• 91
    bastık yine bünyeye %999 gs’yi. ulan gs.

    (bkz: 18 eylül 2019 club brugge galatasaray maçı)

    stoper ikilileri güçlü ve havadan etkililer. özellikle simon deli çok iyi bir stoper. ama yavaşlar, arkaya atılan her etkili pasta tehlike yaratırız. jean michael seri ve emre mor bu yüzden çok büyük önem taşıyor. iyi bir seri, emre’yi çok besler; keza iyi bir emre de brugge savunmasını paramparça eder.

    beklerde sıkıntılılar tıpkı bizim gibi. her ne kadar sövüp saysam da oynamaya gelmiş formda bir mariano fereira filho etkisi yaratacak bekleri yok. özellikle sol bekleri federico ricca oyunun iki tarafında da maçın kağıt üstünde en kötüsü olabilir. kanatlardan etkili olma şansımız var. emre mor’un önemi burada da karşımıza çıkıyor.

    emre mor’un 11 başlaması önemli değil. en az 25 dakika süre alsa ve o’nun olmadığı bölümde en azından karşılaşmayı 0-0 götürebilirsek kazanabiliriz.

    savunma önünde eder alvarez balanta oynayacaktır. fm’den falan bilinen bir oyuncu. çok hızlı değil ama güçlü, iyi bir kesici. aslında da stoper zaten. iki takımın da savunmayı çok önde kurma insiyatifi çok yok. bu yüzden maçın genelinde geçmesi muhtemel bir orta saha mücadelesi olacak, bu mücadeleyi sertleştirmek için orada balanta’yı kullanacaklardır.

    hans vanaken ve ruud vormer iyi bir orta saha ikilisi. ama yedekleri yok. bir sakatlık veya kart durumunda çok avantajlı oluruz. vormer biraz daha ortalama olsa da vanaken çok tehlikeli olabilir. kağıt üstünde bakarsak oynaması muhtemel seri-mario lemina ikilisinden kesinlikle daha iyi değiller.

    lemina demişken, orta sahamızda kapılan bir topu dribblingle ileri taşıyıp tehlike yarattığını görür gibiyim. yapması lazım.

    krepin diatta, david okereke, dennis üçlüsü fizik gücü yüksek, hızlı ve her an tehlike yaratabilecek oyuncular. diatta’ya çok dikkat edilmesi gerekiyor. kanatlarımızın savunma yardımı çok önemli çünkü en tehlikeli bölgeleri kanatları. okereke de keza gününde olmayan bir marcao‘yu rezil edebilir. luyindama‘ya güvenim tam. kulağının çekildiğini düşünüyorum. yine de ekstra konsantrasyonla oynaması lazım. uzun topları değil belki ama topla çıkışlarını en aza indirgemesi gerekiyor.

    dennis çok tuttuğum bir futbolcu değil. istikrarsız ve bence büyük maçlarda kaybolacak bir yapıda. geçen sezona da çok iyi başlamıştı ancak daha sonra formu düşüşe geçti.

    simon mignolet‘yi liverpool zamanından hatırlıyoruzdur. muslera çok net daha üstün bir kaleci. tabi onun da bazı abukluklarını bu maç için bırakması gerekiyor.

    radamel falcao garcia doğal olarak en önemli silahımız. eski hızı olmasa da savunma arkası koşuları çok önemli olacak. keza sofiane feghouli de son maçtaki* ölü toprağını üstünden atarsa ricca’yı futboldan erken emekli ettirebilir.

    savunmayı biraz daha derinden kurup bekleri (en azından nagatomo’yu) daha az hücuma çıkarmamız gerekiyor. beklerden birinin savunmada kalması demek rakip yarı sahaya yerleşirken kaptırılacak bir topta diatta’yı geniş alanda luyindama’yla, dennis’i nagatomo’yla karşı karşıya bırakıp tehlikeyi en aza indirgemek demek.

    maç içinde ryan babel‘in merkeze deplase olduğu ve sol içte oynayan (muhtemelen lemina) oyuncumuzun kanata açıldığı rotasyonlarda daha etkili olabileceğimizi düşünüyorum. en azından babel’in şut tehdidini kullanabiliriz.

    nzonzi... nzonzi olsa yeter ya.

    son olarak: muslera; mariano, luyindama, marcao, nagatomo; seri, nzonzi, lemina; feghouli, falcao, babel ilk onbirini bekliyorum.

    plase onbir ise: muslera; mariano, luyindama, marcao, nagatomo; feghouli, nzonzi, seri, babel; falcao, andone.

    plase onbirde 4-4-2 düşünmemin sebebi ise hocanın ekteki açıklaması.

    https://twitter.com/...015112467947520?s=21

    kazanmak çok önemli. kazanmak demek grupun diğer maçındaki* olası bir beraberlikten sonra grubun favorileri real madrid ve paris saint germain‘den içerde alınacak olası 4 puanın bizi gruptan çıkarması demek.

    vira bismillah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın