resim
Ozan Muhammed Kabak
Takım:Hoffenheim
Mevki:Stoper
Yaş:24
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 2255
    kariyerini mükemmel kötü yönetmiş, galatasaray’dan kaçarcasına ayrılmış stoper. fatih hoca ısrarla kalmasını isterken ilk teklifte gittiğini hepimiz biliyoruz. bu kadar gitmek istemese yönetim hocaya rağmen zorla satacak değildi.

    çok genç yaşta ona sahip çıkan büyük bir kulüpte kariyerine başladı. önemli süreleri aldı, önemli maçlara çıktı. hatasında arkasında durduk. lakin kendisi aceleciliğinin kurbanı oldu. stuttgart’a gidişine hiç bir anlam verememiştim. düzeni olmayan bir garip takımdı stuttgart ki ozan da almanya’da küme düşme deneyimi tattı. bu cv’sine eksi yazdı tabi ki. ardından kötü giden, ismi var cismi yok schalke dönemi. 19/20 sezonunda rezalet sonuçlar alan schalke 2020 yılını bundesliga’da tek galibiyetle kapattı. 20/21 sezonunda da bir mucize olmazsa küme düşmeleri muhtemeldir ki bu cv’sine koskoca bir eksi daha yazar. bir sonraki adımı neresi olur bilemem. lakin liverpool - united vs. gibi elit seviye takımlar olmayacağı kesin. şahsen ben liverpool - chelsea vs. yöneticisi olsam ve bir türk stoper alacak olsam benim dahi ozan 3. hatta belki de 4. tercihim olur.

    oysa oldum havalarına girmese, fatih terim’e güvense, hocanın kanatları altında gelişimini devam ettirse şuan hem kendisi belki a sınıf olmasa da b sınıf takımlara gidebilir, a sınıf takımlarda oynama şansını devam ettirebilirdi. hem de bize kazandırdığı paranın en az 2 katını kazandırabilir, diagne kazığını yememize neden olmayabilirdi. milli takımın da yedek değil as stoperi olabilirdi.

    üzülerek söylüyorum ki galatasaray’a en büyük zararı yine bir galatasaray’lı verdi. hırs, kibir, kendini beğenmişlik, oldum havası... artık adına ne derseniz diyin. bir futbolcunun kariyerini nasıl kötü etkiler işte en somut örneği. merih’in kariyer gidişatı ne kadar doğruysa ozan’ın o kadar yanlış.

    yine de daha başarılı olmasını istiyorum elbet. ancak bundan sonra işi çok zor. ömer toprak gibi bundesliga’da ordan oraya gezen futbolcuya dönüşmesin de...
App Store'dan indirin Google Play'den alın