• 823
    27 kasim 2009 bursaspor galatasaray maci'nda takım hakkında dikkat çekenler:

    1- rijkaard ile kopartılan kıyametten sonra şunu söylemek lazım. rijkaard giderse adnan polat yalancı durumuna düşer. biz, taraftarında gözünden düşer. sezon başında uğur dündar'ın programında konu türk takımlarındaki antrenör değişikliklerine gelmiş ve aynen şunu demişti:
    - rijkaard'a güvenimiz sonsuzdur. kredisi çok yüksektir. bu sene başarısız olsa bile onunla devam etmeyi düşünürüz.
    gitmeli falan diyenler susun bakalım, gürültü yapmaya gerek yok. sözünün eri bir başkanımız var. sizin gibi yazayım. rijkaard git-me-ye-cek.

    2- şunu belirtmem gerek. rijkaard'ı desteklemek o'na körü körüne bağlanmak, o'nun her yaptığında bir keramet aramak mıdır? hayır bu destek değil olsa olsa fanatikliktir. destek yeri geldiğinde arkasında durabilmek yeri geldiğinde yanlışlarını söylemektir. umarım o'na florya'da yanlışlarını söyleyen biri yada birileri vardır.

    3- rijkaard hata yapmıştır, hatta saçmalamıştır. ligde 7 gol atmış ve gol krallığında ikinci olan nonda'yı yanında oturtuyorsun. mustafa sarp'tan gizli bir forvet, arda'dan apaçık forvet yaratmaya çalışıyorsun. gün gibi açık, arda hele bu form düzeyiyle bırakın forvet oynamayı takımda ilk 11'e giremez. çok kötü oynadı. keşke bir hafta daha evinde dinlense, moral bulsa öyle çıksaydı maça. yüzünden düşen bin parçaydı. bu, futboluna da yansıdı. bu adamın bir takım sorunları var. ve bunun futbolla alakalı olduğunu düşünmüyorum. eskiden yüzünden gülücük eksik olmayan ardamız yaklaşık bir aydır sahada somurtuyor, sorumsuzca oynuyor. kendisine faul yapıldığına inandığı ve topu taça attığı bir pozisyon var ki şaşkınlıktan dona kaldım. bu durum kendisine hiç yakışmıyor. yönetim derhal birşeyler yapmalı.

    4- rijkaard'ın ya da bu hafta kulübede olan neeskens'in 2 hatası daha vardı maçta. caner'in transferinin sebebi neydi? hakan balta kötü oynarken oynatmak, ona bir alternatif sağlamak. hakan balta haftalardır dökülüyor ama ısrarla caner düşünülmüyor. nedenini bilmek gerçekten çok güç. oysaki caner'in tarzını çok sevmiştim. sürekli ileri gitmeyi isteyen, hücumcu bir yapısı vardı. ama böyle kenarda olduğu sürece bize hiçbir faydası olmayacak. bunun dışında takımda en iyi anlaşan ve arda'nın kötü oynadığı bir günde gol yapacak ikili, nonda-keita'ydı. keita oyundan çıkarken gitti maç dedim kendi kendime. birşey üretmeyen arda ve o gün çokta iyi olmayan bir kewell nasıl nonda'ya gol attıracaktı ya da atacaklardı ki?

    5- barış özbek , mehmet topal, mustafa sarp. hepsinin birden iyi oynadığı bir maç görmedim. mutlaka biri ya da ikisi kötü oynuyor. linderoth nezle ! mi oldu bilinmez ama ona ihtiyaç duyulan haftalarda yedek kulübesinde bile yok. orta sahası bu kadar kötü olan bir takımdan iyi futbol beklemek hayalcilik.

    6- elanocum seni beklemeye devam ediyorum. bir 33'lük sabır tesbihi daha bitirdim bu hafta. patlayacağın haftayı hayal ediyorum. içim bir hoş oluyor. hadi bebeğim, hadi kuzum patla artık.

    7- sezon başındaki takımı özlüyorum. hem de çok. evet çok iyi futbol oynamıyordu ama minimum 3-4 gol atıyordu. yediğimiz goller hiç umrumda değildi. ben gerets'in futbolunu bayılan lucescu'dan nefret eden biriyim. 5-2 veya 4-1 lik bir galibiyet 1-0, 2-0 dan her zaman daha güzeldir.

    8- total futbol falan geçelim bunları. dünya'da bu futbolu hakkıyla oynayan kaç takım var zaten? elde sadece un var. eee helva olmuyor demek ne kadar akıllıca allah aşkına? önce biz bu takımdan güzel futbolu görelim de ismi ne olursa olsun boş...
App Store'dan indirin Google Play'den alın