• 6
    farklı bir çok kaynaktan aynı isimleri duyduğumuz transfer dönemidir. ben de bunları buraya yazarak derlemiş olayım.

    söylenenlere göre pandemi sürecinde dikkatler biraz buraya verilmiş, oyuncular izlenmiş ve pazarlıklarda mesafe katedilmiş. bu sadece bizim için değil diğer kulüpler için de geçerli.

    kaleye volkan babacan'ın ismi geçmekte. sözleşmesi bitiyor, kendisi için fenerbahçe de devrede. hoş fenerbahçe olursa kaçıncı kaleci olacak tartışma konusu. sergio rico da adaylar arasında deniyor fakat yabancı sınırı sebebiyle burada yerli tercih edeceğimizi düşünüyorum.

    sağ bek için omar elabdellaoui bitmiş bir transfer olarak kabul ediliyor. mariano zaten serbest kalacak. martin linnes'in ise spartak moskova'ya gitme ihtimalinin söz konusu olduğu konuşulmakta. 3 - 4 milyon euro gibi bir bonservis beklentimiz var sanırım. yedek olarak şener özbayraklı kadroda tutulabilir. alt yapıdan emirhan civelek de kamp kadrosunda olacak deniliyor.

    sağ stoper için luyindama'nın satışı söz konusu ki asıl bonservis gelirini buradan yapacağız gibi duruyor. kendisine hem rusya'dan hem de ingiltere'den talipler var. sanırım ingiltere'ye gidecek. yerini 6 milyon euro'luk çıkış bedelini ödeyip kaan ayhan'la doldurmak gibi bir plan söz konusu. ryan donk sözleşmesinin uzaması durumunda burayı yedekleyecek. ayrıca bonservisi elinde olan semih kaya'nın da dönme ihtimali söz konusu. bu bölgedeki oyunculardan maicon da 3 milyon euro bedelle al nassr'a transfer oldu. buna ek olarak ozan kabak'ın tottenham'a transferinden bir pay alabilme ihtimalimiz söz konusu. ahmet çalık'ın durumunu ise bir muamma olarak görebiliriz.

    sol stoperde planlar marcao'nun kalması üzerine yapılıyor. oyuncuya valencia ve atalanta talip. ben gideceğini düşünüyorum. giderse yine portekiz liginden brezilyalı bir sol stoperi hazırda tuttuğumuz söyleniyor. hoca emin bayram'ı da stoper solunun alternatifi olarak görüyor. buna ek olarak altay'ın genç sol stoperi cenk özkaçar da istediğimiz oyuncular arasında. valentine ozornwafor ise muhtemelen tekrar kiralanacak.

    sol bekte saracchi bir yıl daha bizde. caner erkin'in de kadroya katılması söz konusu. burada bir ihtimal daha olduğu konuşuluyor ama o ihtimali gerçekçi bulmadığım için yazmayacağım. çünkü süleyman luş'un bu sene rotasyonda kullanılması planı var. zaten kamp kadrosunda da kendisine yer verilecek. alex telles'in 40 milyon euro bedelle psg ya da chelsea transferi söz konusu. buradan gelebilecek bir ekstra bütçemiz var.

    göbekte seri ile maaşı düşülerek tekrar anlaşıldığı bilgisi var. fulham premier lige yükselemezse seneye kiralık olarak tekrar kadromuzda olacak. hocanın jean ricner bellegarde için çok ısrarcı olduğu, kendisi için 6 milyon euro gibi bir teklifimizin olduğu konuşuluyor. alternatif olarak ise bonservisi elinde olan nampalys mendy düşünülüyor. bu ikisinden sonuç alınamazsa lemina'nın tekrar kiralanması söz konusu.

    yine orta saha için irfan can kahveci için ciddi temaslarımızın olduğu hatta oyuncunun ikna edildiği söylenenler arasında. uçuk gibi görünebilir ama kendisine 8 milyon euro gibi bir bedel ödeyeceğimiz belirtiliyor. belhanda'nın arap yarımadasına gidişinden gelecek 5 miyon euro gelir hanemize yazılacak. ömer bayram, taylan antalyalı burada rotasyon rolünü üstlenecekler. bunlara ek olarak aytaç kara'nın da önümüzdeki sezon formamızı giyeceği konuşuluyor.

    sol açığa emre kılınç ve arda turan'ın yanı sıra küme düşmesi kesinleşen trezeguet'in kiralanması durumu söz konusu. ayrıca muhammed kerem aktürkoğlu da bu bölgede forma rekabetine girecek. bilindiği üzere oğulcan çağlayan da bu bölgenin tercihlerinden biri. ayrıca jesse sekidika'nın da performansı takip edilecek.

    sağ açıkta feghouli'nin ayrılacağı söylenirken ücretinde indirim yaparsa sözleşmesinin uzatılacağı ihtimali de konuşuluyor. dolayısıyla en flu bilginin bu konu hakkında olduğunu söyleyebiliriz. kenan karaman'ı 2 milyon euro bedelle kadromuza katacağımız konuşulanlar arasında. emre akbaba da bu bölgede değerlendirilebilecek oyunculardan biri olacak. yunus akgün ve ali yavuz kol rotasyonda yer alacaklar.

    forvet bölgemiz ise biraz karışık görünüyor. falcao'nun arap yarım adasına gitme ihtimali konuşulmakta ve bu güçlü bir ihtimal olarak görülüyor. kendisinin ayrılması durumunda nigel robertha ismini düşündüğümüz söyleniyor. yine küme düşen samatta burada kiralık bir alternatif olarak görülüyor. mbaye diagne için çin ve ingiltere 2. liginden talipler olsa da kadromuzda tutma ihtimalimizin ağır bastığı konuşulmakta. 1,5 milyon euro bedelle kadromuza katmayı planladığımız serdar dursun ismini adem büyük ile birlikte rotasyonda izleyebiliriz.

    bakalım bu konuşulanlar ne kadar doğru çıkacak.

    edit: imla ve yazmayı unuttuğum kimi isimler eklendi. (oğulcan çağlayan, valentine ozornwafor vb)
  • 7
    yeni yabancı sınırı kuralı sonrası kaan ayhan, irfan can, emre kılınç, kenan karaman hamlelerinin elzem hale geldiği sezondur. bunları alacak bütçeyi kadroyu erozyona uğratmadan yapabilmek şart.

    marcao/luyindama'dan biri, belhanda, maicon, telles ve satabilirsek diagne'den gelecek para ile seri'yi de bir sene kiralayıp bunların yanına bir forvet, bir kiralık kanat ve bir de orta saha eklememiz şart. bence linnes'te satılıp, mariano ile indirimli sözleşme yenilemeyi düşünmeliyiz.

    seri-kiralık
    trezeguet-kiralık
    emre kılınç-serbest
    elabdellaoui-serbest
    kaan ayhan-6 milyon euro (çıkış opsiyonu)
    kenan karaman-2 milyon euro (çıkış opsiyonu)
    irfan can-8 milyon euro
    mendy-serbest / bellegarde-kiralık /lemina-kiralık
    umut meraş-1.5 milyon euro / caner-serbest
    arda turan-serbest
    volkan babacan-serbest

    şeklinde bir dönem geçirmemizi bekliyorum. son üç sırada yazan caner ve arda'yı ise takımımızda görmek istemem ancak yakın görünüyorlar.

    bu şekilde bir yapılanma yapabilirsek muslera'da dönünce kaan, irfan, emre kılınç on bir yazılır kalanı yabancılardan kurulur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın