resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 15334
    sneijder ve drogba'yı transfer hatası olarak görüp hatası örtülmeye çalışan teknik direktörümüz.

    2012-2013 sezonu devre arasında sneijder ve drogba olmasa bu takım zor şampiyon olurdu çünkü rezil top oynuyorduk.

    hani sanki tıkır tıkır işleyen bir sistem varmış da sneijder gelince o sistemi çöpe atmış gibi konuşuluyor, alakası yok.

    2011-2012'deki muhteşem takımı bozan transferleriyle fatih terim'in kendisiydi zaten. işleyen çok iyi bir sistem varken, transfer edilecek oyuncuların bu sisteme göre transfer edilmesi gerekirken bakalım o sene ne yapılmış;

    şimdi o sezon 2 tane kanat var engin,emre.(riera'dan kanatta pek verim alamadık o sezon) ikisi de orta saha özellikli, çalım atıp adam eksiltebilen, oyun kuran kanatlar. bu adamların yerine gidildi amrabat ve hamit alındı.

    amrabat çizgi oyuncusu emre ile alakası yok oyun kuramaz. hamit ağırlaşmış anca 3'lü orta sahada oynar gittik adamı 4-4-2'nin sağına koyduk.

    ikincisi de yanlış forvetler. bizim elmander gibi orta sahayı 5'leyen, pres yapan, hava toplarında etkili, gerektiğinde oyun kurabilen bir forvetimiz var yanında da necati gibi oyun kuran, pozisyon bilgisi iyi olan 2. bir forvetimiz var.

    gittik bu adamların yerine de umut ve burak alındı. hadi umut'ta yine pres özelliği var, peki ya burak ?

    oyun kuramaz, hava toplarında etkisiz, pres desen hiç yok.

    ez cümle bu 4 oyuncu değişimi o sene yaktı galatasaray'ı. yani göz göre göre bu hatalar nasıl yapıldı aklım almıyor. yapmamız gereken 1 tık üstü oyuncu almakken gittik takımın seviyesini daha da düşürdük.

    amrabat, hamit, umut, burak hepsi fatih terim istediği için alındı, ünal aysal'a kalsa bu üçlüden sadece hamit'i alırdı.

    2011-2012 sezonunda 40 maçın 25-30'unda taş gibi, zevk veren futbol oynuyorduk. 2012-2013'te ise iyi oynadığımız maç sayısı 10'u geçmez.

    bunun haricinde gomis pas istasyonu olsa ne olur olmasa ne olur ? takımda ceza sahasına koşu yapıp orayı karıştıracak adam yok, arada garry'nin driplingleri ve feghouli'nin kafası eserse hasbelkader oluyor. gomis orada yalnız kalıyor haliyle. bu da kadro mühendisliği hatası.

    mesela selçuk'un melo'ya attırdığı gol, şu takımdan mümkünatı yok böyle bir organizasyon göremeyiz.

    (bkz: 26 şubat 2012 galatasaray beşiktaş maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın