• 5
    bingham...
    ronnie gibi hızlı oynayamaz. selby gibi topları banda yapıştıramaz. trump gibi akıldışı potlar yapamaz. higgins gibi güvenli vuruş yapamaz. neil robertson kadar kuvvetli vuruşlar çıkartamaz. bunlarla birlikte, gerçekten iyi bir oyuncu.

    snooker'da sıralama turnuvalarında, nispeten kısıtlı bir oyuncu havuzu vardır. ben bingham'ın şampiyonluğunu futbol arenasında tenerife'nin bir ara yanlış hatırlamıyorsam benitez'le başarılı olduğu dönemle leicester'ın şampiyonluğuna benzetiyorum. her ne kadar leicester'ın şampiyon olduğu dönem oradan çıkma selby de dünya şampiyonu olmuş olsa da...

    bingham'ın 2015 dünya snooker şampiyonluğu beklenmedik bir şampiyonluktu. gerçekten de, adamın iyi özellikleri olsa da, elit ve parlak bir yeteneği bence yok. yani ronnie dediğimiz zaman aklımıza inanılmaz bir yetenek gelir. hendry'de büyük yetenek ve mental sağlamlık vardı. white'ın tuhaf vuruşları ve yeteneği vardı. selby'nin 10-0 geride olsa 11-10 maçı kazanmak için mücadele edebilecek bir mental kapasitesi ve yeteneği var. trump'ın bile mr. overrated olarak anılmasına rağmen günündeyse onu durdurulamaz hale getirecek bir pot yeteneği var.

    peki bingham'da ne var? https://snookerhq.com/...-banned-for-betting/ şu bahis meselesi dışında, karakter olarak pek falsosu olmayan bir adam. düzgün de yaşıyor bildiğim/takip edebildiğim kadarıyla. ortalama üzeri yetenekler, mücadeleyle ve düzgün bir hayatla birleşince, sanırım 2015'te yaşadığı dünya şampiyonluğu gibi günün birinde mükafatını alıyorsunuz. underdog olarak kazandığı 2015 dünya şampiyonluğunda yeteneğini, mücadelesini, azmini, kısacası her şeyini ortaya koyarak şampiyon olmuştu.

    bu arada ben finalde kendisinin 10 frame üzerinde kazanarak kaybedeceğini, murphy'nin de 2. dünya şampiyonluğu sonrasında 3. kez şampiyon olacağını düşünüyordum. ama o gün, azmi ve çabası ödüllendirildi ve bingham, büyük ihtimalle ilk ve son kez dünya şampiyonu oldu. peter ebdon gibi snooker'ı selçuk inan hızında oynayan oyunculardansa, bingham'ınki gibi, trump'ın ilk dünya şampiyonası finalindeki gibi, ronnie'nin 1 sene ortalarda gözükmeyip dünya şampiyonu olması gibi hikayeleri tercih ederim. bingham'ın hikayesinin yanına yanaşabilecek tek hikaye, sanırım şu senelerde jimmy white'ın gelip dünya şampiyonu olmasıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın