• 72
    son kötü oylanan entryleri fasilitesinin geri gelmesi.

    çok nadir ofsayt butonunu kullanan bir sözlük yazarıyım. defalarca entrylerim ofsaytlandı ve bir kere bile bunu problem yapmadım. yapan yazarlara da bir kez bile anlam veremedim. ilk kez bununla ilgili bir şey yazacağım. örneğin "center" başlığının altına "pivot" diye bakınız vermişim. ve bir arkadaşım buna ofsayt vermiş. ne yapayım yani editleyip; "neden bro, neden?" mi demeliyim? onun bu entryyi nasıl yorumladığını nereden bilebilirim ki? isterse haftanın en kötü entrysi seçilsin. kesinlikle üstünde durulacak bir şey değil. ofsaytlar için kimisi ayıp yazıyor, kimisi sözlükten soğutur yazıyor. ne alaka ya?

    bazı entrylerin neden kötülendiğini anlamamak diye bir başlık var mesela. sevgili anlayamayan arkadaşlar; zaten sizin anlam vermediğiniz, başka birinin bakış açısından gelen bir noktası daha olduğu için entryniz kötülenmiştir. nasıl bir egonuz var ki; entrynin kötülenmesine tahammül edemiyor editleme, isyan etme hatta silme boyutuna geçebiliyorsunuz? ofsaytlayan kişi; yazdığınız entryyi beğenmemiş olabilir, yazım yanlışlarınızdan rahatsız olmuş olabilir, kendince formata uygun olmadığını düşünmüş olabilir, sizinle aynı fikirde olmayabilir... hepsini geçtim yanlışlıkla basmış bile olabilir. bunu bu kadar büyütecek ne var anlamıyorum. herkes sizin gibi düşünsün, hayata aynı pencereden baksın mı istiyorsunuz? madem burası özgür bir ortam fikirlerinizin eleştirilmesine de açık olmalısınız. anlam verseniz de, vermeseniz de...

    gece gece öyle gerildim ki... haddim olmadan bazı entryleri incelendim, anlamlar yükledim ve paylaşmak istiyorum.

    -(bkz: #61055) bu entry nin ofsaytlanmasından muzdaripmiş kardeşimiz. kim ofsaytladıysa eline sağlık. galatasaray sözlük, yazarın keyif defteri değilki. herkes yazsın o zaman, "pes 2009 benim bilgisayarımda yüklü" diye. açayım futbol topu başlığını; "evimde 2 tane var." yazayım ya da ne bileyim "fifa 2009'u alsam mı karar veremedim" yazayım. nasıl bir entry bu?

    -(bkz: #49133) bunun entrynin de ofsaytlanması anlamlandırılamamış. açtım entryyi ve bir anlam veremedim gerçekten. eski açık başlığının altında, dergide yayınlanan top 5 şarkıları. isterse dünyanın en güzel ve bilgilendirici entrysi olsun ama bir belirsizlik var. ne yani, "eski açık" galatasaray dergisi'nde bazı şarkıların listelendiği bir bölüm mü? eğer öyleyse üstteki entrylerde bununla ilgili hiçbir tanım girilmemiş olmasına rağmen direk alıntı yapılmış. galatasaray dergisi'ni hiç okumamış biri, başlıkla bir bağlantı kuramayıp ofsayt vermiş olabilir.

    -(bkz: #31609) beylerbeyispor'a yapılan "mahalle takımı" yakıştırması hoşuna gitmemiş olabilir ofsayt verenin...

    -(bkz: #14907) altına "kaynak:vikipedi" yazılmış. adam sırf buna gıcık olduğu için bile ofsayt vermiş olabilir.

    -(bkz: #43815) "inter ve lazio'ya yıllardır hizmet eden..." şeklinde gidiyor entry. nasıl yani? her ikisine de aynı anda mı hizmet etti ve hizmet etmeye devam ediyor? kesinlikle yanlış bir cümle. sonunda da stankovic'e yetenekli yaftası yapıştırılmış. belki ofsaytı basan kişinin nefret ettiği bir futbolcu. ne var buna kızacak?

    -(bkz: #31735) entryyi bir daha oku ve düşün arkadaşım. bakalım bir şey anlayacak mısın? eminim ki; " bu maçtan yaklaşık 72 saat sonra hertha berlin ile uefa kupası b grubu maçı oynanayacağız." yazsaydın ofsaytlanmazdı.

    bu şekilde bir çok örnek verilebilir. örneklerde kullandığım entryler, bireysel yaklaşımlar değil sadece genelleme yapmak içindir. bunun için ofsayt vermediğim, gayet de güzel anladığım entrylere muhalif bir yaklaşım sergiledim. demek istediğim;
    10 numara aldığında nasıl editleyip, "10 numara veren arkadaşa teşekkürler" yazmıyorsan; ofsayt aldığında da buna yüklediğin anlamı entrynin altında paylaşma.

    kurunun yanında yaş da yanmıştır. sözlüğün en eğlenceli yönlerinden olan karma'nın bile anlamsız kalmasına sebebiyet verecek olan "son kötü oylanan entryleri" özelliği geri getirilmelidir. entrylerini editleyip hesap soran arkadaşlara ise moderatörlerce mesaj gönderilip uyarı yapılabilir. eğer yazar davranışında tekrar ederse başka bir işlem uygulanabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın