• 308
    bir ligin izlenebilmesi için gerekli olan bazı donelere sahip ve potansiyelli bir lig. şöyle ki ;

    -stadyum kalitesi çoğu avrupa ülkesinden önde (fransa ve italya dahil)
    -seyirci ortalaması her ne kadar passolig saçmalığıyla düşüşe geçse de tatmin edici
    -öngörülemez
    -şampiyonluk ve düşme hattı çekişmeli
    -genç potansiyellere ve kaliteli ayaklara sahip

    ancak bu lig yeterince izlenmiyor, bu potansiyel federasyonca pazarlanamıyor. benim gözlemlediğim sebepleri şunlar ;
    -topun oyunda kalma süresinin düşüklüğü ve saçma sapan zaman geçirme hareketlerinin aşırı fazla olması. bence bir ligin keyfini en çok kaçıran şeydir bu durum. bir premier lig maçı izlerken hiç sıkılmıyorum ama rusya liginden derbi bile izlesem yere atmalardan sahte sakatlıklardan artık yeter diyerek maçı kapatıyorum. muhtemelen ligimizin maçlarına denk gelen yabancılar için de aynı durum geçerli, futboldan çok zaman geçirme izliyoruz.
    -stadyum kalitesine yakışmayacak zeminler. özellikle konya antalya gibi şehirlerdeki zeminler adeta patates tarlası. milyonlarca euroluk stadyumların zemini derinkuyu patates tarlalarından farksız. federasyonun ise umrunda değil.
    -sosyal medya pazarlamasının neredeyse sıfır olması. günümüzde en iyi pazarlama sosyal medya üzerinde dönüyor ama gelin görün ki bizim federasyonumuz veya yayıncı kuruluş (ki ispanya rusya italya iniltere gibi liglerde bu işleri yayıncı değil federasyon yürütüyor) ligden güzel enstantanelerle sosyal medyada aktif olmak bir yana dursun, kulüplerimiz transferlerini açıkladığı videoları bile yayıncı kuruluşun telif atmasıyla silmek zorunda kalıyor. ya da federasyon haftanın programını beyaz bir excel tablosuyla falan yayınlıyor(?!?!?!).yani burada söylenecek çok şey var ama susuyorum.
    -hakemler. her hafta bir skandal karar ve her hafta en az 1 maçın gidişatını değiştirme.
    -saçma sapan yabancı kuralları. rekabetin öldüğü bir ortamı kimse izlemez ve biz ısrarla rekabeti öldürmek istiyoruz.

    bunlar bir çırpıda aklıma gelen sorunlar. potansiyeli ve cazibesi olan böyle bir ligi pazarlayamamak tek kelime ile beceriksizlik. bu topraklarda da beceriksiz insanlar ezelden ebede her zaman söz sahibi olmuştur, olmaya da devam edecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın