• 6406
    (bkz: süper lig 2017-2018 sezonu) sezonunda bir takımın taraftarı nasıl olur da şampiyonlukta birincil dereceden rol oynar, bunu çok güzel göstermiş taraftardır. tüm sezon boyunca evimizde 17 maçta 16 galibiyet-1 beraberlik almasını, rakipler üstünde kurduğu tahakkümü anlatmaya gerek duymuyorum. çünkü bunu, ilerde herhangi biri istatistiklere bakarsa anlayacaktır. ben tarihe geçmesi açısından önemli olaylardan bir kaçını yazacağım.

    1) (bkz: igor tudor)'un istifaya zorlanması. yerine de (bkz: fatih terim)'in getirilmesi. tüm bunlar direkt olarak galatasaray taraftarının baskısı sonucu olmuştur.

    2) taraftarın sözünü dinlemesine rağmen (bkz: dursun özbek) ile bu işin olmayacağını gören, öncelikle dursun'un istifa etmesini sağlayan, ondan sonra da ona karşı oluşan doğal ittifakın kurucusu yine bu taraftardır.

    3) böyle bir hikayenin muhakkak duygusal bir yönü olmak zorundaydı ve oldu. (bkz: 9 nisan 2018 gençlerbirliği galatasaray maçı) son dk'da yenilen gol ile 1-0 kaybedilmiş. 28. haftada kaybedilen bu maç sonrası hem beşiktaş'ın hem de başakşehir'in sadece 3 puan önündeydik ve iki takımla da oynayacağımız birer maç vardı. kaybedilen maç sonrası fatih terim çıkıp "kredimiz tükendi" diye demeç verdi. taraftar ise havalimanına gidip, krediniz biz de tükenmez dedi. bunu gören fatih terim gözyaşlarını tutamadı. fatih hocayı bilen herkes o gözyaşlarının altında nasıl hırslandığını tahmin edebilir.
    link: https://www.youtube.com/watch?v=CEnMFcfholc

    4) şampiyonluk yolunda en önemli iki rakibimiz (bkz: istanbul başakşehir futbol kulübü) ve (bkz: beşiktaş)dı. oyun olarak bizden daha oturaklı oynuyorlardı. fakat yine devreye galatasaray taraftarı girdi. (bkz: 15 nisan 2018 galatasaray başakşehir maçı)'nda son derece akıllı davranıp, rakibin hassas noktasına ölümcül vuruş yaptı. malum şahsa karşı yapılan tezahürat ile oyundan alınana kadar sahada ruh gibi dolaştı. başakşehir bir kişi eksik oynadı ve o bir kişi başakşehir'in tüm akıcı oynuna engel olur vaziyetteydi. bu psikolojik savaşı tek başına taraftar kazanmıştı.
    link: https://www.youtube.com/watch?v=DnH5-aow10c

    5) şampiyonluk yolunda diğer önemli rakibimiz (bkz: beşiktaş)'ı da en hassas yerinden yine taraftar vurdu. galatasaray maçından önce olmadık işler yapan (bkz: şenol güneş) beşiktaşın üzerinde oyun oynamak için en uygun kişiydi. taraftarın ilk önce "tiyatrocu şenol güneş" diye tezahürat yapmasından sonra "imparator fatih terim" tezahüratını duyan şenol güneş'in yüzünü yere düşürmesi, sahadaki tavrı bile aslında ne kadar etkilendiğini gösteriyordu. en olası rakip ile yapılan maçta, rakibin teknik direktörünü taraftar olarak oyundan düşürmek muazzam bir olaydı.
    link:https://www.youtube.com/watch?v=fklQ3ETQv_Q
App Store'dan indirin Google Play'den alın