resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 2014
    takımın ve kendisinin performansı ve özgüveni artışa geçmezse gül gibi bir chedjou'muz olabilir. luyindama kendi mevkiinde özellikle fiziksel olarak bu ligin üzerinde iyi bir stoper. geçen sene içerdeki psg maçlarında mbappe gibi bir oyuncuyu yıldırmışlığı var. uzun mesafede o hantal görünümünün aksine rakibiyle koşarken vücudu ile rakibini resmen dövdüğü için hızlı bir oyuncu da olsanız kurtulamıyorsunuz elinden. tüm bu güzel özelliklerinin yanı sıra güzel olmayan özellilkeri de var bu arkadaşımızın ve bunlardan bahsettiğiniz an insanlar çıldırıyor. ya bu adamın haddinden fazla özgüven sorunu var. yukarda bir arkadaşımız da bahsetmiş topu tek hamlede kesmek ona göre asla yapmadığı ve yapmaması gereken bir şey fakat kendisi maalesef stoper. yani arada sırada hatta çoğu zaman başvurması gereken en iyi çözüm bu olabilir. bunun dışında bence pozisyon bilgisi iyi olan birine göre son zamanlarda pozisyon almada tam bir chedjou. sadece dün oynanan 5 ocak 2021 konyaspor galatasaray maçı için demiyorum bunu ama dün de bu şekilde ilk golü yememizde etkisi büyük. sağ kanattan gelen atakta stoperin ilk düşüncesi topu taşıyan oyuncunun içerde atacağı pas opsiyonları olmalı iken kendisi burda daha farklı düşünüyor.

    https://gss.gs/1im.jpg

    resimde görüleceği üzere (videosunu izlerseniz daha net görürsünüz) 1 numaralı yöne hareketlenmesi pasın geleceği adama gitmesi gerekirken arkadan gelen bir konyalıya top kesilmişte sanki ona giden topu kesecekmiş gibi 2 numaralı yöne ilerliyor. bu var ya tam bir chedjou hareketi. o da aynısını yapardı sağolsun. işte bu siz ne derseniz diyin luyindama'nın dağınık bir stoper olduğunun kontsantrasyonu düşünce daha da dağılabileceğinin bir göstergesi. yani iyi özelliklerini söylediğimiz kadar eksik olan yönlerini de bilip söylememiz lazım. he bu arada bu golde bence luyindama'dan daha fazla kabahatı olanlar emre akbaba ve saracchi o ayrı.. yaptığı penaltı da çok amatörce kendisine yakışmayan bir pozisyon ama bu, bence yediğimiz ilk goldeki hali, penaltıdan daha büyük bir ayıp. penaltıya konsantrasyon eksikliği ya da ne bileyim yorgunlukla bir anlık hareketle sebebiyet vermesi benim için şu 1 numaralı yere koşmamasından daha anlaşılabilir.

    ben luyindama'nın iyi bir stoper olduğunu ve umarım eski formunu, potansiyelini yakalayabileceğini düşünüyorum. fakat oldu de geçen sene pandemi sonrası gibi bir bocalama dönemine girersek (allah korusun) önünde belhanda, ömer bayram, akbaba gibi tipler 11 falan çıkarsa, çıkmaya devam ederse kendisi de onlara ayak uydurmak adına chedjou olacak gibi duruyor.

    edit: bir de allah aşkına ya bu nedir.

    https://gss.gs/abv.png

    böyle bir takım savunması böyle bir rahatlık laubalilik olabilir mi ? kırmızı küme içindeki en arkadaki arkadaş luyindama ama kendisinin sarı küme içerisinde olması gerekiyor. her takımın oyuncusu bizim gibi ön direğe ya da 18 çizgisi üzerine orta yapmadığı için arkaya giden toplarda böyle tehlike olur. devamı da penaltı zaten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın