• 47
    sözlüğün dört bir tarafını sarmış linç kültürüne durduk yere kurban gitmemek için söyleyeyim; ultraslan hayranı, oluşum içerisinde olan ya da herhangi bir küçük ölçekli taraftar grubuna mensup falan değilim. ben başta futbol aşığı olan bir galatasaray taraftarıyım.

    çarşılı galatasaraylılar meselesinin bu kadar konuşulmaya değer görülmesi çok düşündürücü. bu kulübün geçmişi, başarıları, yönetim şekilleriyle diğer kulüplerden kırmızı çizgilerle ayrılıyor olması bizim en büyük gururlarımızdan biri kuruluşumuzdan bu yana. bireysel taraftar olarak da, bu renkler altında -gizli, açık bütün amaçlarından bağımsız söylüyorum- kurulmuş olan bir taraftar grubunu sevme yahut ona karşı duruş şekillerimizle de hep daha özgün olan taraftar bizlerdik. şimdi bir başka kulübün taraftar grubuna sempati duyulması gerçekten çok üzücü.

    başlık altında 50 küsür girdi var. bu girdilerin büyük çoğunluğun sahibi, çarşılı galatasaraylılar ismi altında olmaktan rahatsız olmayanların ortak noktası ultraslan'dan nefret etmeleri. 'biz bağımsız taraftarız, bizim temsil edilmeye ihtiyacımız yok' diyen, ancak ultraslan düşmanlıklarını bir başka kulübün taraftar grubu ismi altında sergilemeye çalışan tipler. galatasaraylı'yım deyip sesinin daha gür çıkması için çarşı grubunun ismini kullanmaktan geri durmayan, çıkan fırsatı etik boyutu düşünmeden kullanmaya çalışan tipler. kendim gibi bağımsız, sadece galatasaray'ı düşünen, siyasi nefretini dışa vurmak için kendi kulübünün renklerinden 'başka' herhangi renklere yakınlaşacak kadar kaypak olmayanları tenzih ederek düşüncelerimi dile getirmek istiyorum.

    burada atıp tutanların neye nasıl yaklaştıkları falan hiç umrumda değil, hele siyasi bakışları, aman uzak ola. ama galatasaray isminin başı çektiği bu sözlükten herkes memleket takımları dışında diğer kulüplere olan sempatizanlığını uzak tutsun. hele hele kendini başka bir taraftar grubuna ait hisseden insan, seni yöneten beynin değil, nefretin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın