resim
İlkay Gündoğan
Takım:Man City
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:33
Boy:1.80
Uyruk:Almanya
  • 197
    kendisini isliklayan almanlardan daha fazla nefret eden turk insani var. sebep? cumhurbaskanina forma hediye edip fotograf cektirmesi. hadi almanlar hakli diyelim sizin gibi, peki siz neden adama karsi cephe aldiniz simdi?

    normalde yabanci ulkenin milli takimlarini secen oyunculara sempati beslemem. mesela mesut falan secim surecini fazla uzatti, pazarlik yapti. oysa ya almanya ya da bizi sececekti. almanya'yi secmekte hem ozgurdu, hem de hakkiydi. kimse turk milli takimini secmedi diye elestirmedi. en azindan ben, bu surece amcasini, babasini karistirip pazarlik yaptigi icin kizdim.

    oysa ilkay secimini yapti ve basarili oldu. turkiye ile pazarlik yapmadi. karakter olarak da daha duzgun bir profil cizdi. kendisine sempati beslememi sagladi. son olaylar ise alman basini, federasyonu tarafindan fazla dillendirildi, aciklamalar yapilarak hedef gosterildi.

    deniliyor ki almanya hakkinda kotu konusan biri ile fotograf cektirdigi icin tepki veriliyor. erdogan, durup dururken alman hukumetini hedef almis degil. almanya'nin gerek ulkemize karsi, gerekse kendi ulkesinde takindigi tavir cogu zaman turkiye aleyhinde ve buram buram irkcilik, turk-islam dusmanligi barindirdigindan, kendilerine yapilan yakistirmanin dozaji agir olsa da ici bos degil. bu durumu atlamamak lazim.

    iki ulke arasinda siyasi cekisme ve atisma disinda bir savas durumu yok, ciddi bir ekonomik iliski mevcut. karsilikli atismalarin ortasinda butun sucu fotograf cektiren futbolculara atmak ne kadar mantikli? bizim muhalif kesim bu durumda bile ilkay'i linc etmeyi basarmis durumda. yarin obur gun iktidara gelindiginde, mevcut siyasilerden cok da farkli olmayacaklarini, ayni fanatik taraftar ve destekcilere sahip olduklarini kanitlar gibiler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın