resim
Yaşar Kemal Uğurlu
Görev:Hakem
Yaş:43
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 356
    14 haziran 2020 çaykur rizespor galatasaray maçında aleyhimize yaptığı hatalardan sonra ceza almak falan bir yana, aksine sanki taltif edilircesine 21 haziran 2020 kasımpaşa fenerbahçe maçında var hakemi olarak atanan kişi. hakemlerle ilgili esas problem bu. hakemler bazı takımlara ''dokununca'' yani aleyhlerine bir hata yapınca hakemlikleri bitiyor, ceza alıyor, haftalarca maç yönetemiyor. mesela geçen sene rize maçındaki hakemin hakemliği bitti, fenerbahçe - başakşehir maçında başakşehir aleyhine bayrak kaldıran yan hakem onlarca hafta maç almadı. galatasaray - beşiktaş maçında hala lehimize ne karar verdiğini anlamadığım bülent yıldırım'ın hakemliği bitti.

    geçen seneki konyaspor maçında son dakikada konya'ya penaltı uyduran hüseyin göçek ve halis özhakya'ya ne oldu? hakemliklerine daha güçlü şekilde devam ediyorlar. yaşar kemal? bir hafta sonra bir başka büyük takımın maçına verildi. geçen sene fener deplasmanında faulden golü veren, maçı berabere bitirmek için çırpınan ali palabıyık? şu an nasıl nasıl oluyorsa daha itibarlı, daha güçlü bir hakem. işte esas mesele bu. benim kıt aklımla gördüğüm bu durumu, yani ''bazı takımlara dokunursum hakemliği biter, bazılarına dokunsam da bir şey olmaz'' durumunu çakal hakemler görmüyor mu? görüyor. işte gördüğünü nereden anlıyoruz? aleyhimize abuk sabuk hatalar yapmalarından, başkalarına çalamayacakları 6 saniye kuralını maçın en kritik anında çalarken anlıyoruz.

    soruyorum size divan kurullarında ak partili belediye başkanları konuşan trabzonspor, son saniyelerde aleyhlerine verilen 6 saniye kuralı ile puan kaybetse ne olurdu? veya bir hakem böyle bir durumda kendisine ne yapılacağını düşünürdü? bunu düşünürdü;

    https://www.youtube.com/watch?v=cgy2uTjp1Kk
App Store'dan indirin Google Play'den alın