resim
Arsène Wenger
Görev:Gelişim Direktörü
Takım:FIFA
Yaş:74
Uyruk:Fransa
  • 165
    henry'yi arsenal'de görmek isterim

    --- alıntı ---

    arsenal üst üste 13. kez devler ligi’nde bir üst tura çıktı, tebrikler. buna “düzenlilik” diyebilir miyiz?
    düzenlilik, evet. fakat bu her zaman kolay olmuyor, çünkü genelde zor bir grupta oluyoruz. bu da istikrar ve düzen demek. şampiyonlar ligi’ni kazanmak içinse daha fazlasına ihtiyaç var. üst seviyelerde futbol bireysel bir spora dönüşmeye başlıyor, çünkü farkı yaratan hep aynı futbolcular.

    kullanmamız gereken bir kelime de “sonunda”. arsenal sonunda kendi sahasında bir fransız takımını yenmeyi başardı.
    evet, fransa’da ne kadar çok kazansak da, fransız takımlarını emirates’te yenmeyi başaramıyorduk. fransızlar iyi organize olmuş, ciddi para harcanmış ve fiziksel kapasitesi üst düzeyde takımlar kuruyorlar.

    bir başka ingiliz takımı, son şampiyon chelsea, kupanın dışında kaldı. bu pek olağandışı değil gibi, ne dersiniz?
    evet, pek sıradan bir olay olmasa da alışılmışın dışında bir şey de değil. öncelikle çok zor bir gruba düştüler. geçtiğimiz sene de avrupa’yı domine etmemişlerdi, fakat bazı sıradışı oyuncular sayesinde zafere ulaşmayı başardılar. bu tür olaylar bazen başınıza gelir...

    maçtan sonraki gece, di matteo’nun kovulduğunu öğrendik. sonuç felaket olmamasına rağmen koç kovuldu...
    chelsea gibi büyük hedefleri olan takımlar sabırsızlıklarıyla bilinirler. bence bu çok üzücü bir olay. geçtiğimiz sene takımı sezon ortasında teslim almasına rağmen şampiyonlar ligi’nde zafere ulaşmıştı. bu iş için büyük bir yatırım gerekiyor, ama ne yazık ki mesleğimizin kuralları böyle.

    ... ve yerine benitez getirildi.
    onu çok iyi tanırım. karizmatik bir çalıştırıcı, ve karakteri çok güçlü. takıma “imzasını atma” şansı varken sadece sezon sonuna kadar anlaşma yapmasına şaşırdım. elenmeleri biraz şaşırtıcı, ama benitez’in kontratı da öyle...

    manchester city’nin elenmesi de öyle mi peki? bu bize şampiyonlar ligi için tecrübe gerektiğini ve paranın o kadar önemli olmadığını mı gösteriyor?
    ben paralarını iyi kullandıklarını düşünüyorum, ama onlar da karışık bir gruptaydılar. geçtiğimiz yıl biz de dortmund’la aynı gruptaydık ve kolay maçlar oynamadık. city’nin ajax yolculuğu da bu tarz bir maç oldu. ancak madrid’e karşı son 10 dakikaya 10 kişiyle 1-0 önde girdiklerini unutmayalım. bence o yenilgiden sonra toparlanmayı başaramadılar.

    dortmund ise, bu kadar zor bir gruptan çıkmayı başardı ve üstelik birinci oldu. takım jürgen klopp’la inanılmaz işler başarıyor...
    evet, ligde o kadar iyi olmamalarına rağmen şampiyonlar ligi’nde harikalar. zaten bu ikisini birlikte götürmek kolay değil. bence dortmund bırakın grubu, kupayı kazanmak konusunda favorilerden biri...

    son maçta reus ve götze inanılmaz oynadılar, ama aslen lewandowski üst üste üçüncü kez iki gol kaydetti. bu durum başarılarının şans olmadığını gösteriyor.
    evet, dortmund’un hücum hattı harika, ve hepsi genç oyuncular. bence bu yüzden finalde bir yerleri olacak ve eğer birlikte kalabilirlerse gelecekleri de çok parlak.

    mexes’in golünü gördünüz mü?
    evet, muhteşem bir gol, ve onu harika yapan çok temiz bir teknik uygulamış olması. bir savunma oyuncusu için böyle bir gol atmak fantastik bir olay. benim hiçbir zaman şüphe etmediğim tekniğini de gözler önüne serdi. onun sorunu tekniği değil fiziğiydi, tekniği hep kusursuzdu...

    bu milan’ın 400. golüydü. milan’ın kötü başlayıp iyiye giden sezonu hakkında ne düşünüyorsunuz?
    panik yapmamayı başardılar, tüm zorluklara rağmen. daha önce o noktada oldukları için, bunu başardılar, bu çok önemli... ac milan da her şart altında toparlanmayı bilen bir takım.

    malaga da üst tura çıkmayı başardı...
    evet, bu büyük bir sürpriz! cazorla’yı transfer ettikleri zaman darmadağın olmak üzerelerdi. zor bir yıl geçirecekleri düşünüldü, ama zorluktan birleşerek çıktılar, konsantrasyonlarını kaybetmediler. bu bizim mesleğimizi için ilginç bir analiz konusu. kolay olmayan bir gruptan çıktıkları için mutluyum.

    shaktar donetsk centilmenliğe hiç uymayan bir golle tur atladı...
    fair-play’e uymadığı kesin, ama sadece bu golle tur atladılarını söylemek yanlış olur. chelsea’ye karşı oynadıkları maçı izledim ve beraberliği son dakikada kaçırdılar. bence yetenekleri sayesinde üst tura kaldılar ve bu hareket başarılarına gölge düşürmemeliydi.

    thierry henry şu anda arsenal’le antrenmanlara çıkıyor mu?
    hayır, şu an değil. takımı red bull’la beraber birkaç gün sürecek bir venezuela yolculuğuna çıktı. bize hep bizimle oynayıp oynamayacağı soruluyor. dürüst olmak gerekirse bunun olmasını isterim ama bu karar henüz verilmedi ve henüz onunla da konuşmadım. bu tabii ki olası bir durum, tıpkı drogba-chelsea ilişkisi gibi. çin’de ve abd’de oynayan oyuncular sezonların çakışmasından dolayı avrupa’ya gelebiliyorlar. ve tabii ki thierry henry’yle ayrıcalıklı bir ilişkimiz var.

    --- alıntı ---

    eurosport
App Store'dan indirin Google Play'den alın