resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 1209
    kendisi karşısında örnek gösterilen fikret orman-tosic örneği kendisine büyük haksızlık olan galatasaray başkanı.
    öncelikle beşiktaş'ın bu yaz elinden çıkardığı futbolculara baktığınızda fabri 1.250 m mitrovic 1.2m tosic 950bin € kazanıyordu. ancak en önemlisi, bu takım şampiyonlar ligi grubundan namağlup lider çıkmış bir takım.
    galatasaray'a döndüğümüzde ise, geçen yıl öyle veya böyle performans aldığımız oyuncuların maaşları rodrigues hariç 3 milyon€ dan başlıyor. keza österdunds'a elenip avrupa'dan uzak kaldık. yahu ilk haftalarda oynayıp sonra sakatlanan tolga, bir iki golluk katkısı dışında faydası olmayan eren bile 2 m € alıyor.
    kendisi ancak oyuncuları çin'e gönderirse oyuncular istedikleri maaşı bulabilir ki, gomis ve selçuk inan dışında da çin'e/katar'a gitme yaşı gelmiş futbolcumuz maalesef yok.
    ayrıca, fatih terim'in kadroyu koruyalım isteğine karşı gelip kapı kapı oyuncu pazarlamakla uğraşmamış olması da çok normal.
    gelelim bir diğer konuya, menajerler.
    beşiktaş özellikle ahmet bulut başta olmak üzere bir kaç menajer ile ortak iş yapıyor. bu menajerler hem beşiktaşa oyuncu getiriyor, örneğin talisca, pepe, babel, negredo, medel. hem beşiktaş'tan oyuncu satışı ile ilgileniyor, örneğin tosic, mitrovic, ersan, atınç. ancak bu adamların kanı siyah beyaz aktığı için değil; beşiktaş'tan çok ciddi paralar aldıkları/alacaklandıkları için yaptılar. sattığın kadar al cezası sürecinde bu anlaşmanın ekmeğini çok yediler. çünkü 3 yıl öncesinde gomez hariç çok yüksek meblağlar yoktu takımda ki gomez de menajer sayesinde kiralık olarak gelmiş bir oyuncuydu. galatasaray'a dönersek, bizim ikinci devredeki 11 oyuncularımızın maaş ortalaması : 2.65 milyon €. bu durumda oyuncularımızın başka bir takıma gitmeyi istemesi, hele bir de terim geldikten sonra oluşan hava/birçoğunun ilk şampiyonluğu burada alması, şampiyonlar liginde oynayacak olmamız gibi etmenleri de düşünürsek gerçekten çok düşük ihtimal.
    ben kendisinin bu şartlarda dahi eleştirilmesini ancak, en hafif tabirle yüzeysel düşünerek yapılmış eleştiriler olduğunu; hataları ve tecrübesizliğine rağmen bence artılarının eksilerinden çok daha fazla olduğunu düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın