• 25830
    kalan 29 maçlık lig fikstürümüzü sırasıyla 6, 8 ve 15 maçtan oluşan 3 bölüme ayırabiliriz.

    1. bölüm: "hazırlık" (18 aralık-10 ocak);

    fatih karagümrük (d)
    göztepe (hafta içi maçı)
    trabzonspor (d)
    antalyaspor
    konyaspor (d) (hafta içi maçı)
    gençlerbirliği

    bu 6 maçlık bölüm, tamamına yakını çok zorlu olan 8 maçtan oluşacak 2. bölüme hazırlık niteliğinde olacak. 3 iç saha maçımız ligin nispeten güçsüz (ya da orta güçte) takımlarıyla, 3 deplasman maçımız ise ligin nispeten daha güçlü takımlarından olan karagümrük, trabzon ve konya ile olacak. iç sahada 3'te 3, deplasmanda 3'te 2 gayet güzel bir senaryo olacaktır.

    2. bölüm: "kol gibi" (17 ocak-21 şubat);

    beşiktaş (d)
    denizlispor (hafta içi maçı)
    yeni malatyaspor (d)
    gaziantepspor (d)
    başakşehir (hafta içi maçı)
    fenerbahçe (d)
    kasımpaşa
    alanyaspor (d)

    8 maçın 4'ü zirve adaylarından beşiktaş, başakşehir, fenerbahçe ve alanyasporla, kalan 4 maçın 2'si ligin güçlü 2 iç saha takımıyla (yeni malatya ve özellikle gaziantep) oynanacak. bu 8 maçın 5'i deplasmanda olacak, evimizde oynadığımız 3 maçın 2'sini ise sıkışık fikstürde hafta arası oynayacağız. cidden çok zor. bu fikstür yaklaşık 17 ocak tarihinde başlayacak. o zamana kadar takımı tamamen kurmuş olmamız çok önemli. hala eksiklerimiz var (taylan'a alternatif, dominant santrfor, belki onyekuru tipi kanat vs.) ve bu eksikleri bir an önce halledip bu maçlar öncesi tüm gücümüzü toplamış olmalıyız. gerçekçi olmak gerekirse bu maçlarda 7-8 galibiyet almamız, vurup geçmemiz pek olası değil (yine de fatih terim varken belli olmaz tabii*). ama 24 puanın en azından 16'sını toplamalıyız düşüncesindeyim. kasımpaşa, denizli, antep ya da malatya'dan biri, iç saha başakşehir ve fb-bjk-alanya deplasmanlarından birini kazanırsak 15 ediyor zaten. 1 tane de beraberlikle 16'yı toplarız. bu fikstürde özellikle beşiktaş-fener-alanya (bence yarıştan düşecekler ama neyse)-başakşehir 4'lüsüne yenilmemek çok önemli. çünkü bu maçlar hem 6 puanlık maçlar, hem de momentumu inanılmaz ölçüde etkileyen maçlar. allah yardımcımız olsun.

    3. bölüm: "mayıslar bizimdir" (28 şubat-16 mayıs);

    bb erzurumspor
    ankaragücü (d) (hafta içi maçı)
    sivasspor
    kayserispor (d)
    rizespor
    hatayspor (d)
    fatih karagümrük
    göztepe (d)
    trabzonspor (hafta içi maçı)
    antalyaspor (d)
    konyaspor (hafta içi maçı)
    gençlerbirliği (d)
    beşiktaş
    denizlispor (d) (hafta içi maçı)
    yeni malatyaspor

    kalan 15 maçımızın 8'i iç saha, 7'si deplasmanda. bu 7 deplasmanın çoğu kazanma oranımızın yüksek olduğu ve nispeten güçsüz takımlarla oynayacağımız maçlar. hatay-göztepe-gençlerbirliği nispeten korkutucu duran deplasmanlar ama ligin ilk 11 haftasında deplasmanda oynadığımız ve kasımpaşa hariç 4'ünü üstün futbol oynayarak yendiğimiz başakşehir, kasımpaşa, erzurum, sivasspor, rizespor 5'lisinin yarısı kadar bile korkutucu değiller. 2'si hariç iç saha maçlarımız da çok büyük zorluk çıkartacak gibi durmuyor. hariç tuttuğum 2 maç olan trabzon ve beşiktaş maçları da bizim kazanamayacağımız maçlar değil. bu fikstüre zirvede giremeyebiliriz; 2. bölümdeki 8 maç, hatta ilk bölümdeki 6 maç bizi fena çarpabilir ama bu bölüm her şeyin telafisi olacak kadar dolu (15 maç) ve ideal (nispeten kolay fikstür) bir bölüm. iç sahada minimum 8'de 6, deplasmanda minimum 7'de 5 bizi şampiyonluğa taşıyacaktır bence (ilk 2 bölümden de istediğimiz puanları alırsak).

    yani özetlemek gerekirse;

    ilk 11 maç: 7 galibiyet 2 beraberlik 2 mağlubiyet ile 23 puan,
    1. bölüm: 5 galibiyet 0 beraberlik 1 mağlubiyet ile 15 puan,
    2. bölüm: 5 galibiyet 1 beraberlik 2 mağlubiyet ile 16 puan,
    3. bölüm: 11 galibiyet 2 beraberlik 2 mağlubiyet ile 35 puan,

    toplam 40 maçta 28 galibiyet 5 beraberlik 7 mağlubiyet ile 89 puan.

    34 maçlık sistemdeki karşılığı 75.65 oluyor. son sezonlarda düşen şampiyonluk puanı baremini ve sıkışık fikstürde herkesin puan kaybedeceğini göz önünde bulundurursak bu puanın bizi rahatlıkla şampiyon yapacağı söylenilebilir.

    o zaman mottolarımız belli;

    - hedef 23
    - konsantrasyon
    - allah kerim fatih terim
    - inandık biz sizlere

    galatasaray futbol takımı için yolun sonu süper lig 2020-2021 sezonu şampiyonluğu olsun inşallah.

    not: şunları da belirtmek isterim ki maçları kolay ya da zor diye ayırmayıp her maça ayrı ayrı bakmamız gerektiğinin ve en kolay görünen maçta tam kazandık derken 23 kasım 2020 galatasaray kayserispor maçı gibi travmalar yaşayabileceğimizin farkındayım. ama işin bir de favorilik gerçeği var. tabii ki iç sahadaki erzurumspor maçımız çok yüksek ihtimalle fenerbahçe deplasmanından daha kolay geçecektir. elbette çok sürpriz kayıplar ve sürpriz galibiyetler yaşayacağız. ama bunlar yüksek ihtimal birbirlerini dengeleyecektir ve puanımız 89'a yakın olacaktır kanaatindeyim ve arzusundayım.

    not 2: işbu entry, şu anki güzel futbolumuzu geliştirerek devam ettireceğimiz, lig sonuna kadar çoğu maçta bu futbolu izleyeceğimiz varsayımı üzerine yazılmıştır. allah korusun, bu güzel oyunu bozarsak bu puanlara mümkünatı yok çıkamayız. o yüzden tekrar büyük harflerle "konsantrasyon".
App Store'dan indirin Google Play'den alın