resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 10493
    ödenmesi söz konusu olan pay yetiştirme bedeli değil, dayanışma katkısıdır, yetiştirme bedeli 23 yaşından büyük oyuncuların transferinde ödenmez.

    satılan oyuncu için yapılan kap açıklamasında extradan yer almasına zaten gerek yoktur, doğal bir haktır. ancak, transferin ispanya içerisinde (aynı federasyona bağlı 2 takım arasında) gerçekleşmiş olması nedeniyle bu bedeli alamayacağımız yönünde bir şeyler dönüyor twitter'da. saçma geliyor ama baya teknik bir detay tabi bu da.

    ödenecekse; 12-23 yaş arasında sanırım sürekli gs forması giydiğinden pay 2,5 değil %5.

    edit: ispanya futbol federasyonu'nun kurallarına bağlı alıp almayacağımız ya da ne alacağımız...

    --- alıntı ---

    the transfer of players between clubs belonging to the same association is governed by specific regulations issued by the association concerned in accordance with article 1 paragraph 3 below, which must be approved by fifa. such regulations shall lay down rules for the settlement of disputes between clubs and players, in accordance with the principles stipulated in these regulations. such regulations should also provide for a system to reward clubs investing in the training and education of young players.

    3. a) the following provisions are binding at national level and must be included without modification in the association’s regulations: articles 2-8,10, 11, 18, 18bis, 19 and 19bis.

    --- alıntı ---

    yetiştirme ve dayanışma işleri 20 ve 21. maddelerde yani yerel federasyon doğrudan uymak zorunda değil sanırım. bu konuda bağlayıcı değil tavsiye niteliğinde fifa kuralları.
App Store'dan indirin Google Play'den alın