• 38
    p2p bir medya oynatıcısı. genelde 2 program vasıtasıyla kullanılıyor.

    acestream linkleri şu şekilde olur: http://gss.gs/hQH.jpg

    -ace player
    -sodaplayer

    ace player indirmesi ve kullanımı şu şekildedir:
    http://acestream.org/ adresinde sol hafif aşağıda versiyonuyla beraber indirme göstergesi var. tıklayarak indiriyor ve kuruyoruz. kurulum sırasında yanlış hatırlamıyorsam türkçe dil seçeneği vardı. masaüstüne ace player ve acestream media center isimli iki dosya oluşturuyor. bizim oynatıcımız ace player; diğeriyle bir işimiz yok silebilirsiniz. masaüstüne oluşturmazsa da yüklediğiniz yerden ace player uygulamasını açabilirsiniz.

    açarken ağ/güvenlik duvarı izinleri isterse evet diyor ve onaylıyoruz, standart bir olay.

    http://gss.gs/QZj.jpg
    karşımıza şöyle bir oynatıcı gelecek. sol üst menüden ortam > open ace stream content id seçeneğine tıklayarak acestream linkini yapıştırıyor ve oynat'a tıklıyoruz ve yayınımız açılıyor.

    sodaplayer:
    https://www.sodaplayer.com/ adresinden indirebiliriz. arayüzü gayet basit, kullanımı gayet kolay. mac desteği var; appletv ve chromecast ile çalışıyor. torrent player'ı dahi var ve en önemlisi entegre proxy içeriyor.

    http://gss.gs/LKt.jpg
    bu şekilde bir menü geliyor karşımıza 2. seçeneğe tıklayıp acestream linkini yapıştırarak izleyebiliriz.

    -----

    ikisi arasındaki farklar: ben aceplayer'ı tercih ediyorum buffering özelliğinden dolayı(ve birkaç ufak özellik). eğer ufak donmalar oluyorsa pause yapıp 1 dk oyalanıp devam ediyorum kaldığı yerden devam ediyor. sodaplayer'da maalesef bu özellik yok fakat sodaplayer'ın kullanımı ve arayüzü çok basit, proxy torrent oynatıcı ve otomatik altyazı ekleyicisi var filmler için.

    mobil kullanım: ace player mobile uygulamasını yüklüyoruz. sağ üstteki menüden "enter content id"'ye tıklıyoruz. acestream linkini yapıştırıp oynat diyoruz; hangi oynatıcıyı seçmek istediğimizi soruyor, normalde videoları hangi uygulamayla açıyorsanız olur, ben mxplayer kullanıyorum vlc for android veya benzeri video oynatıcılar da kullanabilirsiniz.

    ----

    bu adreste aceplayer buffering'lerine karşı optimizasyon ayarları verilmiş ve açıklanmış resimlerle, gayet işe yarıyor: http://acestreamguide.com/buffering/

    sadece futbol maçı değil nba maçları, formula 1, amerikan sporları (nfl , nhl falan filan) yayınlarını da bulabilirsiniz. ayrıca tv kanallarına da bulabilirsiniz. arada belgesel için natgeo, discovery ve takip ettiğiniz diziler / spor programları için skysports/bbc'de ulaşmak mümkün.

    acestream linklerini nereden şikayet edebileceğiniz sizlere(!) kalmış. bazen maç başlıklarında duyarlı yazarlar paylaşmakta.

    bunların yanında acestream torrent'in de dayalı olduğu p2p paylaşım teknolojisini kullanıyor, açılımı peer-to-peer yani kullanıcılar arasında direk paylaşım mantığına dayanıyor. ortada eriştiğiniz bir sunucu vs yok tıpkı torrentteki gibi seed/peer gibi durumlar söz konusu. bazı yabancı ülkelerde internet servis sağlayıcıları (isp) p2p teknolojisini suç olarak görebilir pek rastlamadım ama bu durumda vpn/proxy'e başvurabilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın