir. artık takımda hem belhanda gibi kaliteli bir ayakla da oynayacağını hesaba katarsak hem de forvet arkasında kanada göre daha verimli olduğunu hesaba katarsak tutar bu iş.

    ndiaye: pres oyununda olmazsa olmazlardan , enerjisine ve iki yönlü oyununa çok ihtiyacımız var.

    görüldüğü üzere sistemde orta sahanın rolü çok kritik. yine rotasyonda donk, selçuk, celil var ama; üç kulvarda da mücadele edeceğimizi düşünürsek bize bunların da üstünde fiziksel olarak daha diri, kuvvetli, ayağı iyi kötü pas yapan bir orta saha daha olsa hiç fena olmazdı.

    işin hücum kısmına gelirsek; onyekuru’nun biticiliği hiç fena değil. zaman zaman bencil olsa da oyun bilgisini de beğeniyorum. en azından gelecek vaad ediyor bu konuda. sürati ise bizim için oldukça önemli bir fırsat. savunma arkasına sarkması ve ters koşularla rakip savunmanın dengesini bozup partnerine boş olan oluşturabilir ya da kendi bulduğu boş alanlara koşup topla buluşturularak kendisi için atakları neticelendirebilir. kendisi için en önemli husus kesinlikle sol iç santrfor olarak oynatılmalı. tek(merkez) forvet ya da sağ iç santrfor denemek, bile bile lades olur.
    burada kritik olan yanına monte edeceğimiz partneri. ligimizde oyun sert oynanıyor ve bu sertlikle başa çıkabilecek bir forvet oyuncusuna ihtiyacımız var. onun yanında pas, teknik ve bitiricilk özelliğinin yanında çalışkan ve onyekuru’yu besleyecek birisi lazım. balotelli gelse ne kadar güzel olur *. belki biraz çalışkan değildir, belki biraz sorunlu ama fatih terim’e sahibiz*). diğer alternatif isimler de medyada yazılıp çizilenlerin yanında vincent janssen de olabilir. ve kaldı ki daha bu isimleri arkalarında besleyecek olan bir feghouli var.

    toparlamak gerekirse bu sistemin tutacağını düşünüyorum ve bunun için ara transfer sezonun verimli geçmesi gerekiyor.

    edit:imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın