• 128
    genelleme yapmak istemiyorum ama son 2 ayda sozlukte ne kadar duygusal, dusunmeden, arastirilmadan yazilmis entry varsa, cogu bu arkadaslardan cikiyor. bu demek degildir ki "butun" 7. nesil yazarlar yazi yazmayi bilmiyor, eminim iclerinde benden de duzgun yazanlar vardir. kendilerinin yaslarini veya sosyal statulerini bilmiyorum bu yuzden bu konuda bir ayrim yapmak istemiyorum. son 2 ayda gordugum kalitesi dusuk entrylerin tek ortak noktasi yazarlarin 7. nesil olmasi dolayisiyla bu entry'i giriyorum.

    9 senedir burada yazarlik yapan biri olarak, biraz sakin. bir sey yazacaksaniz ne amacla yazdiginizi, yazarken yazdiklarinizin 100% dogru olduguna ve konuya hakim oldugunuza emin olup yazin. gorus belirtmek icin ille uzman mi olmak lazim diyeceksiniz, elbette hayir ama bir konuya elestiri getirecekseniz neden elestirdiginizi anladiginizdan emin olun. emin olmazsaniz, hem bir konuyu carpitmis oluyorsunuz, hem bu carpilmis konu uzerinden insanlari gerebiliyorsunuz, hem de insanlari boluyorsunuz.

    teknoloji kullanmasi cok kolay ama dogru kullanmasi malesef cok zor olan bir sey.

    ornek yazip bu yazilari yazan yazarlari kucuk dusurmek istemem, merak eden varsa ozelden ne demek istedigimi anlatabilirim.

    edit giricem cunku kimseyi kirmak gibi bir niyetim yok: amac kimseyi asagilamak degil. kimseyi igneleyici bir yazi yazmadim, kimseye hakaret etmedim. biz de ayni yollardan gectik, bize de moderasyon oyle ya da boyle dogru yolu gosterdi. biz elde ettigimiz tecrubeleri anlatmaya calisiyoruz sadece. "duygusal, dusunmeden, arastirilmadan entry girmek" asagilayici degildir, gorustur. kiskirtmak amacli degil, gozlem amacli yazilmistir. 1500 kusur entry yazmisim, ille benim de sacmaladigim entryler olmustur, birinin gozune battiysa bana gosterirse ben de duzeltirim. bu entry'i girme amacim kimseyi kucuk dusurmek degil (bu yuzden acik acik ornek vermiyorum, isteyen varsa ulassin diyorum zaten) sozlugun entry kalitesinin artmasi.

    ayrica yukarida da belirttigim uzere kimseyi sosyal statu olarak ayristirmiyorum, yapiyormusum gibi gostermekten vazgecin artik. sadece yaptigim elestiriyi hakli cikariyorsunuz.

    edit2: bilgi kirliligi olustu bile, ve su an benim yazarlari yaslari uzerinden genelleme yaptigim saniliyor. arkadaslar tekrarliyorum, ben kimsenin yasina, isine, gucune gore ayrim yapmadim. yapmam da asla. sozluge sonradan uye olmus insanlarin, sozluk tecrubelerinin daha az olmasi sebebiyle hata yaptigindan bahsediyorum. yazmadigim seyi yazmisim gibi gosterip beni bunun uzerinden elestirmeyi birakin.

    edit3: yurtdisinda yasiyorum, turkce karaktere erisme gibi bir secenegim yok malesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın