• 2
    kale : muslera, okan, berk
    sol bek : saracchi, emre taşdemir, süleyman
    stoper : marcao, luyindama, emin, ahmet, ışık kaan
    sağ bek : omar, linnes, şener
    6 numara : bartuğ
    8 numara : belhanda, taylan, ömer,
    10 numara : emre akbaba, atalay
    sol kanat : emre kılınç, kerem, arda, babel
    sağ kanat : feghouli, yunus, jimmy, jesse, oğulcan
    santrafor : diagne, falcao, adem, ali yavuz

    kale: zaten elde muslera varken, bu ekonomik durumda elimize para geçse bile orta sahaya harcanması gerektiğinden okan’a güvenmemiz gerektiğini düşünüyorum (önünde marcao ve luyindama ile sezona başlayacağını da göz önünde bulundurarak). transfere ihtiyacımız yok.

    sol bek: emre taşdemir kayserispor’da bile fark yaratamadı. mümkünse vedalaşılmalı. süleyman rotasyon için yeterli bulunursa (kendisi için daha uygun bir zaman olamaz. yedek sol bek için ayıracak bütçe yok, caner ihtimali de ortadan kalktı) transfere ihtiyacımız yok.

    stoper: ahmet ile vedalaşılmalı. ama gitmeyeceğini biliyoruz. (sözleşmesi bittiği için donk’u kadroya yazmadım. 500 bin euro’ya yeni sözleşme kabul edeceğini düşünmediğimden vedalaşılması taraftarıyım). stoper bölgesinde transfere ihtiyacımız yok.

    sağ bek: şener’le kesinlikle vedalaşılmalı. kalma ihtimalini düşünmek istemiyorum (gelmesine sevinmiştim). linnes’e 1.4 milyon euro sözleşmeyi kimsenin vermeyeceğini bildiğimiz için gitmeyeceğini biliyoruz. bu bölgede de transfere ihtiyacımız yok.

    6 numara: bartuğ as takıma yükselebilir mi bilemiyoruz. dolayısıyla şuanda bu bölge kocaman bir boşluk. kiralık transferlerimizden tek olumlu baktığım isim seri (ligimize uygun olmadığını düşünsem de şartlar ortada lüks düşünme şansımız yok). fakat kendisiyle de yıllık ücret konusunda anlaşılabilir mi, sanmıyorum. biri direkt 11 olmak üzere iki transfere ihtiyacımız var

    8 numara: hem nitelik, hem nicelik olarak çok eksik olduğumuz bölge. bu durumda belhanda’yı 4 milyon euro’nun bir kuruş altına göndermek mantıklı değil (daha önce de yazmıştım). kalacaksa bir tane, gidecekse iki tane 11’e transfer lazım

    10 numara: emre akbaba’yı buraya yazdım. atalay da takıma monte edilirse elimiz daha da rahatlar (numaraya takılmayın. bu oyuncuları gole dönük orta saha olarak on numara altında yazdım). transfere ihtiyacımız yok.

    sol kanat: taraftar olarak babel’i fulham’ın tesislerine kadar elden ele taşıyıp paketi teslim ediyoruz. transfere ihtiyacımız yok.

    sağ kanat: feghouli ile bir şekilde yollar ayrılmalı. kendisi hakkında çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. belhanda gibi sözleşmesinin son senesine girseydi tüm nefretime rağmen, gönderilemiyorsa bir sene daha oynasın bedavaya gitsin derdim. fakat iki sene daha sözleşmesi var, bu sene gitmezse seneye kalan parasını da alır öyle gider.
    jimmy’den çok ümitliydim ama tutmadı. vedalaşılmalı ama gider mi, sanmam.
    jesse ne yazık ki çok ham, beklediğimiz gibi olmadı. takasta kullanılabilir ya da kiralanabilir.
    feghouli’den çıkabilirsek ilk 11’e bir transfer lazım.

    santrafor: diagne takım arkadaşları tarafından benimsenirse ve saçmalıklarına bir son verirse (bu ihtimaller birbirine bağlı bence) bizi şampiyon yapmaya yeter. falcao giderse maddi olarak çok rahatlarız, kalırsa da hiçbir beklentim yok kendisinden. her iki durumda da transfere ihtiyacımız yok.

    maicon: 1.4 milyon euro
    mustafa kapı: 300 bin euro
    telles: 2 milyon euro
    +3.7 milyon euro (aşağı yukarı)

    sonuç olarak belhanda ve feghouli giderse;ilk 11 için bir 6 numara, iki 8 numara, bir de sağ kanat alınması gerektiğini düşünüyorum. rotasyona bonservissiz ya da takasla genç bir 6 numara dahil edersek (taylan’ın muadili) çok iyi iş yapmış oluruz. feghouli gider belhanda kalır, bu şartlarda o da olumlu. bir 6 numara(opsiyonlu kiralık), bir 8 numara(3.5 milyon kiralama+x milyon zorunlu satın alma opsiyonlu), bir de sağ kanat(opsiyonlu kiralık) alır, rotasyona bir genç bulur önümüze bakarız.
    para edecek üç oyuncumuz var; belhanda, marcao, luyindama. bu üçlü ederinin altına satılmasın (4,15,15) yeter ki. zaten ederinde teklifler de pek gelecek gibi durmuyor. :(

    düzeltme: oğulcan’ı atlamışım, aslanaga’ya teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın