• 951
    nereseyse tüm galatasaraylıların tatmin olduğu sezon.

    http://www.strawpoll.me/13886360

    hatta dursun özbek'e yoğun muhalefetin kırıldığı sezon oldu.
    öncesinde istisnasız herkes dursun özbek istifa derken işbu entry itibarı ile %45 kalsın diyor. büyük bir değişim bence. eğer takım iyi gitmeye devam ederse destek %50'yi geçer diye düşünüyorum.

    http://www.strawpoll.me/13886419

    zaten şampiyonlar ligi şampiyonu olsak bile dursun özbek istifa diyenlerin hep uçuk kaçık kişiler olduğunu düşünmüşümdür.

    yine de "haters gonna hate".
  • 952
    iyi bir sezonu geride bıraktık.

    gördüm ki bazı fenerliler kendilerinin rvp'yi falan aldığı terraneolu seneyle karşılaştırıyor. oysa onlar plansız programsız bir süreç geçirdiler.

    aynı tip adamları alıp, eksik yerine sayı doldurdular. mehmet topal joseph, rvp fernandao gibi. üstüne bir de pereira gibi takımla uyumsuz teknik direktör getirdiler.
    hem de oyuncu karakterleri farklıydı. sıfır verimli rvp bir yanda harcanan kjaer bi yanda.

    bize baktığımızda ise hocaya uyumlu, birbirine uyumlu ve eksiklerini giderecek şekilde planlı programlı yaptık. oyuncu grubu arasındaki farkı ise yazmaya gerek yok sanırım.
  • 953
    eleştirilerin övgüler ile harman olduğu, gerek yazılı ve görsel medya, gerekse de başta sözlük olmak üzere, sosyal mecralarda galatasaray'a gönül vermiş pek çok kişinin yüzünü güldüren sezon olarak tarihteki yerini alacaktır.

    kişisel değerlendirmeme göre; cenk ergün'ün menajerler ile yaptığı yazışmaların ortaya çıkması ile kötü başlayan (bkz: bayram tutumlu) ve önceki 2 sezonu hatırlatan sürecin, önce uzun süre aynı isimlerde tıkanıldığını ve b/c planlarının olmadığını düşündürmesi, ardından da yaşanan östersunds fk faciası ile daha da kötüye gitmesini beklediğim, ancak ligin ilk 3 haftası oynanan özlediğimiz güçlü galatasaray futbolu ile (henüz bunu söylemek için erken olsa da) düzgün bir transfer süreci ve kadro yapılanması geçirdiğimiz konusunda beni umutlandıran sezon olarak hafızamda yer edecektir. kalite bakımından gönlüm rahatken, futbolda vergi cenneti diye adlandırabileceğimiz ülkemizde maliyet bakımından pek çok transfere eleştirilerim olsa da, sportif başarı gelirse bu eleştiriler pek çok kişi gibi benim için de başarıya giden yolda ödenmesi gereken meblağlar sınıfına düşecektir. zira özledik rakip takımın ayaklarını titreten galatasaray'ı.
  • 954
    2017 - 2018 sezonu futbol takımı yaz ve devre arası transferleri ;

    gelenler ;

    maicon roque = 7 m + 1m*
    jason denayer(k) = 0.5 m
    mariano = 4 m + 0.5 m
    iasmin latovlevici = 0.55 m
    fernando reges = 5.25 m + 0.9 m*
    badou n'diaye = 7.5 m
    youness belhanda = 8 m + 1.5 m*
    sofiane feghouli = 4.25 m
    bafetimbi gomis = 2.5 m
    yuto nagatomo(k) = 0.7 m + 0.3 m*

    toplam = 40.25 m euro + 4.2 m euro

    gidenler ;

    lukas podolski = 2.6 m
    bruma = 13.5 m + 1.5 m*
    semih kaya = 2 m + 1.05 m*
    luis cavanda(k) = 0.5 m
    lionel carole(k) = 0.35 m
    cenk gönen = 0.2 m
    salih dursun = 0.63 m
    badou n'diaye = 16 m

    toplam = 35.22 m euro + 2.55 m euro

    zarar = - 5.03 m euro + (- 1.65 m euro)

    * : ödenecek veya alınacak maksimum bonuslar.

    tüm bonservis ve kiralama ücretlerinde kap açıklamaları esas alınmıştır.
  • 955
    takımımız adına çok verimli geçtiğini söylememiz gereken transfer sezonu. ancak gönderilecek oyuncuların büyük kısmının henüz takımımız ile ilişkisi kesilmediği için, maaş bütçemiz maximum seviyede olduğunu tahmin ediyorum. eğer gönderilmesi düşünülen oyuncuların tamamını göndermeyi başarabilirsek, tüm zamanların en verimli transfer sezonunu geçirmiş olacağız.
  • 956
    takımı baştan aşağıya yenilediğimiz transfer dönemidir.

    önceki sezon* takımda olan, bruma'yı rb leipzig'e, lukas poldolski'yi vissel kobe'ye, aurelien chedjou'yu başakşehir'e, salih dursun'u yarım sezon kiralık oynadığı antalyaspor'a, semih kaya'yı sparta prag'a, kerem çalışkansarıyer'e, sabri sarıoğlu'nu göztepe'ye, cenk gönen'i malaga cf'ye, wesley sneijder'i ogc nice'e, berk ismail ünsalgümüşhanespor'a, önceki sezonu* çaykur rizespor ve inegölspor'da kiralık olarak tamamlayan volkan pala'yı kiralık olarak van bbsk'ya, lionel carole'yi kiralık olarak sevilla'ya, luis pedro cavanda'yı kiralık olarak standard liege'ye, önceki sezonu* kiralık olarak bugsaş spor'da geçiren ismail çipe'yi kiralık olarak fatih karagümrük'e gönderdik. ayrıca porto'dan kiraladığımız josue'nin kiralık sözleşmesi bitmiş ve kulübüne geri dönmüştür.

    bu futbolculardan; bruma'dan 15 milyon euro, lukas podolski'den 2.6 milyon euro, semih kaya'dan 2 milyon euro, cenk gönen'den 200.000 euro, salih dursun'dan 63.000 euro bonservis bedeli kazandık. ayrıca, luis pedro cavanda'dan 500.000 euro, lionel carole'den 350.000 euro kiralama bedeli aldık. sabri sarıoğlu, wesley sneijder ve aurelien chedjou ise bedelsiz olarak gittiler. ayrıca, ocak 2018'e kadar takımda kalan nigel de jong, ocak ayında bedelsiz olarak alman takımı mainz 05'e katıldı. önceki sezonu* çaykur rizespor ve fortuna sittard'da kiralık olarak tamamlayan ve sezon başında takıma geri dönen emrah başsan da, ocak ayında vitória setúbal'e bedelsiz olarak gitti. bu dönemde giden futbolculardan toplam 20 milyon 713 bin euro kazandık.

    yaz döneminde; real betis'le kiralık sözleşmesi sona eren ryan donk, eskişehirspor'la kiralık sözleşmesi sona eren tarık çamdal ve manisaspor'la kiralık sözleşmesi sona eren umut gündoğan kulübe geri döndü. swansea'dan bafetimbi gomis 2.5 milyon euro'ya, sao paulo'dan maicon roque 8 milyon euro'ya, dynamo kyiv'den younes belhanda 9.5 milyon euro'ya, sevilla'dan mariano 4.5 milyon euro'ya, osmanlıspor'dan badou ndiaye 7.5 milyon euro'ya, manchester city'den fernando 6 milyon euro'ya, west ham'dan sofiane feghouli 4.25 milyon euro'ya, manchester city'den jason denayer 1 seneliğine kiralık olarak 500.000 euro'ya, karabükspor'dan iasmin latovlevici 550.000 euro'ya, bordeaux'dan cedric carrasso bedelsiz olarak takıma katıldı.

    tamamı yabancı olan aldığımız 10 futbolcuya, toplam 43 milyon 300 bin euro ödedik ve 22 milyon 587 bin euro zarar ettik.

    ocak 2018'de ara transfer döneminde, van bbsk'dan kiradan dönen volkan pala'yı adliyespor'a, fatih karagümrük'den kiradan dönen ismail çipe'yi tuzlaspor'a kiraladık. badou ndiaye'yi stoke city'ye 16 milyon euro bedelle satarak zararı büyük ölçüde kapatırken, inter'den yuto nagatomo'yu 1 milyon euro karşılığında yarım sezonluğuna kiraladık.
  • 957
    bu sezon harcadığımız paralar fatih hoca ve mustafa cengiz yönetiminin elinde olsa neler olurdu acaba çok merak ediyorum. evet bu sezon kurulan takım 2 senedir şampiyonlukta rol oynuyor. ama harcanan para/kalite konusunda kesinlikle sıkıntı var.

    bir dünya para verdiğimiz maicon'a yallah arabistan'a dedik.

    denayer her şeyiyle doğru işti. ta ki 5m€ vermeyip bonservisini almayaşımıza kadar.

    latovlevici'ye bir şey bile demiyorum.

    mariano iyi transfer. 2. senenin sonunda bakımı geldi ama yapacak bir şey yok.

    fernando 2 senede ciddi katkı verdi. ama toplam 68 lig maçının 50'sinde ya oynadı ya oynamadı.

    ndiaye kâr sağladığı için bir şey demiyorum.

    belhanda 2 şampiyonluğa direkt katkı sağlamıştır. ama o para fatih hoca'nın elinde olsa belhanda'dan iyi 2 adam alırdı. şu an olduğu gibi:).

    feghouli fiyat/performans en iyi transfer o dönemin.

    gomis zaten 1 sene kaldı. sırtında taşıdı takımı.

    kısacası savunmada maicon, ortada belhanda ve ndiaye'ye harcanan parayla hem onlardan daha iyi oyuncular alırdık hem de rotasyonumuz o gün de güçlü olurdu.
  • 958
    bu transfer sezonunu herkes çok başarılı olarak hatırlıyor. neticesinde kurulan takımla iki kere şampiyon olduk. ancak bence bu dönemde çok fazla pahalı ve yıldız oyuncu transfer edildi. transfer edilenlerin ise sadece üçte biri ya da amiyane tabirle "üçün biri" gerçekten iyi transferdi. diğer alınan oyuncular gereksiz pahalı ve riskliydiler.

    üçün biri dediğim gerçekten takıma güç katan ihtiyaç transferleri: mariano ve fernando.

    lükse kaçan, pahalı ve riskli transferler: maicon, n'diaye, gomis, belhanda ve feghouli.

    lüks dediklerimden belki bir tanesi alınabilirdi. ben olsam feghouli'yi tercih ederdim. diğerleri de transfer edilerek riske girildi. alınan risk sonucunda şampiyonluklar gelmesine rağmen bu tarz transfer sezonlarını sevmiyorum. ayrıca bu oyunculara verdiğimiz paralar daha sonra denayer gibi oyuncuları almamıza engel oluyor.
  • 959
    mustafa cengiz yönetimini herhalde benden daha fazla eleştiren yoktur sözlükte ancak bu transfer dönemi kendi yönetimlerini en derinden etkileyen dönemdi. para gelse dahi harcayamadın, bonuslar yüzünden forvetsiz transfer dönemi kapattın, elindeki transfer bütçesi bir sonraki döneme taşınmıyor diye diagne transfer edildi.

    dursun özbek sevenler de bu transfer dönemi ile övünür aldıklarımızı sattılar gibisinden. gidenlerin hepsi kendi isteği ile gitti. gitmeyenlerinde nasıl bir ikiye böldüğünü görüyoruz kulübü. daha ndiaye'nin gerçek bonservis rakamını bilmiyoruz bu arada. 12,5m euro gibi rakamlardan bahsediliyordu sonrasında spk olayları ile ilgili şeyler çıkınca üstü kapatıldı.

    fatih terim olmasaydı önündeki 5 yılı kupasız ve avrupasız kapatacakken bu transfer dönemi ile övünenleri hiç anlamam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın