• 10294
    kamoa çağrılan tüm yabancılara baktığımızda;

    muslera, chejdou, telles, melo, bruma, amrabat, sneijder totalde 7 ediyor.

    kadronun ihtiyacına bakıldığında:

    1 - kesinlikle bir sağ bek alınacağını düşünebiliriz. bunun da yerli olma ihtimali kuvvetle muhtemel. tarık veya şener dışında da türkiye'den alınabilecek bir oyuncu yok gibi. ben tarık'ı tercih ederrdim takas + para şeklinde bir formülle olabilir. zira 15 civarında oyuncu ıskartaya çıkmışken denenebilir.
    2 - kesinlikle bir yedek yerli kaleci. aykut ve ufuk gittiği için sayısal olarak da şart, nitelik olarak da. olası bir muslera sakatlığında geçen sezon yaşadıklarımızı ortada. keşke muslera'yı satıp onur'u alabilsek. bir taşta iki kuş vurmuş oluruz.
    3 - santrafora bir oyuncu bence kesinlikle şart. koca bir sezonu sadece burak ve umut'la planlamak büyük bir hata olur. ben burak'ın hala galatasaray'ın santraforunda tek başına oynatacağı kalibrede bir oyuncu olarak düşünmüyorum. evet golcü. ama takımı oynatacak teknik meziyetleri yok. top saklama, pas verme, sırtı dönük oynama, kafa topu indirme. drogba sonrası orada büyük bir boşluk doğabilir. o yüzden galatasaray yönetimi kalan bir yabancı hakkını golcüden yana kullanmalı. zaten kanatlarda bruma, olcan ve kalırsa amrabat var. hatta aydın da yedek olarak düşünülebilir.
    4 - bir diğer sıkıntı ise bence orta sahada. selçuk ve melo'nun artık bu yükü daha fazla kaldıramadığı geçen sene ortaya çıktı. kesinlikle orta sahaya koşan, basan, top çalabilen, presçi ve tekniği ortalamanın üstünde bir oyuncu şart. yekta bu görev için yetersiz kalıyor. hamit'inse ne durumda belli değil? sakatlık açısından nasıl dönecek bilmiyoruz. yabancı kontenjanı dolu olduğu için en uygun aday gökhan inler. ama bunun için de bütçe lazım.
    5 - sol bek yedeği. şu an telles dışında sol bek oyuncumuz yok. artık hakan sol beklikten emekli oldu. iyi bir sol stoper ama sol bek değil. telles'in hem yabancı oluşu hem de yedeğinin olmaması bence zaaf yaratır uzun sezonda. ishak doğan süper olurdu oraya. gerekiyorsa furkan'ı takasta kullanıp alınabilir.
    6 - prandelli italyan stoper almak isteyecektir. ama chejdou varken yeni gir yabancı stoper alması heme yabancı kontenjanı açısında imkansız hem de bütçe açısından. chejdou gitmediği sürece oraya bir oyuncu alınabileceğini sanmıyorum. alınmalı mı? bence eldeki; semih, hakan, koray, chejdou hatta bunlara eklenebilecek uğur demirok ile sezon gider. ama hoca kendi oyuncusunu istemekte hakldıır. çok iyi bir kontarı olan chejdou'nun alıcısı varsa satalım yoksa ciddi bonservis verip aldığımız bu adamı bu yıl da oynatmak zorundayız.

    şu yukarıda sayılan 6 maddeden bana deseler ki bir hakkın var; sadece onu alacağız ben direk gidinen bütün paranızı çok iyi bir golcüyew harcayın derdim. stoper, sol bek, sağ bek, orta saha, kaleci, bir şekilde kadro içinden, altyapıdan idare edilebilir ama golcü kesinlikle transfer edilmelidir. hatta bence alınması gereken tek bir adam var. o da balotelli!!!!!

    yaşı, fiziği, üstün top tekniği, gücü kuvveti, hızı, kafa hakimiyeti herşeyi ile bence komple futbolcu ve santrafor. karakter özellikleri sorunlu olabilir ama melo da geldiğinde sorunluydu. burada da benzer sıkıntıları oldu ama galatasaray bir şekilde melo'dan faydalanmasını bildi. melo'yu yönetmeyi başardı. nitekim şu an ilk yazdığımız isim melo. balotelli de öyle olur. üstelik elimizde prandelli gibi onu çok iyi oynatan,seven, baba gibi bir hoca da var.

    prandelli - balotelli işbirliği ve galatasaray tribünlerinin bağrına basması ile balotelli burada efsane olur. 23 yaşında bize gelirse eminim 10 sene oynar bu takımda. ligde en az 20 gol atar 20 tane de attırır. snayder'in kanat oyuncuların verimini ikiye katlar.

    belki satın alamyız ama kiralama modeli almak büyük iş olurdu. keşke alabilsek...
App Store'dan indirin Google Play'den alın