• 53
    kimin cebine giderse gitsin, galatasaray 112 yıllık bir çınardır. dursun özbek ve yönetimi de sabri, selçuk, yasin, semih'de gelip geçicidir. aslolan her zaman galatasaray ve içimizdeki galatasaray sevgisidir. burada parçalı formaya olan aşkından kombine almak isteyen adama gelip geçici insanlar yüzünden ağlanmayın falan demek yanlıştır. desteklemek, maça gitmek istemek suç mu kardeş ? futbolcuda, yönetimde umrumda değil, ben galatasaraylıyım.
  • 54
    https://www.transfermarkt.com.tr/...ahlen/wettbewerb/TR1
    2016 yılına ait tribün rakamları.
    sezon başındaki hafif heyecan ve derbileri çıkarırsak ve pek tabiki sucukçulara dağıtılan bedava biletler geriye pek bir şey kalmıyor gibi.
    daha ucuz olması daha fazla satılmasına neden olacak ama izlemeye gelen sayısı daha da düşebilir.
    sabri, semih, balta, selçuk ve yasin'in 11'de olacağı maçlar olacak, kim izlemeye gidecek, kaç kişi?
  • 58
    alana kesinlikle saygı duymadığım karttır. semih, sabri, yasin vs izlemek için kart alanlara saygı olarak sadece gülmeyebilirim. evet galatasaray 112 yıllık bir camiadır ve şu anda nasıl olduysa başında olanların ders alması gerekir. sizler kart alarak ders değil destek veriyor olacaksınız. o paralar da yine birbirinden yeteneksiz topçulara harcanacak.
  • 61
    öncelikle 4 yıldır olduğu gibi yine alacağım. ben de memnun değilim dursun'dan ve rezil topçulardan. ama çok seviyorum armayı, arena'ya gitmeyi. küfretsem de; rezil ulaşımı çeksem de. ulan sorsanız hayatımdaki en mutlu anlardan ilk 10'a kesin canlı gözlerle şahit olduğum juventus maçı girer. (uefa finalı, 12 mayıs kadıköy banko listede zaten)
    neyse;
    benim gibi alanlara saygı duyuyorum.
    tepki gösterip almayanlarda ise durum bu;

    bana saygı duyanlara ben de saygı duyuyorum. yok ben alıyorum diye bana saygı duymuyorsa ben duymuyorum onlara. sanane la dürrük diyorum.

    fikrini belirt, düşünceni ilet tabii ki bu özgür platformda, ama kararıma saygı duymamak ney yahu.
  • 62
    kombine kart almama bile karışan yazarların olduğunu görmemize yarayan başlık. ben alırsam semih yermiş benim verdiğim parayı. ben almazsam sözleşmesini almayacak mı semih? tepki koyarsam giderlermiş. e kaç maçtır 10 bin 20 bin kişiye oynuyoruz kimse bir yere gidiyor mu? 31 yaşındayım hayatımın en güzel anılarının büyük kısmı galatasaray sayesindedir. işler kötü gittiğinde, kötü yönetildiğimizde, hatta art niyetle bile kötü yönetilsek ben o stada gidip o formayı izlemek isteyeceğim. siz istemeyin. ben diyor muyum ne biçim taraftarsınız,ne vefasız,ne şımarık,ne nankör taraftarsınız diye?
    kimse de bana diyemez kombine alma,alırsan vs vs olur diye. biz müşteriyiz ve haklıyız,tepki göstermeliyiz,böylece kendilerini düzeltirler mantığıyla taraftar olunmaz. biz muhasebeci miyiz bize ne galatasarayın mali durumundan ille de yıldız isterim,çilek isterim diye tutturarak,onu bunu vizyonsuzlukla suçlayarak kendini bir şey sanarak da taraftar olunmaz.işler iyi giderken takımımızın peşinde olsaydık adımız galatasaraylı değil beşiktaşlı olurdu.
  • 66
    sözlükte başlığını gördükçe canımın çektiği kombine kartıdır. bir beklentim ya da umudum yok ama işte şimdiden özledim. yönetimden hocasına, hocasından futbolcusuna neredeyse hepsi leşoğlu leş ama o arma çok güzel. yeniden avrupa'da bir şeyler başarma ihtimalimiz bile heyecanlandırıyor. vallahi avrupa arenasını özledik.

    istanbul'da olup da, maddi durumu elvermesine rağmen almayanları hiç anlayamayacağım. belki uzaktır falan, lafım yok ama ilerde istanbul'a taşınırsam, ev seçerken ilk bakacağım şey iş yeri ile olan mesafesi, ikincisi ise ali sami yen'e yakınlığı olacaktır. zamanında yağmurda kışta sanayi'den seyrantepe'ye yürüdük ses etmedik. yine olsa yine yürürüz.
  • 67
    en son juventus zaferinin olduğu sene kombine almıştım, üstünden çok zaman geçti ve gerçekten özledik.
    sezondan bir beklentim yok açıkçası, ama maça gitmeyi bırakmak istemiyorum, tekrar bir alışkanlığa dönüşsün istiyorum.
    biraz da bu sebeple 8 arkadaş aldığımız kombineler oldu.

    umarım keyifli bir sene olur diyerek alan herkese hayırlı olsun diyorum, almayanların nedenlerine ise sonsuz saygım var, boykot ederek galatasaray'da birşeylerin değiştirilebileceği kısmına katılmıyorum sadece.
  • 68
    kombinemi yeniledim. dört arkadaşa da indirimli almasında yardımcı oldum. beşinci arkadaşıma da mesaj ile yazdım ama henüz dönmedi. yardımcı olabilecek olan yardımını esirgemesin tribünler dolsun.

    edit: hatta kombinemi sahaya daha yakın ve daha ortalayan bir yerden yeniledim. sistem buna müsaade ediyor. yenilecek arkadaşlar buna da dikkat etsin.
  • 70
    biraz ağır olabilir yazacaklarım. ama kusura bakmayın doldum, taştım.

    neyzen tevfik'e atfedilen şu sözler gerçekten doğru:

    --- alıntı ---

    türk milleti gariptir
    her lafı kaldırmaz
    ibne dersin kızar da
    sikersin aldırmaz

    --- alıntı ---

    bir de anonim olarak şu var:

    --- alıntı ---

    beleş mezar bulsan içine yatarsın

    --- alıntı ---

    sakın kombine alıp bir de gururla "ooog çatlayın patlayın, hem kendim aldım hem de çevreme aldırdım" diyenler galatasaray'ın kötü durumundan şikayet etmesinler. zira baş müsebbibi kendileri bu durumun. neymiş "ama indirim var"mış. galatasaray'ı da indiriyorlar, uyanın artık.

    şu "herkes kendince yardımcı oluyor" muhabbeti de bomboş kusura bakmayın. futbolcusuyla, teknik direktörüyle, menajeriyle, yöneticisiyle, dedesiyle, başkanıyla hatta sucukçu taraftarıyla kulüpteki herkes, af edersiniz, çıkarmış alnımıza alnımıza vuruyorlar. benim taraftarım hala "ama stat boş kalmasın" diyorsa bunun adına iyi niyet diyemiyorum, kusura bakmayın. bu adamların istediği bu. "nasıl olsa alacaklar" diyerek iplemiyorlar bile taraftarı. hatta insanların gözüne soka soka yapıyorlar bazı şeyleri.

    adamlar milli takımı bile karıştırdılar. hala daha mı göremiyorsunuz gerçeği? 30 bin kombine satılsa en az, ortalama 56 milyon tl yani 14 milyon € giriyor bu adamların cebine. vermeyin bu parayı. verince de ağlanmayın en azından.

    isterseniz gidin statta sabahtan akşama kadara bağırın "istifa" diye. en fazla "oh oh bir de bu kulağıma bağırsınlar, nasıl olsa başından paralarını aldık kerizlerin" söylemindeki "keriz" olursunuz. o da onların insafına bağlı.

    galatasaray'ı bu kadar seviyorsanız 3 kuruşluk maç zevkinizden ve "benim kombinem var yeaa" havanızdan fedakarlık edip kombine almayacak, store'dan alışveriş yapmayacak ve eğer varsa digitürk kullanmayacaksınız. 1 sene. galatasaray'ı kurtarmak için son senemiz. tüm bu gerçeklere rağmen hala daha bildiğinizi okuyacaksanız da bari "siz ne karışıyorsunuz ya, size ne be" diyerek gölge etmeyin.
  • 71
    2017-2018 sezonunda allahtan askerde olacağim. yoksa başima ağrilar girerdi alsam mi almasam mi kararsizliğindan. ekonomik olarak çok iyi rakamlar. aslina bakarsaniz her zaman olmasi gereken rakamlar ama işte biz anca böyle zamanlarda görebiliriz. ama gel gelelim dursun var işte başimizda.

    ben dursunun eline 5 lira para verip ekmek almaya bile yollamam. o yüzden kombine alip bu iş bilmeze maddi imkan sağlamak istemiyorum.

    kafamda resmen deli sorular olacakti. allahtan tsk var. siz kombinenizi ala durun vatan bize emanet. *
  • 72
    alan arkadaşlara maalesef saygı duymamama neden olan karttır. 1 sezon bile dayanamıyorsak sabırsızız demektir. bu adamın ki o adam dursun özbek oluyor, televizyonlarda atıp atıp tutmasına, ya taraftar bana destek oluyor tadındaki açıklamalarına nesne oluyorlar. o sebeple başımıza gelen herşeyi biz zaten hakediyoruz.

    ayrıca 2 senedir yaşadıklarımız göz önüne alındığında stattaki arkadaşların dursun özbek istifa temalı sloganlar atması da iki yüzlülüktür. galatasaray bizim evet ama şuan dursun özbek'in kirası altında. bunu bile bile de bu adama para kazandıranlara ben bir galatasaray taraftarı olarak saygı duymuyorum. elbette hepimiz galatasaray'ı seviyor ve iyi olmasını istiyoruz ancak o statta bulunanların benim bakış açıma göre galatasaray'a bir yararı yok. dursun'a ve müthiş yönetimine onay mesajı temelinde orada bulunmak. ultrabeyler ile omuz omuza girecekler temelinde.

    son olarak, kombine almayan, dursun özbek galatasaray'ına para kazandırmayan, gerçek anlamda '#öncearma' diyen tüm arma aşıklarına ise sonsuz sevgi ve saygılar. biz bu yönetimi tam anlamıyla veto ettik diyebileceğiz.

    içi kombine almak ile yanıp tutuşan arkadaşlara ise önerim gayet basit. kenara paranızı koyun. forma olur, kombine olur neyse artık. ben bunu yaptım, kenarda tamamiyle buna ayırdığım bir para mevcut. hayırlısı ile mayıs 2018'in ardından o parayı gönül rahatlığı ile galatasaray kasasına kazandıracağım. 1 lira 1000 lira neyse ne. ekonomi, para herşey. tek yapılması gereken sabır.
  • 74
    kombine alanlara tepki gosterilmesini anliyorum, zira insanlar tepki verilmesini istiyor. tribun bos kalsin, dursun ve sazcilari yaptiklarina daha uzun devam edemesin istiyor herkes.

    ben de bugun fikrim sorulsa, bir tek kisinin bile kombine almamasi yonunde oy kullanirdim.

    6 yillik tribun seruvenimi passolig yuzunden bitirmis, yilda 1-2 kere geldigim turkiye'deyken maclara "icim kanasa bile" gitmemis biri olarak, alanlara; "dostlar, almayin, yapmayin yahu..." tavsiyesinde bulunma hakkini kendimde goruyorum. zira o fedakarligi once istemeye istemeye, sonra zorunlu bir sekilde yapmaya devam ettim.

    zira olayin bir de su yuzu var, "akli basinda * taraftar tribunu biraktiginda, yerini dolduranlar genellikle comar dedigimiz kavgaci, menfaatci, dusunme yetisi gelismemis insanlar oluyor. bunu da bir dusunmek lazim.
  • 75
    denedim ama dayanamadım. kendime biçtiğim rol,vazifem bu. şimdiye kadar asla yönetim, teknik direktör ya da 1-2 büyük transferi izlemek için kombine ya da bilet almadım. tribüne gitmek başarılı dönemlerde aklıma gelen hafta sonu organizasyonu olmadı hiç. lise'de yurttan kaçıp yeni açığa gittiğimde de, üniversitede sakarya'dan sınav sonrası izmit'e şampiyonluk maçına kaçışımda da hep hayalimdi hayatımı düzene sokar sokmaz kombinemi almak. 2011'den beri yeniliyorum. şimdi 35 yaşındayım ve 67 yaşındaki babam ve 5 yaşındaki oğlumla orada olmak, hayatımın anlamı olan renkleri evladıma aşılamak... daha ne olsun.

    herkese saygım sonsuz.

    ben,babam,amcam ve yeğen yine oradayız. artık oğlum da katılır aramıza.

    edit:imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın