• 25
    yapacağımız 5 satış ya da kiralama ve 4 transfer mükemmel bir senaryo olacaktır.

    satılacak isimler; mbaye diagne, radamel falcao, valentine ozornwafor, jesse tamunobaraboye sekidika, oghenekaro etebo (kiralık sözleşmeyi fesih)

    transfer bölgeleri; 6 numara (regista ya da holding midfielder), sağ veya sol iç (box to box midfielder), sol kanat (onyekuru olması muhtemel) ve dominant santrfor

    bu değişiklikleri yaparsak kadromuz şu şekilde olacaktır:

    kale: muslera-okan-fatih
    stoper: marcao-luyindama-donk-emin
    sağ bek: omar-linnes-şener
    sol bek: saracchi-emre taşdemir
    6 numara: taylan-transfer
    sağ iç: belhanda-transfer
    sol iç: emre kılınç-ömer
    10 numara: emre akbaba
    sağ kanat: feghouli-oğulcan
    sol kanat: transfer-arda-kerem
    forvet: transfer-babel-ali yavuz

    böyle bir kadro bizi rahatlıkla şampiyonluğa taşıyacaktır. bu kadroyu kurarken yapacağımız şeyler şunlar oluyor;

    1- sol kanat ve 6 numara takviyesi,
    2- falcao ve diagne'den kurtulmak ve adam gibi bir forvet almak,
    3- etebo'nun gidişi ve yerine adam gibi bir box to box midfielder almak.

    tabii ki hayal dünyasında yaşamadığım için bu yazdığım senaryonun gerçekleşme ihtimalinin 0'a yakın olduğunun farkındayım. önemli olan bu senaryonun ne kadarlık bir kısmını gerçekleştirebileceğimiz.

    - sol kanada hızlı oyuncu takviyesi ve taylan'a alternatif birinci önceliğimiz. görünen o ki jean michael seri ve henry onyekuru isimleri üzerinde yoğunlaşacağız. umarım hızlı bir şekilde transferlerini hallederiz (aslında seri yerine taylan gibi bir holding midfielder çok daha iyi olur ama eldeki imkanlar bizi seri'ye yönlendiriyor) ve önümüze bakarız.

    - ikinci önceliğimiz forvet takviyesi olmalı. burada yapacağımız falcao'nun sözleşmesinden kurtulma hamlesi (ki (bkz: gurrpegi)'ye göre 2021 ocak ayında inter miami yolunu tutacağı kesin deniyor. (bkz: #3016360)) ve diagne'nin mümkünse 5 milyon euro civarına olası bir satışı. yönetimimizin satış konusundaki beceriksizliği malum, o yüzden diagne işi zor olacaktır ama diagne kesinlikle 5 milyon euro bandına satamayacağımız bir oyuncu değil. sonuç olarak bu 2 oyuncuyu paketleyip gönderip hem limiti hem ffp'yi aşmamız şart. bu satışlardan sonra 3-4 bandına scout ekibimizin önereceği hocanın tabiriyle bir dominant santrfor şart. muriç 3.5 + 2 oyuncu + satıştan pay karşılığında fener'e gitmişken, sörloth da yine ucuz bir anlaşmayla trabzon'a gitmişken biz de rahatça bulabiliriz maksimum 4 verip alabileceğimiz kaliteli bir oyuncu. bunun bahanesi olmamalı. bu oyuncu ve babel işimizi rahatça görecektir bir sakatlık sıkıntısı olmazsa.

    - bütün bunları becerebilirsek ve elimizde 1-3 bandında bir para kalmış olursa etebo'nun sözleşmesini feshedip yerine ismaila coulibaly gibi düşük bonservisli, potansiyelli ve düşük maaşlı bir iç oyuncusu almalıyız. etebo'nun maaşı 1.2 milyon euro. bu maaştan tasarruf da edebiliriz böylece (yeni gelen oyuncunun maaşı 600-800 bin euro bandında olacaktır) etebo'nun tamamen saçma bir transferin öznesi olduğu bence ortaya çıktı. ocağa kadar aynı oyunu oynamaya devam ederse kendisini kadromuzda tutmanın bir anlamı kalmaz. o yüzden para kalırsa bu işi de yapmalıyız bir şekilde.

    ffp için para durumuna bakacak olursak, 2 milyon euro civarı artıdayız alex telles transferi ile birlikte. diagne + ozornwafor + sekidika'dan toplam 5.5 gelirse 7.5 civarı bir paramız oluyor harcamak için. buna ozan kabak'ın olası transferinden alacağımız payı da eklersek 8 civarı bir paramız olacak diyebiliriz.

    bu paranın 4'ü forvete gitse, 1'i onyekuru'yu kiralamaya gitse (geçen sene yarım dönemliği 0.75'e kiraladık) 3 milyon civarı bir paramız kalıyor harcayacak. bu paraya kiralık seri + scout iç oyuncusu alabiliriz rahatlıkla. falcao, diagne, etebo, ozornwafor ve sekidika'nın yıllık maaşlar toplamı bonuslar ve pandemi indirimi hariç 8.8 milyon euro civarı bir para. bu maaş yükünden kurtulduktan sonra tff limiti konusunda da bir problemimiz kalmayacaktır. alacağımız oyuncuların yıllık maaşlar toplamı maksimum 6 olacağı için limitimiz daha da açılacaktır hatta.

    bu senaryoda işin güzel yanlarından biri 8.5 numara ve forvetimiz bonservisli ve scout ekibi önerisi olacağından dolayı tutmaları durumunda bonservisi bizde olan ve gelecek yapılanmamızda yeri muslera-omar-luyindama-marcao-taylan-emre kılınç 6'lısına 2 oyuncu daha eklenecek ve gelecek seneki yapılanmamızı daha rahat gerçekleştirebiliriz. bir başka güzel nokta da şu ki, bu dediklerimi gerçekleştirirsek yabancı sayımız en fazla 14 olacak ve kimseyi dışarıda bırakmak durumunda kalmayacağız. hatta iç oyuncusu tercihini yerli oyuncudan yana kullanırsak (mesela berat ayberk özdemir) 13 yabancıya ineceğiz ve gelecek sene başlayacağı düşünülen yabancı kısıtlaması için ufak da olsa bir önlem almış olacağız.

    ama dediğim gibi, bu saydıklarımın hepsi farazi. sadece seri ve onyekuru gelse bile çok mutlu olacağım gibi, hiç kimseyi alamayıp bir de üstüne falcao'yu yollamamız durumu gerçekleşirse hiç şaşırmayacağım.

    yönetimin transferde felaket olduğu gerçeği, diagne'nin gitmek istemeyeceği gerçeği, pandemi dönemi, kurlar, galatasaray'ın kötü mali durumu vs. derken işimiz ciddi manada zor. umarım şu saydıklarımdan en azından 1'i 2'si gerçekleşir. "madem bu yapılanmanın gerçekleşmesinin bu kadar zor olduğunun farkındasın, bu entry'i yazıp hem kendini hem okuyanları niye uğraştırdın" diyenlere diyeceğim tek şey şu: hayal etmesi bedava.
  • 26
    artık kiralık oyuncu transferi istemediğim transfer dönemi. 1 ona 2 ona vere vere anca günü kurtarmaya çalışıp, günün sonunda da başarı bekliyoruz. başarı gelse de gelmese de sonraki sezona girerken yeniden eksikleri gidermeye çalışıp sonra da ocak ayını işaret ediyoruz.

    kulüp loop'a girdi bu şekilde transfer yapa yapa.

    artık ffp'nin sona ereceği bir sezon sonu bizi beklerken, mümkünse satın alma opsiyonuyla birlikte transferler gelsin.

    marcao, luyindama tipi transferler ile parlatıp satma dönemine girelim. 5'e aldık sat 10'a ama yerini 5'e 7'ye doldur gene, sonra 15'e sat, 10'a al 25'e sat...

    bizi kurtaran bu olacak.
  • 28
    falcao’nun son haftalarda antrenmanlara çıkmayıp maçlarda da paso kadro dışı kalmasıyla, ocak’ta kendisiyle ayrılacağımızı söylemek mümkün. bence de abd’ye gidecektir. öte yandan ben diagne’yi falan satabileceğimizi, en azından türkiye içinde bir satış yapabileceğimizi hiç sanmıyorum. bunda fb lobisinin de etkisi var. zaten artık galatasaray olarak ülkemiz takımlarından oyuncu alıp bize düşman olanlara kamyonla para kazandırma gafletinden uzaklaşmalıyız. gidip koç’un paralarını yesinler bizden uzak. özellikle de rize, kasımpaşa gibi takımlar.
    eğer onyekuru gelirse solda onu kullanıp babel ve arda’ya da gizli forvet rolünü verebiliriz. hem oyun aklı, hem hız hem de bitiricilik anlamında seviye atlar takım sadece onyekuru ile bile.
    orta sahaya taylan yanına keşke gabriel obertan tarzı bir oyuncu bulup alabilsek...
  • 29
    transfer dönemi açılış
    onyekuru transferinde futbolcuyla anlaşıldı, iş kulübü ikna etmeye kaldı
    galatasaray’ da transfer bitmez
    dünya üzerinde 23 yaş altı ne kadar artistik çalım atan futbolcu varsa galatasaray’a yazmalar
    onyekuru transferinde futbolcuyla anlaşıldı, küçük pürüzler kaldı ( 10 milyon euro bonservis )
    galatasaray’ da transfer bitmez
    fatih terim’ den instagram videosu
    satmadan oyuncu alamıyoruz, önceliğimiz satmak
    onyekuru monaco’ ya rest çekti ; ya galatasaray ya kara toprak
    galatasaray ‘ da transfer bitmez
    ndiaye aslında iyi futbolcu
    galatasaray’ a yazılan futbolcuların başka takımlarla anlaşması
    yönetim istifa sesleri
    galatasaray’ da transfer bitmez
    monaco onyekuru’ yu kiralamak istemiyor, ffp bitince bastırıp parayı alırız
    takımımız lig için yeterli, onların hepsi bizim evladımız
    son hafta panik transferi
    galatasaray’ da transfer bitti.

    yaklaşıyor yaklaşmakta olan...
App Store'dan indirin Google Play'den alın