• 224
    https://m.webaslan.com/...donun-SXHBQ120687SXQ

    fatih terim hoca yine ne kadar çer çöp varsa dolduracak takıma.
    allah bilir hatayspor'un teklifini kabul etmeyen selçuk inan'ın da sözleşmesinin uzatılmasını talep edecektir.

    hocam kayserispor küme düşerse hani umut bulut'u falan da düşünebilirsin, hatırlatayım dedim.

    allah aşkına şu adama transfer yaptırmasın yönetim yaa, scout ekibi ile görüşsünler alsınlar oyuncuları.
    yoksa önümüzdeki sezonda da kansere devam.

    not: haber yalan çıkarsa da özür dilerim ama pek ihtimal vermiyorum, beklerim ben hocadan.

    edit:
    umut bulut kayseri'den ayrılmış, malatyaspor'daymış, covid yüzünden takip edemedim pek, özür diliyorum :)
  • 225
    maicon - 3 milyon €
    belhanda - 5 milyon €
    linnes - 3 milyon €
    feghouli - 3 milyon €
    diagne - 5 milyon €
    _____________________

    nampalys mendy - bonservissiz
    lemina - kiralık, 1 milyon €
    onyekuru ya da trezeguet - kiralık, 1,5 milyon €
    kaan ayhan - 5 milyon €
    kenan karaman - 3 milyon €
    yedek santrafor - kiralık, 1,5 milyon €

    7 milyon € boşa çıkıyor. onu da şampiyonlar ligi gelirimiz olmadığı için futbolcu maaşlarına destek için saklarız.
  • 226
    fatih terim hocamın önümüzdeki minimum 2 seneyi kurtaracak bir kadro kurmasının zorunlu olduğu transfer dönemi.

    2018 yazında yönetimin amatörlüğüne adamakıllı bir transfer dönemi geçiremedik, geçen yaz hocanın maceraları(yaşlı ve kariyerli oyuncuları kadroya doldurup cl'de başarı bekleme) uğruna 1 yazımızı daha yaktık; lakin bu yaz son şansımız.

    yönetim, hoca, scout'lar ortak bir konsorsiyum ile bu yazı çok iyi geçirmeli. bakın iyi demiyorum, çok iyi geçirmeli diyorum; çünkü bu yazı çok iyi geçiremezsek seneye yaz transfere harcayacak para bulamayız. maalesef hem yönetimin hem de hocanın transfer konusunda son kurşunu.
    ocak-temmuz derken anca stoper bölgesini tam oturtabildik ne yazık ki. neyse...

    belhanda, maicon, telles'in satışından gelecek pay, babel'in kiralanması/satılması, diagne'nin kiralanması, feghouli'den de iyi para gelirse satılması derken 15 milyon euro'dan aşağı gelir elde etmeyiz. daha bunun luyindama'sı var ama o en son seçenek. yapacak bir şeyimiz kalmazsa maalesef luyindama'yı elden çıkarmak zorunda kalırız.

    emre kılınç, oğulcan çağlayan, kerem aktürkoğlu ve omar elabdellaoui; 4 ismi şimdiye kadar kadromuza kattık sanırım. iyi başladık sayılır.

    gerekli mevkiler ve oyuncu tipleri ile ilgili yorum yapmak istemiyorum; çünkü artık sokaktaki çocuk bile biliyor.

    ama bence gerekli olan en önemli oyuncu tipi şut atan orta saha. bakalım alabilecek miyiz...
  • 228
    bence en önemli adımını orta sahaya yapılacak 2 transferin oluşturduğu transfer donemi.

    çoğu kimse 10-15 oyuncu alınacak, satılacak diye yazıyor ama bu hem maddi acıdan gerçekci değil*, hem de basari bilgisayar oyunlarındaki gibi sadece özelliği iyi oyuncuları bir araya toplayarak gelmiyor (daha doğrusu oyuncuların özelliklerinin yazdığı mutlak bir liste gercek hayatta yok*). bu oyuncuların birlikte oynaması, birbirlerine alışmaları, başarıya aclıklari, saha dışındaki ilişkileri gibi bir suru etmen var.

    bunları da dusunerek, bence yönetimin yapması gereken ilk is belhanda-maicon satışlarını bir an önce bitirmek. bu ikiliden gelecek bonservis ücretine ek olarak telles'den de gelecek olan geliri de scout ekibi/teknik ekibe ileterek toplam maliyeti bu geliri geçmeyecek iki tane doğrudan ilk 11 de oynayabilecek ancak gelişime de acık cift yonlu orta saha oyuncusunu yaz kampından önce kadroya katmak. (hayalim delaney'in 24 yasındaki 2m euroya transfer olan hali ile fofana'nın 3.5m euroya udineseye transfer olan hali*) zaten kontratı biten bir cok maliyetli oyuncunun kontratından cıkmak kucuk de olsa bir ekonomik rahatlık sağlayacaktır. orta sahaya yapılacak bu iki transfer artı marcao-luyindama-muslera ile takımın iskeletini oluşturup, geri kalanını adim adim geliştirebiliriz.

    takımın geri kalanı icin fatih hocanın aklından gecenleri tahmin etmek gerekiyor. sag bek icin omar ismi cok geçiyor. ben kendisini izlemedim ancak dinlediğim yorumculara göre saracchinin sag bek versiyonu gibi dinamik, suratli ancak pozisyon bilgisi ve savunma yonu daha zayıf, hücumcu bir bek. saracchi, omar ve fatih hocanın seri ilgisi hocanın aklında seneye de 4-3-3, 4-1-4-1 gibi bir dizilişle oynayacağımızın bir işareti ise yönetim seri'nin de tekrar kiralanmasına çalışacaktır. eger seri kiralanırsa ben gelecek sene icin bonservissiz oyuncularla (emre kılınc, ogulcan, mehmet ozcan, semih ve yerli kaleci) transfer döneminin kapatılacağını dusunuyorum.

    böylece gelecek sene icin kadromuz söyle şekillenecektir.

    kaleci: muslera, okan, yerli kaleci (volkan b., sinan b., ..)
    sağ bek: omar, linnes, sener
    sol bek: saracchi, süleyman, emre
    stoper: marcao, luyindama, emin, semih, ahmet
    merkez orta saha: yeni transfer 1, yeni transfer 2, omer b., taylan.
    geriden oyun kuran orta saha: seri, mehmet ozcan
    10 numara: emre a., atalay.
    sağ ayaklı kanat/kenar: feghouli, oğulcan, jesse
    sol ayaklı kanat/kenar: emre k., yunus, jimmy
    forvet: falcao, diagne, adem

    bu kadro seri - delaney benzeri orta saha - fofana benzeri orta saha uclusuyle 4-3-3, 4-1-4-1 de oynar, seriyi disarida tutup emre akbaba - delaney benzeri orta saha - fofana benzeri orta saha uclusuyle 4-2-3-1 ya da 4-4-1-1/4-4-2 dizilişlerine de gayet uyum sağlar. gerisi teknik kadronun takimi nasıl çalıştırdığına bakar.
  • 229
    su an ki duruma gore kaleden baslayarak ortasahaya kadar 5 yabancı hakkını kullanmak zorun kalacagız gibi gozukuyor, seri de kalırsa ediyor 6 , sag kanat ve forvetin icin hic turk alternatifi de olmadıgına gore ediyor 8. bu durumda 6 ve 10 numara ile sol kanat turk olmak zorunda. o yuzden emre kılıncı kesin olarak kaptırmamak lazım, ustune bir tane 8 ya da 6 turk bulmak lazım, 10 numarada emre akbaba, atalay vs oynar artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın