resim
Celil Yüksel
Takım:Göztepe
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:26
Boy:1.71
Uyruk:Türkiye
  • 214
    altyapıdan çıkan değerlerimizden birisi. altyapıdan çıkan her oyuncunun ozan gibi direkt ilk 11 oyuncusu olmasına, yüksek bedellerle transfer olmasına gerek yok. tabii altyapıdan gelen oyunculardan bir, iki tanesi bile iki üç yılda bir ozan gibi olsa tadından yenmez.

    ancak bana göre celil gibi direkt ilk 11 olmasa da rotasyonda değerlendirebileceğimiz kupa vs ile senede ortalama 15, 20 maçı cüzi miktarlarda maaş ile oynayacak futbolcuların da altyapıdan çıkması çok önemli bizim için. geçen senelerde ceyhun gülselam, yekta, umut gündoğan gibi bir boka yaramayan oyuncuları rotasyonda oynatmak için ciddi bedeller ödedik. işte bu tarz transferler yapmak yerine rotasyonda değerlendireceğimiz oyuncuları altyapıdan çıkarırsak özellikle maddi anlamda ciddi rahatlarız.

    o yüzden celil ile ilgili beklentileri yükseltmeye, yıldız olmasını, milyonlarca euro kazandırmasını beklemeye gerek yok. celil örneğin on yıl boyunca rotasyonda değerlendireceğimiz bir orta saha olsun; benim için akademi görevini yapmış demektir. her altyapıdan çıkan yıldız olacak diye bir kaide yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın