resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:82
Uyruk:Türkiye
  • 9606
    galatasaray’ın gördüğü son gerçek başkan. vizyonuyla, galatasaray’ın hakkını yedirmemesiyle, iktidara-federasyonlara eyvallahı olmamasıyla, şike sürecinde ve basketbol final serisinde gösterdiği duruşla, cüneyt çakır’a çıkıp “şaibeli hakemdir” diyebilmesiyle galatasaray’ın başkanlık koltuğunu doldurabilen son başkandı.

    fatih terim’le aralarında yaşanan olaylar, bugün terim’in cengiz’le yaşadığının yanında çok daha hafif kalır. bugünkü terim o dönemde olsa hiç böyle olaylar yaşanmazdı. ayrıca doğrudur/yanlıştır tartışılır ama o gün aysal’ın terim’i kovması galatasaray başkanlık makamının onurunu koruması için gerekendi. teknik direktörün başkanın önüne geçmesine izin veremezdi. şuan mustafa cengiz yönetiminin yapamadığı şey de bu.

    ha bir de meşur mancini’li ocak transfer dönemi var sürekli vurulan. öyle bir anlatılıyor ki sanki galatasaray o dönem 150 milyon euro harcayıp, çöpe attı. alıp da verim alamadığı oyuncuların toplam bonservisi bir diagne dahi etmiyor halbuki.

    aldığı gün ile bıraktığı gün arasında galatasaray bilançosundaki fark -10 milyon dolar. yaptığı borçlarda kur sabitleme işlemiyle kar mı zarar mı bıraktı, onu da siz değerlendirin. kaldı ki bu süreçte 2,5 türkiye şampiyonluğu (14-15 şampiyonluğunun en az yarısı kendisine yazar), bir lig 2. liği, bir cl çeyrek finali ve bir cl son 16’sı yaşattı. kulüpte simgeleşen muslera, ujfa, melo, sneijder gibi isimleri kazandırdı.

    zamanında o kadar eleştirsek de, günümüze bakınca aysal gibi duruşu olan, kimseye eyvallahı olmayan bir başkana ihtiyacımız var, bu gerçek. ha bu demek değil ki aysal geri gelsin, ki kendisi de bir daha gelmez zaten. aysal’a verilmeyen riva yetkisi dursun’a verildi, yaşanan kepazelikler ortada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın