• 73
    2020-2021 sezonundaki saçmalıklarda öncelikli olarak hesabı koça kesmek saçmalıktır. basketbol şubesini önemsemediğimiz çok açık, saçma sapan bütçelerle, üç kuruşa oyuncu alayım kafasıyla bu işler yürümez. ya yatırım yapar hesap sorulabilir, başarı beklenebilir bir ortam yaratılır ya da ‘benim adım hıdır, elimden gelen budur’ hesabı düşük bütçe ve düşük beklenti ile sezona devam edilir.

    adam her sene abd’den genç ve bir şekilde potansiyel vadeden, avrupa veya nba’de tutunamamış ama piyasanın tanıdığı oyuncularla bir kadro kurmaya mecbur bırakılıyor. bu adam sihirbaz değil arkadaşlar. üç sezondur bambaşka, birbirini hiç tanımayan, yaşlarının getirdiği ve profesyonelliği, haliyle, oturtamamış duygusal adamlarla oynuyor. elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor, siz senede 5 maç izleyip bu adama sallayamazsınız. kendisi de arada saçmalıyor, hamle yapmakta geç kalıyor vs. ancak asıl mesele 3 kuruşa 5 köfte beklememe meselesi. son 2 kadrosunu pekala tutturdu ve iyi işler yaptı. özellikle eurolig takımlarına taş gibi adamlar yolladık, tabi ki basketbolda oyuncu satışından maddi getiri beklenmez ama kaliteli takımlara bu adamları yollamak koçun ve scoutun başarısıdır.

    aaron harrison duygusallıktan boğulan, nba’de şans bulamayan, sıradan bir kolej oyuncusu kıvamındaydı bize gelmeden önce. adam olympiakos’un yıldızı oldu şimdi. zach auguste’u aynı şekilde büyüttü ve yolladı. diğerlerini saymıyorum bile.

    2 sezon işler iyi giderken, fb içerde dışarda yenilirken sesiniz çıkmıyordu. bu sezon kadro ‘bekleneni’ veremeyince lololo. zaten böyle bir şeyin garantisini veren olmadı ki, her sene yeni baştan 8-9 oyuncu alıp kumar oynamaya mecbur adam. o ister mi iyi kadrosuyla yolları ayırmayı? oyuncuya istediği ücreti ödeyemezsen herif gider. sen de gidersin, hayat böyle.

    galatasaray basketboluna yatırım yapılana kadar hedefimiz avrupa’da gidebildiğimiz yere kadar gitmek, ki fiba şampiyonlar ligi‘ne iyi para verdiler diye katıldık ancak iyi takımların olmadığı bir mecra olduğu için hedef yüksek tutulabilir, ligde de efes ve fener’den sonra maksimum 3.lük hedeflenebilir, bence bu bile zor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın