• 1
    henüz mevcut olmayan, internette bununla ilgili bir bilgiye de rastlamadığım ve mevcut vizyon doğrultusunda uzun bir süre daha hakkında bir şey göremeyeceğimiz ancak ivedilikle kurulması gereken okuldur. neden kurulmalıdır? mevcut altyapı sistemimizden farkları nelerdir? isterseniz beraber bakalım.

    mevcut sistem: u6 ile u19 yaş kategorisi aralığında, her yaş kategorisinde 15 ila 25 tane iyi araştırılmış, yeteneklerinden emin olunarak seçilmiş futbolcu adaylarından oluşan 14 adet takım mevcut. bu takımlara da futbolcu adayları, her ilde ve yurt dışında belli merkezlerde yer alan futbol okullarında kendilerini ispatlayabilmiş çocuklar arasından seçilmekte. şimdi eğer ki eğitim sistemi mükemmel bir ülkede böyle bir organizasyon kurmuş olsanız, yapı itibariyle gayet mantıklı ve verimli bir sistem olacağını öngörebilirsiniz. ama ne yazık ki ülkemizde eğitimle ilgili daha çok yol kat etmemiz gerektiğini düşünürsek bu sistem çöküyor. neden? çünkü sen, ülkenin dört bir yanını tarayıp bulduğun yetenekli bir futbolcu adayını, idman yaptırıp gönderiyorsun. nereye gidiyor bu çocuk idmandan sonra? belki çok huzursuz şekilde yaşadığı aile ortamına, belki her türlü pisliğin mevcut olduğu bir arka mahallede yer alan evine, belki de eğitim sistemine inanmadığın bir mahalle lisesine.

    önerilen sistem: ilkokul 1 den, lise son sınıfa kadar yatılı olarak, kendi bünyende yetiştireceğin, yediği yemekten yapacağı sosyal aktiviteye kadar senin karar verdiğin öğrencilerden oluşan bir sistem. çocuk sabah okulun yatakhanesinde, gelecekteki takım arkadaşlarıyla beraber uyanacak, dişini beraber fırçalayacak, kahvaltısını beraber edecek, normal derslerine (tarih, coğrafya, matematik vs) senin bünyende iştirak edecek ve tabi ki idmanını da beraber yapacak. yerleşke içinde oluşturduğun sosyal alanlarda birlikte vakit geçirecek. bu hem arkadaşlığı, dolayısıyla takım olgusunu meydana getirecek hem de sen sadece verdiğin futbol eğitiminden değil, aynı zamanda normal eğitiminden de emin olacaksın. çocuğa sağ bek oynarken yapması gerekenleri 30 yaşında lig maçından 3 gün önce değil, okul sıralarında emin olarak öğreteceksin. bunları, gerçek bir özel okul mantığıyla, seçtiğin öğrencilere ücretsiz olarak yapacaksın.

    yahu arkadaşım bu dediklerini zaten altınordu yapıyor, niye yeni bir şey gibi anlatıyorsun diyenler olacaktır. doğru altınordu bu dediklerimi yapıyor ancak ben, altınordu başlığı altına yazmaktansa, buraya yazmayı tercih ettim, çünkü bunlar kulüp olarak bizim yapmamız gerekenler. başkalarının yaptıklarını övmek beni tatmin etmiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın