• 45
    fener tam kadro çıksaydı şu anki görüşlerim değişebilirdi ama benfica'nın sonucunda sevinen taraf olacağını düşündüğüm maç.

    mehmet topal bu sezon fener'in 13 avrupa ligi maçının 12'sinde oynadı. raul meireles bunların 8'inde oynadı. devre arasında takıma katılan pierre webo 6 avrupa ligi maçı oynadı. grup maçlarını daha kolay geçtikleri düşünülürse nispeten daha zor daha önemli maçlarda sahada yer aldı. şimdi bu adamların 3'ü de sahada yok. 2'si merkezde oynuyor. dolayısıyla takımın dengesinin bozulmama ihtimali yok. selçuk, salih, topuzla falan bocalayacaklardır. maçın ilk 20-25 dakikası bu anlamda çok önemli. fener gol yememeyi başarırsa tur onlara gelir diyebiliriz. çünkü atacakları 1 gol rakibi o sürede 3 gol atmaya zorlayacak. bunun psikolojik olarak baskısı bile yeterli.

    benfica ve dahi hocası jorge jesus belli ki ilk maçta rakibini hem hafife aldı hem de iyi analiz edemedi. fener tamamen konsantre olarak 90 dakika üst düzey performansla oynadı. 2-0 tur anlamına gelecekti ama bulamadılar. o yüzden ibre bence şu an hala benfica tarafında. ilk yarım saatte bulacakları 1 gol maçı 0-0'a getirecek.

    tekrar söylüyorum ilk yarım saat bu maçın seyrini belirler hatta sonucunu dahi belirleyebilir. benfica yeterli baskıyı kuramazsa ya da yine dengeli götürmeye çalışırsa turu altın tepside fener'e sunar. yapmaları gereken fener'in savunmasına baskı yapmak ve hataya zorlamak. fener'in bu sezon çoğu maçta yaptığı uyutma taktiğini en iyi uygulayan 2 önemli orta saha oyuncusu yok. ön alanda tek tehdit zaten moussa sow.

    şöyle bi senaryo daha yazayım. 60. dakika maç 2-0 benfica lehine ve fener skoru değiştirmek için hamle yapıyor. semih, stoch falan 1-2 tanesi giriyor. iddia ediyorum 3'e 4'e çok rahat gider benfica. gitmeli de. ayağa pas yapan, hızlı atağa çıkan bi takım 60 bin küsür seyircisinin önünde fener'i baskı altına alamıyorsa zaten söylenecek fazla bi şey yok.

    fener bu önemli eksikleriyle bu deplasmanda galip gelerek finale kalırsa ayağa kalkar alkışlarım. o kadar net.
App Store'dan indirin Google Play'den alın