• 90
    bir devrin sonunu getiren sayı.

    tam 6 gün önce, eve geç gelmiş, duş alıp uyumayı planlıyordum. saat kaç olmuş diye saate baktığımda 23.23ü gördüm.

    daha önce fener maçıyla ilgili 23. hafta, 23 şubat ve hedef23 sloganındaki 23lerin ortaklığı dikkatimi çekmişti.

    saati de 23.23 görünce, duşta kendi kendime "ya acaba başka 23ler çıkar mı?" diye düşündüm. duştan çıktıktan sonra yarım saatte malum entry'i (bkz: #2867614) yazdım. entry'i paylaşmak için 00.00 olmasını bekledim. herkesin görmesini, belki bir sinerjinin yardımcı olacağını düşündüm.

    entry'i paylaşmadan 4-5 dakika önce yan odadaki kardeşime mesaj attım:

    "birazdan galatasaray sözlük'te tarih yazacağım."

    tabi şaka ile söylenmiş bir cümleydi bu. bugün gelinen noktayı hayal bile edemezdim.

    her geçen gün olay büyüdü. sabah uyanıp başlığımın yanındaki sayıyı görünce linç yedim sandım. çünkü daha 1 ay önce burada linç yemiştim.

    sosyal medyada, haber sitelerinde, televizyonda, radyoda, youtube'da bu entry karşıma çıkmaya başladı.

    olayın büyümesi, emek hırsızlığı ile bile olsa hoşuma gidiyordu. kendi kendime her yeni paylaşımın galibiyet ihtimalini arttırdığını düşünüyordum.

    son olarak kardeşime devredilen biletin de 23 ile bağlantısını görünce dedim sanırım olacak.

    şu an duyduğum mutluluğu anlatamam. çünkü insanlara umut vermenin sorumluluğunu biraz fazla hissettim. kötü bir sonuçta oluşacak hayal kırıklığının sebebi olmaktan korktum. ama çok şükür ki sonu güzel oldu. tsi ile 19.23'de gol yediğimiz maçta geri dönerek kazanmasını bildik. keza fenerbahçe'de 23 numaralı deniz türüç kırmızı gördü.

    öncelikle bugün başlığıma yazan bütün herkese çok teşekkür ederim. çok fazla entry olduğu için tek tek dönemedim. kusuruma bakmayın lütfen. mesaj atan herkese cevap verdim. şunu unutmayın, ben sadece kibriti uzattım. sizin sinerjiniz ve desteğiniz olmasa bu yangın ortaya çıkmazdı. birçok kisi birçok sey vaat etmiş ama gerçekten galatasaray şampiyonluğu dışında bir talebim yok. onun dışında bir gün bir zirvede denk gelmek beni de çok mutlu eder.

    hep sinerjiye inanan biri oldum. bu sebeple bunu devam ettireceğim. planım ise şu:

    1m x 1m boyutlarında bir kumaş parçasına, taban kırmızı yazı sarı olacak şekilde 23 yazdıracağım. bundan 100 adet çoğalttırıp, önümüzdeki hafta oynanacak 1 mart 2020 galatasaray gençlerbirliği maçından önce vadistanbul'da taraftarlarımıza dağıtacağım.

    yani haftaya pazar vadistanbul'da elinde 100 adet kumaş olan bir manyak görürseniz, o benim.

    taraftarlarımızdan gol olduğunda veya dakika 23 olduğunda bu kumaş pankartları kaldırmalarını rica edeceğim. amacım tamamen sinerjiyi devam ettirmek.

    eğer vadistanbul'da olacak olan yazarımız olursa, hem ona da bir pankart vermek hem de tanışmak isterim.

    son olarak nickimden de anlaşılacağı gibi bazı şeyleri söylemeden geçemeyeceğim. bu da benim huyum. 23 üzerinden insanlar burada bir sinerji yarattı. kimisi vakit geçirmek için, kimisi heyecanını arttırmak için kimisi de umudunu diri tutmak için. böylesine pozitif bir akımda bile en kötü susmak bir tercihken negatiflik kasan, bizleri işsizlikle suçlayan, kendinde bize "acıyacak" egoyu gören, sıkıldığı için durmamızı isteyen ve abarttığımızı düşünen malum yazar arkadaşlar.... gün hepimizin günü. siz insanların güzel gününde dahi ayrımcı olsanız da, ben zaten buradan fazlasıyla karanlık gözüken hayatınızın cıvıl cıvıl olduğu bu nadir gecelerden birinde sizleri kırmayacağım.

    galatasaray sevgisiyle var olan herkese selam olsun.

    her zaman her yerde en büyük cimbom.

    #hedef23
App Store'dan indirin Google Play'den alın