• 75
    --- alıntı ---

    galatasaray sportif sınai ve ticari yatırımlar a.ş. ile anılan şirkette 31.05.2015 tarihi itibariyle yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan şahıslardan alınan savunmaların değerlendirilmesi sonucunda, aşağıdaki tabloda yer alan idari para cezalarının uygulanmasına karar verilmiştir.

    galatasaray sportif sınai ve ticari yatırımlar a.ş. (şirket) (*)
    24.672
    ibrahim hamdi yasaman
    24.672
    dursun aydın özbek
    24.672
    ali dürüst
    24.672
    mete ikiz
    24.672
    abdurrahim albayrak
    24.672
    ismail sait kulacaoğlu
    24.672
    niyazi yelkencioğlu
    24.672

    ipc uygulanmasına neden olan eylem :şirket’in ilişkili taraflarından olan alacakları konusunda kurulumuzun 28.03.2008 tarih ve 9/412 sayılı ilke kararında belirtilen kriterlere uyulmaması
    eylemin aykırılık teşkil ettiği düzenleme : kurulumuzun 28.03.2008 tarih ve 9/412 sayılı ilke kararı

    (*) şirket hakkındaki idari para cezasına konu eylemler nedeniyle varsa zarara uğrayan yatırımcıların yasal koşulların oluşması halinde genel hukuk hükümleri çerçevesinde, bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan şirket yönetim kurulu üyeleri aleyhine dava açabilirler. öte yandan, şirket’in yapılacak ilk genel kurul toplantısında şirket hakkında idari para cezasının uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan şirket yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezasının rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararın alınması esnasında sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmektedir.
    --- alıntı ---

    yani arkadaşlar spk 'dan ceza yemeye devam ediyoruz. ayrıca cezayı ismi yazan vatandaşlar mı yoksa galatasaray kulübü mü ödeyecek bu konu genel kurulda kararlaştırılması gereken bir konu. tahminim topluca tüm cezayı galatasaray öder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın