• 15
    neil roberston mark selby arasındaki mücadelenin ikinci seansı sona erdi ve beklenenden farklı bir sonuç ortaya çıktı. şu an selby 11-5 gibi bir üstünlük kurdu. bugün oynanacak son seansa selby epey avantajlı başlayacak, 2 frame alması karşılaşmayı kazanmasına yeterli olacak. mark selby çok severim, fakat uzun süredir formundan çok uzaktı. sanırım üst üste kazandığı iki dünya şampiyonluğundan sonra biraz gevşemişti. bu turdan önce noppon saengkham'a az kalsın eleniyordu, turu zor geçti. ama şimdi turnuvanın favorilerinden olabilecek robertson'ı resmen bunalıma soktu. alıştığımız selby sahasına çekmeyi başardı rakibini. uzun frame'ler, güvenli vuruşlar, uzun sürmeyen seriler. bununla beraber uzun potlarda güzel bir gün geçirdi, bu sayede fark yaratabildi. gerçekten kendi oyununu masaya yansıtabildiği zaman selby'nin rakibi olmak işkence gibi. aldığınız her frame için kan dökmeniz gerekiyor, yarım saatlik bir sinir harbine dönüyor. rakibi öyle bir psikolojiye sokuyor ki; "hazır sıra bana geçmişken mutlaka masayı temizlemeliyim, kaçırırsam bu frame de yarım saat sürecek" diyor. normalde kaçırılmayacak potların kaçmasına neden oluyor bu stres ve baskı. robertson da stresi pek yönetemeyen karakterlerden biri. bu durumla birleşince dominant bir performans ortaya çıktı. selby'nin kendini bulması güzel, zaten bu oyunu zirvede oynayabilen çok fazla usta yok. ronnie, higgins, judd, robertson, williams, allen, wilson, murphy, ding. hadi zorlayalım desek 2-3 kişi daha yazabiliriz yanlarına. yeni gelenlerden pek umut yok, genç nesilden çıkıp fark yaratabilecek kişi sayısı umut verici değil. hal böyleyken bu isimlerden bazılarının kendini saldığını, performansının düştüğünü görmek insanı üzüyor. umarım selby gözlerimizi kanatan performanslarını sergilemeye devam eder. hızı arkasına alırsa turnuvada iddialı hale gelebilir yıllar sonra. yalnız dikkatimi çeken bir şey var; selby'nin rest kullanırken zorlandığını fark ettim. geçmiş yıllarda da en iyi rest kullanan snooker oyuncularından biri değildi fakat bu sefer birkaç rest vuruşunu farklı kaçırdığını gördüm. turnuvanın ilerisi için kritik olabilir.

    onun dışında sadece frame aralarında judd - wilson maçına bakabildim. judd konsantre görünmüyordu. wilson ise eline geçen her fırsatı makul şekilde değerlendirmişe benziyor. masayı temizlemek üzereyken wilson pembeyi kaçırdı. frame'i almak için judd'ın eline harika bir fırsat geçti. pembeyi soktu fakat sonra son top olan siyahı çok da zor olmayan bir pozisyonda kaçırdı. o siyahı atan kişinin kazanacağı bir oyun sonuna döndü, çok geçmeden çok kötü bir şut sonrası wilson judd'ın kaçırdığından daha zor sayılabilecek bir pozisyonda siyahı sokarak frame'i almayı başardı. sanırım oyunun genelini bize anlatan bir sekans oldu.

    diğer tarafta ronnie ile devresi mark williams mücadele ediyor. hiç bakamadım. ronnie bu turnuvada formda görünüyordu fakat williams şu an 6-2 gibi bir skoru yakalamış durumda. nasıl devam edecek göreceğiz.

    bugünün programı:
    12:00
    kurt maflin v anthony mcgill (1-7)
    mark selby v neil robertson (11-5)

    16:30
    judd trump v kyren wilson (6-10)
    mark williams v ronnie o'sullivan (6-2)

    21:00
    kurt maflin v anthony mcgill
    mark williams v ronnie o'sullivan

    yayın: eurosport
  • 16
    günün ilk seansları başladı. selby, robertson'a karşı ilk frame'i alarak turun kapısını araladı. skor şu an 12 - 5, bir frame daha alırsa karşılaşma sona erecek ve yarı final için hem fiziksel hem zihinsel olarak dinlenme imkanı bulacak.

    ekleme: yaklaşık yarım saat süren frame sonunda, pek iyi oynamıyorken şansının da yardımıyla 12-6 yaptı neil. keşke birkaç frame üst üste alsa da heyecan gelse.
  • 17
    selby - robertson maçında 40 dakikadan fazla süren son frame'den sonra skor 12 - 7'ye gelen maça sahne oluyor. her frame yarım saati geçiyor şu an, ikisi için de çok yıpratıcı. şöyle örnek vereyim; yan masada oynanan mcgill - maflin mücadelesi, bu karşılaşmadaki üçüncü frame bitmeden 10 dakika önce seans arasına girdi. şu an seans arası öncesi son frame yeni başladı. birazdan yan masa 5. frame'e başlayacak.
  • 18
    selby'nin ilk yarı finalist olarak adını yazdırdığı turnuva.

    robertson eline kadar gelmiş olan frame'i basit bir siyahı kaçırarak resmen hediye etmiş oldu selby'ye. bugün çok formsuz ve dağınık oynadı selby, buna rağmen seansı 2-2'lik skorla noktalayarak toplamda 13-7 öne geçti ve kazandı.

    yan masada mcgill - maflin mücadelesi 9 - 4 devam ediyor. bugün bu karşılaşma da sonuçlanacak ve ikinci yarı finalist belli olacak.
  • 19
    maflin - mcgill mücadelesinin kızışmaya başladığı turnuva. uzun bir frame'in ardından skor 9-6'ya geldi. dünü mcgill 7-1 önde kapatmıştı. maflin higgins'i eleyerek bir sürprize imza atmıştı, bakalım 7-1 gibi bir skordan gelip, favorisi olmadığı maçı kazanarak büyük bir işe imza atabilecek mi?

    bu seans için son frame başlamak üzere. akşam seansına 9-7 mi 10-6 mı girileceği kritik olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın