• 28
    kapitalizmin en ağzı salyalı ve aç gözlü köpeklerinden biri olan oyun yapımcısı firma.

    yılların oyunu fifa'yı bu sezon o kadar rezil hale getirdiler ki, oyun resmen hobi olarak oynamaktan öte bir hale geldi.

    insan aklıyla alay eden bu firma, son iki senedir resmen fifa oyunun online rekabetçi modu olan fifa ultimate team yani kısa adıyla fut'u resmen bir kumarhane mantığıyla oyuncu kitlesine dayatıyorlar.

    bu modun en keyifli iki yanı vardı. ilki, maç yapıp derece kazanmak ve bunun sonucunda belli bir puan toplayıp her haftasonu düzenlenen weekend league'e katılıp burayı da yüksek bir derecede tamamlamak(30 maç) ve ödüller alıp paket açmak ve oyun için jeton kasmak.

    bu olayı 2021 serisinde, haftasonu liginden önce de rivals maçlarında 30 maç atmak zorunda bırakarak resmen eziyet hale getirdiler. yani toplamda 4-5 gün içinde 60 maç oynamak zorunlu hale geldi.

    bu durum da benim gibi oyunu çok seven ama kısıtlı vakti bulunan oyuncuların bu lige katılmasını ve ödüller kazanıp takımını güçlendirmesini büyük ölçüde imkansıza yaklaştırdı.

    ödüller dediğime de bakmayın.. bu kahpe firma, en kaliteli oyuncu kartlarının bulunduğu paketlerin içinden de elit oyuncu kartlarının çıkma şansını %1 ve %4 gibi - resmen açıp küfür etseler daha iyi- bir oranla mağazaya koyarak yazının başında söylediğim kumarhane fitilini ateşliyor.

    bu genel olarak tüm online çok oyunculu oyunlarda olan kazanmak için öde yani " pay to win" stratejisinden de daha adice ve insanları uyuşturucuya kumara bağımlı hale getirir gibi oyuna para yatırmaya teşvik etmiyor resmen zorluyor.

    oyunun içindeki sezonlarda belli konseptler ve promolar yayınlayıp özel oyuncu kartları çıkarttıkları etkinliklerde de özel paket, mega paket, cart paket curt paket adı altında bu paketlerden dediğim özel kartlar çıkacağını iddia edip içerisinden abuk subuk oyunun metası dışı ve oyun içinde satıp para bile kazanılmayacak oyuncu kartları çıkıyor.

    bu kısım, resmen dolandırıcılık ve insan kandırma kısmıydı.

    ikinci partta ise, oyunun iç yani saha kısmında ve yeşil çimlerde çok da yetenekli olmayıp, ticari kafası çalışan ve oyun içi kartlarla al-sat yapıp oyun içi para kasmaktan zevk alan(ben bunu da denedim ve zarar edip bırakmıştım) oyuncu grubuna(trader diye isimlendirilen) yaptıkları ibneliği anlatayım sizlere...

    bu trader dediğim oyuncu grubu, tamamen emek verip oyun içi ticarete kafa patlayıp fazla paket açmadan ve oyuna gerçek para yatırmadan, uzun vadede çok iyi miktarda para kasabiliyordu ve tabi ki bu ea sports'un hiç de işine gelmeyen bi davranıştı.

    o yüzden oyun içi aktif olan oyuncu kartlarının traderlar tarafından ticaretinin döndüğü oyun içi pazara öncelikle bir dünya bot eklediler. bu botların temel amacı al-satı yapılan ve tekel haline getirilmeye çalışılan popüler kartları otomatik olarak pazardan silmek ve daha yüksek bi fiyata tekrardan çok miktarda satışa koyarak trader grubunun deyim yerindeyse bulduğu madeni yok etmekti.

    ancak buna rağmen gerçekten oyunu okuyan ve risk almayı seven trader grubu yine de çok miktarda kar sağladı ve bununla ilgili yerli-yabancı kaynaklı sosyal mecralarda çok sayıda "yatırım tavsiyesi" adı altında biraz da iddia tüyolarını andıran sayfalar ve kuruluşlar türedi.

    yani ea nin bu trade olayına kesin olarak bi el atması gerekiyordu ve çözümü makinelerde değil tekrardan insan beyninde buldular.

    bu bağlamda, firma kendi tespit ettiği birçok başarılı traderı kendi çatısı altında toplayarak oyunun platformu farketmeksizin her türlü transfer pazarına hakim olma ve kendi oyuncu kitlesinin trade yapmak yerine oyuna gerçek para yatırmasını sağlamak adına çok başarılı bir hamle yaptı.

    yani demek istiyorlar ki, siz bu oyuna para yatıracaksınız öyle emek harcayıp da oyundan alınan hazzı iki üç katına çıkarmak yok, kumar oynayacaksınız, paket açacaksınız, daha çok paket açacaksınız..!!!!

    sonuç olarak, oyun şuanda online ve oldukça katılımcısı olan bir kumarhane.

    farkındaysanız daha oyunun oynanış ve saha içi kısmına değinmedim bile..

    orası daha da vahim.. insanı sinir hastası edecek seviyede saçma, rastgele şans faktörü(momentum) ile dolu ve insanı psikolojik olarak çöküntüye sokacak kadar sinir bozucu...

    özetle, almayın aldırmayın.. eğer sabredip de buraya kadar okuyan varsa en az benim kadar bu oyuna ve firmaya kafayı takmıştır diye düşünüyorum.

    illaki benden yaşça büyük ve ebeveyn olan yazarlar vardır, fifa ve türevi oyunlara meraklı evlatlarınızı bu illetten koruyun.

    sevgilerimle
App Store'dan indirin Google Play'den alın