• 761
    bu organizasyon o malum ''galatasaray seviyesinin'' dahi üzerinde olan, asıl hedef olması gereken organizasyondur. galatasaray seviyesi şampiyonlar ligi seviyesi değildir, yıllardır onlarca farklı futbolcu ve teknik adamla katılsak da averaj takımı olmaktan kurtulamıyoruz. bunu kabullenmemiz gerek. biz ne şampiyonlar ligi takımıyız, ne o seviyede disipline ne de o seviyede taktiğe sahibiz. en güvendiğimiz en başarılı hocamızın yönetiminde dahi 3 yıldır ne futbol oynadığımız belli değil. takımda frikik kavgasından tutun taraftarla küfürleşmeye kadar farklı farklı oyuncularla farklı farklı skandallar yaşanmasına rağmen disiplinsizlik ve taktiksizlik had safhada.

    realist olmak hayat felsefemdir. ''hayallerimiz dünyalardan büyük'' demekle şampiyonlar ligi şampiyonu olunmuyor ne yazık ki. özellikle bizim gibi bir kulüp için şampiyonlar ligi yarı finali dahi imkansız. öte yandan bizim bütçemizdeki kulüplerin hiç mi şansı yok derseniz, elbet var. ajax ve atalanta örneği hepimizin hafızasında taze. disiplinin, taktiğin, sabrın ve planlamanın olduğu yerde başarı mutlaktır. ancak bizde bu 4 unsurun 4'ü de sıkıntılı, sonuçsa ortada; şampiyonlar liginin averaj takımı olmak... bahaneler elbet olacaktır; ''makasın açılması'' gibi. ben bunu bahane olarak kabul edemem, bizden kat kat düşük bütçeli kulüplerin başarıları ortadayken bunu kabullenmek gerçekleri görmezden gelmektir. kaldı ki her şeyin para olmadığı da malum, yıllardır yüzlerce milyon euro transfer harcamalarına rağmen psg'nin m.city'nin hatta barcelona'nın dahi başarı elde edemiyor olması bunun delilidir.

    netice olarak; ligde daha ankaragücü'ne rize'ye alanya'ya diş geçiremiyorken şampiyonlar ligi bizim için tatlı bir hayaldir. artık gerçek seviyemizin farkına varalım, uefa alındığından beri kimsenin önemsemediği bu organizasyonu öncelik hedef haline getirelim. tamam hayal kurmaya karşı değilim, ancak hayalperestliğin de bir ölçüsü olması gerek. hayalimizi avrupa ligini kazanmaya ve hatta bir adım ötesi 2. kez süper kupayı müzeye getirmeye yöneltelim. yöneltelim ki artık kendimizi dev aynasında görüp daha fazla rezil olmayalım.

    dipnot: şampiyonlar ligine hiç gitmeme gibi bir düşünce tabi ki olamaz. ancak ben gruptan çıkıp son 16 da elenmektense, grubu 3. bitirip avrupa liginde yarı final / final görmeyi tercih ederim. prestijse prestij, ayrıca şampiyonlar ligi gelirini de kasaya koymuş oluruz.

    herkese saygı ve selametle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın