• 180
    bein sports'un attığı madik, her ne kadar tadımı kaçırsa da (bkz: #2224498) yeni sezonu açmasıyla bendenize baharı getirmiştir. ayrıyıten söylemeden edemeyeceğim ki bu sezonun çok bombe geçmesini bekliyorum.

    **********

    hellas verona

    gelenler: caceres, cerci, cassano

    gidenler: helander, cassano :)

    geçen sezon serie b'de oldukları için açıkçası ne oynadıklarını bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa luca toni'ye ayıp ettikleridir. önce dallama taraftarları adamın seyahat ettiği arabaya saldırdı, akabinde yönetim tarafından kibarca siktir edildi. inşallah-ü teala burunları boktan çıkmaz. taraftarı, lazio taraftarını bile teletabiler kadar masum gösterecek kadar faşizmi, ırkçılığı doruklarında yaşar zaten; bir de bu hareketlerini gördükçe kendilerinden iyice tiksiniyorum.

    kadrolarına gelince o da epey zayıf. emektar pazzini reyiz, caceres ve cerci'en başka öyle ahım şahım kimse yok. pazzini'nin 33 yaşına bastığını, cerci'nin bir maç akıp bir maç sıçan ayarsızın tillahı bir herif olduğunu ve dahi caceres'in mazisindeki şebeklikleri varsayarsak (bkz: #2081252) işleri zor.

    cassano meselesine gelince galiba benim için bu sezonun en komik futbol olaylarından birisiydi. adam önce verona'yla sözleşme imzaladı, aradan 10 gün geçmeden evini ve ailesini özlediğini söyleyip emekli olduğunu açıkladı, sonra aslında futbolu değil sadece verona'yı bıraktığını belirtti. en son hatırladığım kadarıylaysa da emekli olacağını söylüyordu. yeteneğine laf yok ama ezelden beri böyle taşak bir herif. ta roma zamanında il capitano'dan sümsüğü yediğinde belliydi adam olmayacağı ki üzerine real, milan, inter yapmasına rağmen hala serseri hala trol.

    **********

    spal

    gelenler: paloschi, grassi, borriello, mattiello, rizzo

    bir diğer taze serie a takımı daha. hem de 50 senelik bir aradan sonra. gerek bu toylukları gerekse de minnaklıkları nedeniyle normal de en büyük düşme adayım kendileri olurdu ama gerçekten iyi transferler yaptılar. yukarıda yazdıklarımdan borriello hariç hepsi kiralık gerçi ama mühim olan ligde kalabilmek. paloschi, büyük takımları saymazsak bütün serie a kulüplerine oynayabilecek bir forvet. son sezonu parlak geçmese de chievo günleri bombadır. grassi, geçen sezon atalanta'nın orta saha bolluğunda pek oynayamamıştı ama o da yetenekli bir delikanlıdır, spal'ın orta sahasında banko oynar. juve'den gelen mattiello da sağ bekte iş yapabilir. ve son olarak borriello. playboy'luktan fırsat bulsa aslında yeteneklidir lakin ben oyun tarzını pek beğenmem. çok şahsi oynar yavşak. sıfırdan şut çeker, 30 metreden adam çalımlaya çalımlaya gol atmaya kalkar filan... amma hakkını vermek gerekir ki geçen sezon cagliari'de döktürdü. şayet spal ligde kalacaksa kendisinin de elini taşın altına sokması gerek.

    bir de bunların udinese'den kiralık muhteşem bir kalecileri var, az kalsın unutuyordum. alex meret. 20'lik bu gencoyla ilgili acayip büyük beklentiler var. hatta juve'nin alıp buffon'dan sonra kaleyi buna teslim edebileceği söyleniyordu. o derece yani. serie b'deyken milli takıma da çağrıldı geçen sezon. buffon ve donnarumma'yla beraber azzurri'nin kaleci rotasyonuna girdi. boru değil velhasıl.

    **********

    benevento

    gelenler: cataldi, belec, d'alessandro

    serie a'nın çiçeği burnundaki son takımı. muhtemeldir ki o çiçek de sinüslerine kadar girecek. ligde kalmaları büyük mucize olur. cataldi'den başka kalburüstü kimse yok kadrolarında ki cataldi de geçen sezon genoa'da çok iyi değildi. kariyeri düşüşte.

    bu arada virtus entella'nınki (bkz: #2055014) kadar olmasa da "benevento cadıları" mitine binaen hoş bir armaları var:

    https://i.hizliresim.com/1g5YOj.jpg

    http://gss.gs/POr

    **********

    crotone

    gelenler: izco, mandragora

    gidenler: mesbah

    geçen sezon ligde kalmaları ne büyük mucizeyse bu sezon düşmemeleri de o derece büyük mucize olur. bu defa davide nicola'nın 1300 km'lik bisiklet sürme kefareti filan da işe yaramaz.

    https://i.hizliresim.com/kWmOMq.jpg

    üstüne üstlük falcinelli, crisetig, ferrari takımdan gittiler. bilhassa falcinelli'nin yerini biraz zor doldururlar. budimir'de o kapasite yok. juve'den kiraladıkları mandragora ve chievo'dan gelen izco sayesinde orta sahaları bir tık ilerlemiş olabilir ama hepsi o kadar. bir de stoperleri ceccherini bayağı iyidir.

    **********

    cagliari

    gelenler: romagna, miangue, farago, cigarini, andreolli, van der wiel

    gidenler: murru, del fabro, ibarbo, bruno alves, isla, borriello, di gennaro, fossati

    yukarıda saydıklarımla beraber serie a'nın en kötü 5 takımından biri bence cagliari. taraftarının nefret ettiği ve etmekte de haklı olduğu bok gibi bir yönetimleri var. isla transferi sayesinde bizim buralarda da epey ses getirmişlerdi. fener'le aralarında büyük aşk yaşanıyor. bruno alves, isla, hazırlık maçı ve en son van der wiel...

    kadroya gelince aslında çok kötü değil. onca giden oyuncuya rağmen değil hem de. orta sahalarında barella gibi bir hot prospect for future'ları var. defansa inter'den andreolli ve miangue getirildi ki genç sol bek miangue'nin ben iyi bir futbolcu olacağını düşünüyorum. inter de öyle düşünüyor olacak ki sözleşmeye 10 milyona geri alabilme opsiyonu ekletmişler. murru da iyi sol bekti gerçi. defansa getirdikleri bir diğer adamsa juve'lilerin öve öve bitiremedikleri 20'lik romagna. gerçekten ilginç bir iş döndü burada. juve de cagliari'den 22'lik stoper del fabro'yu aldı. amaçları neydi bilemiyorum. büyük ihtimal romagna'yla ilgili geri alabilme maddesi koydurtmuşlardır yoksa romagna'yı verip del fabro'yu almak akıl karı bir iş değil juve için. ve son olarak sağ beke de van der wiel'i getirdiler. böylelikle defansı baştan aşağı yenilemiş oldular.

    yeni hat şöyle olur: miangue - romagna (ceppitelli) - andreolli - van der wiel

    geçen sezon ligden düşen pescara ve palermo'dan sonra en fazla gol yiyen 3. takım bunlardı (76), defans hattını yenilediklerine göre soruna doğru teşhis koymuşlar.

    en büyük kayıplarıysa geçen sezon ligde kalmalarını sağlayan borriello dallamasının gidişi oldu. farias onun yerini dolduramaz gibi. heyecan verici amc'leri joao pedro'nun çok daha fazla sorumluluk alması gerek. keza juve'lilerin sabri reyiz'i lord padoin'in de takıma ağabeylik yapması elzem. novara'dan gelen farago'nun teknik bir oyuncu olduğu söyleniyor.

    aslında şu an yazarken ilk başta biraz fazla gömdüğümü fark ettim. yani kadroları en azından spal, crotone ya da benevento kadar kötü değil ama geçen sezonki gol yeme hastalıklarından kurtulmaları ve borriello'nun yerine iyi bir forvet almaları şart.

    o değil de serie a'nın alt sıra takımları son yıllarda ne kadar da leşler. bir ara ligdeki takım sayısının 20'den 18'e düşürülmesi gerektiği filan tartışılıyordu. yayıncı kuruluş ve takımlar buna müsaade etmezler belki ama böyle de ligin rekabetçiliğinin ve zorluğunun canına ot tıkanmış oluyor. yıllarca dünyanın en zor ligi olarak lanse edilen serie a'da spal'lar, carpi'ler yer almamalı.

    **********

    sassuolo

    gelenler: cassata, ricci, goldaniga

    gidenler: pellegrini, defrel

    benim çok sevdiğim bir takımdır sassuolo. son derece doğru bir modelle yönetiliyorlar. ligde kendi stadına sahip üç takımdan biri.

    serie a'ya çıkar çıkmaz avrupa ligi'ne katılacak kadar da iyi performans sergilemişler, geçen sezonsa berardi'nin sakatlığından dolayı tökezlemişlerdi. lakin bu sezon büyük ihtimal yine kötü geçecek kendileri için çünkü hem çok iyi iki oyuncularını hem de en mühimi güzel oyunlarının mimarı di francesco'yu kaybettiler. işin garibi üçü de roma'ya gitti. zaten kendileri roma'nın pilot takımı gibi. bu sezon aldıkları oyunculardan üç tanesi yine roma'dan: ricci (4,5m), marchizza (4,5m), frattesi (3m). bunlardan marchizza ve frattesi, roma u19'dan gelme hatta.

    roma'ya giden pellegrini gerçekten çok çok mühimdi kendileri için. takımın organizasyonunu tek başına üstleniyordu. yerini doldurmaları mucizevi olur. juve'den 7 milyona cassata'yı aldılar ama çocuğu hiç izlemedim, juve hep sağa sola kiraladı bugüne kadar. ikinci bir pellegrini piyangosunun vurmasını bekliyorlar galiba. roma'nın pellegrini'yle beraber aldığı defrel de takımın en önemli oyuncularından biriydi. geçen sezon berardi yokken sassuolo'nun tek hücum silahıydı. onun yerine politano'yu ikame edeceklerdir ki politano'nun kumaşı çok iyi, defrel'i bu sezon olmasa da seneye aratmaz. santrfor pozisyonu içinse iki seçenekleri var: kadayıflaşan matri ve kiralıktan dönmesiyle büyük ihtimal crotone'nin düşmesine de sebebiyet verecek olan falcinelli. sağ açıktaysa berardi var. evet hala var. adam üç senedir bir büyüğe transfer olamadı gitti. önce sassuolo'da mutlu olduğunu öne sürerek juve'yi reddetti, "çocuk interista, ondan gitmiyor herhal..." dedik; şimdi de roma, inter kendisini istiyor ama bu sefer başkanları 50'den aşağıya bırakmam, diyor. boş geçirdiği 16/17 sezonundan sonra o parayı kimse gömmez berardi'ye tabii. yine de sassuolo maçı izleme sebebidir kendisi.

    gelelim hoca meselesine. eusebio di franceso'nun yerine peruggia'dan getirdikleri bucchi'nin ne yapacağını kimse kestiremiyor. muhtemelen di franceso'nun başarılarını geçmeyi bırak egale bile edemez ama onun kurduğu 4-3-3'ü bozacağını da sanmıyorum. zaten berardi ve politano'nun varlıkları onu 4-3-3'e zorlayacaktır. elindeki kadro iyi. ilk 8'e giremese bile 12'den aşağı düşerse başarısızlık söz konusu olur. ne olursa olsun takımın en büyük handikapı bana bucchi olacak gibi geliyor.

    -------politano - matri(falcinelli) - berardi----------

    -----------magnanelli - duncan - sensi--------------

    -------dell'orco - cannavaro - acerbi - lirola-------

    ----------------------consigli-------------------------

    lirola da seneye juve'ye döner, sırf o gelecek diye marotta adamakıllı transfer yapmıyor oraya.

    **********

    udinese

    gelenler: bajic, pezzella, behrami

    gidenler: guilherme, zapata

    "vasat" kelimesinin futbol kulübü haline bürünmüş şeklidir udinese. dünyanın en sıkıcı şeyi de udinese taraftarı olmaktır herhalde. yine eşek kuyruğu gibi ne uzayıp ne kısalacakları bir sezon olur bu sezon onlar için. hocaları da tam kendilerine göre zaten: luigi del neri. bu adama bir de juve'yi filan teslim etmişlerdi şaka gibi.

    https://www.youtube.com/watch?v=hNpQVQKJM78

    bu arada söylemeden geçmek olmaz, kendilerine ait olan dacia arena gerçekten çok güzel durur. pozzo hanedanı sağ olsun.

    https://i.hizliresim.com/XXmbWO.jpg

    karoları da iyi sayılır. konya'dan giden bajic bence formayı kapar. duvan zapata'nın napoli'ye geri dönmesiyle oraya bir adam lazımdı. elbette bir zapata değil. kilit oyuncularıysa merkez orta saha oynayan jakub jankto olur. 16/17 sezonunda çok iyiydi. şayet jankto'ya benim çok beğendiğim ama ağır bir sakatlık atlatan fofana da destek çıkabilirse işte o zaman... yine bir bok olmaz kendilerinden gerçi... en fazla 8. olabilirler ki sanmıyorum.

    kendilerinin takdir edilecek bir yönleri varsa scouting'leridir. misal şu bursaspor'un kiraladığı badu'yu 2009'da u-20 dünya şampiyonu olan gana milli takımı'nda görüp almışlardı. her sezon böyle gencoları sağdan soldan toplarlar. örneğin rize'den giden ali adnan halen sol bekleri. veyahut inter'in de istediği pescara'lı coulibaly'yi aldılar bu yaz. sonra tekrar pescara'ya kiraladılar iyice gelişsin, serilsin serpilsin diye.

    bir de sağ bekleri widmer'e dikkat. serie a'nın en iyi birkaç sağ bekinden biri.

    **********

    sampdoria

    gelenler: caprari, murru, gaston ramirez, kownacki, ferrari

    gidenler: skriniar, muriel, cigarini, castan, palombo (emekli)

    hocaları giampaolo'nun iyi mi kötü mü olduğu konusunda kararsız olsam da 16/17'nin iyi takımlarından biriydi sampdoria. quagliarella, schick ve muriel'den oluşan çok yetenekli bir hücum hatları vardı. muriel'i sevilla'ya 20'ye okuttular; schick'i ise önce juve'ye 30'a bıraktılar, sonra juve schick'in kalp problemi olduğunu öne sürerek (sağlık kontrolünü geçemedi) iade etti. şimdiyse sağlık kontrolünden geçememesine sebebiyet veren o sorunun yorgunluktan kaynaklandığı ayyuka çıktı. inter ve roma'nın ciddi ilgisi var, hatta salah'nın yerine halen adam bulamayan roma'nın 35 milyon vermeyi gözden çıkardığı söyleniyor kendisi için. psg'nin de ilgisi varmış ama çocuk italya'da kalmak istiyor. velhasıl büyük ihtimalle takımda tutamazlar. geçen sezondan bir tek quagliarella kalır. o garibimin de başına gelmedik kalmadı ama artık geç de olsa huzura erdi: (bkz: #2144058) muriel'in kesin, schick'in potansiyel ayrılıklarını göz önünde bulundurarak iki adam aldılar o mevkiye: kownacki ve caprari. kownacki'yi çok izlemedim ama leh olması hasebiyle yeni lewandowski olarak gösteriliyor ve azıcık izlediğim kadarıyla da yetenekli bir genco. caprari, geçen sezonki ölü pescara'da parlayan birkaç futbolcudan biriydi. pek teknik değildir ama gömer geçer, hayvan forvettir.

    göze batan diğer oyuncuların başında dennis praet var. bizi 2014'te hacamat eden anderlecht kadrosunda o da vardı. pğömiye lige 30'a, 40'a gider derken nasıl olduysa sampdoria kaptı. (bkz: #2008292)

    alıntıladığım entry'de de bahsettiğim üzere sampdoria'nın çok kafa bir başkanı var bu arada: massimo ferrero.

    https://www.youtube.com/watch?v=BMLjnR0HVS0

    https://www.youtube.com/watch?v=2wreHO2Xu78

    neyse efem, 21'lik ön liberoları uruguaylı torreira da çok iyi oyuncu. tam bir modern regista. geçen sezonki gibi devam ederse dev bir takım kapar. onun önüne middlesbrough'dan getirdikleri gaston ramirez, bologna yıllarındaki gibi oynarsa ne ala oynamazsa da patlayacak denile denile içine patlayan ricardo alvares var orada kullanabilecekleri.

    defanslarından her ne kadar skriniar gibi bir kaya gitse de murru, ferrari, silvestre, sala dörtlüsü oluşturulabiliyor ki çok iyi bir hat.

    başarılı olup olmamaları muriel ve skriniar'ın boşluğunu doldurup dolduramamalarına bağlı.

    ----kownacki (caprari) - quagliarella----

    --------------------ramirez---------------

    --------linetty - torreira - praet----------

    ----murru - ferrari - silvestre - sala-----

    -------------------viviano------------------

    **********

    torino

    gelenler: lyanco, berenguer, rincon, vanja milinkoviç-saviç, n'koulou, sirigu

    gidenler: benassi, joe hart, castan, iturbe, rossettini

    belotti'ye bereket golle hiçbir problemi olmayan bir takımdı geçen sezonki torino lakin defans hattı ve kalecisi o kadar dandik işler yaptılar ki ancak 9. olabildiler. bu sezon defansa ve kaleye taş gibi adamlar geldi. hart denen patatesi yollayıp kaleyi sirigu'yu teslim etmek; rossettini angutunu yollayıp juve'nin elinden lyanco'yu kapmak ve dahi üç otuz paraya n'koulou'yu kiralamak büyük işler. bu iyileştirmelerden sonra bu sezonun atalanta'sının kendileri olmasını bekliyordum... ki benassi'yi fiorentina'ya sattılar. hem de 10 milyon avrocuğa. insan gerçekten hayret ediyor. şu güzelim kadronun orta sahasının en önemli cevherini neden satarlar? hem de 10 milyon avroya. derken juve'den rincon'u getirdiler. el general iyidir hoştur ama düz adamdır. şu kalan günlerde o bölgeye bir transfer daha yapılmazsa bu sezon organizasyon sıkıntısı çekecekleri görünen köy.

    takımım hücum hattı zaten ateş ediyor: 100 milyonluk belotti, roma hariç her yerde coşan ljajic, real-barça-juve altyapısı almış olan falque... ve son olarak napoli'nin elinden kaptıkları berenguer.

    bu arada vanja milinkoviç-saviç, lazio'daki 40 milyonluk sergej'in biraderi oluyor, yanlış anlama olmasın. başta ben o yanılgıya düşüp derin bir oha çekmiştim.

    hocalarına gelince mihajloviç ırkçıdır mırkçıdır (bkz: #2094209) ve fakat iyi bir taktisyendir, futbolculuğundan beri sayar severim kendisini. milan'da kendisine bence haksızlık edildi, bir sezonu daha hak etmişti ama kısmeti torino'daymış. umarım başarılarına başarı katar. her ne kadar gönlümde juve de yatsa grande torino mahzun ve nezih bir takımdır. (bkz: #2071582)

    -------------------------belotti-----------------

    ------------berenguer - ljajic - falque--------

    -----------------rincon - acquah---------------

    -barreca - moretti - n'koulou - zappacosta--

    --------------------sirigu-----------------------

    **********

    chievo

    gelenler: garritano, pucciarelli

    gidenler: izco

    bir diğer vasati ve sıkıcı takım daha. üstüne üstlük huzurevi kıvamında bir kadroları var. hepsi de muhtemel 11 oyuncusu olan işte o dedeler: dario dainelli (38), massimo gobbi (36), alessandro gamberini (35), bostjan cesar (34)*, stefano sorrentino (38). 2005 sonrası milan'ına mı öykünüyorlardır nedir bilmiyorum.

    kadrolarında iş yapabilecek futbolcu sayısı da fazla sayılmaz. amc'leri birsa iki sezondur iyi top oynuyor, kaptanları hatemaj da iyi oyuncudur ama büyük sakatlık atlattı yenileyin. öehh... daha fazla yazamiyciğim bunları.

    --------------pucciarelli - inglese------------

    ----------------------birsa--------------------

    -------castro - radovanoviç - hatemaj------

    -gobbi - gmberini - dainelli - cacciatore---

    ---------------sorrentino---------------------

    **********

    genoa

    gelenler: lapadula, rossettini, bertolacci, zukanoviç, hiljemark

    gidenler: giovanni simeone, orban, munoz

    16/17'nin taş takımlarından biriydiler ama yıldızları simeone'yi fiorentina aldı. oradan da babası gibi inter'in yolunu tutar bir gün. yerine milan'dan gelen lapadula belki o seviyelerde oynayamamış olabilir ama genoa'yı rahatlıkla idare eder, takımın gol yükünü çeker. yine milan'dan kiraladıkları bertolacci'ye genoa'dayken bayılırdım, iki sezonluk başarısız milan günlerinden sonra tekrar kürkçü dükkanına döndü, eski günlerdeki gibi döktürmeye devam edecektir. hangi akla hizmet aldılar bilmiyorum ama defansa da torino'dan rossettini'yi getirmişler. nicolas burdisso'yu serbest bırakınca yerine adam bulamadılarsa demek. hiljemark, düşen palermo'nun kaliteli mallarından biriydi.

    halihazırdaki kadrolarındaysa şaka gibi ama halen pandev filan var. hatta ligin ilk maçında da ilk 11 çıktı. bir diğer tuhaf isimse sirk topçusu taarabt. artık burada da yapamazsa gaziantepspor'a neyim gelir herhalde. sol kanatları laxalt çok iyi topçu. hatta asamoah'nın bize gelme ihtimali varsa o da bu adamın atalanta'ya gitmesinde yatıyor. laxalt atalanta'ya, spinazzola juve'ye, asamoah da bize... sonra hepsi bahçıvana.

    bir de pes efsanesi miguel veloso'yu unutmamak gerek. kendisiyle ilgili "chelsea'nin orta sahasını parseller..." denirdi, şimdi genoa'da takılıyor.

    kalecileri perin de büyük sakatlık geçirmese muhtemelen şu an ya napoli'de ya roma'da oynuyor olurdu. o raddede iyi bir kaleci.

    -------------pandev - lapadula------------

    --------------taarabt (palladino)-----------

    ----laxalt - veloso - bertolacci - lazoviç-

    ----zukanoviç - rossettini - hiljemark-----

    --------------------perin--------------------

    **********

    bologna

    gelenler: poli, palacio

    gidenler: rizzo (spal'a kiralık)

    geçen sezonki en büyük yıldızları dzemaili'ydi desem (bkz: #2115783) ne menem bir takım olduklarını anlatmış olurum sanırım. ki ligin ikinci yarısında onu da ellerinde tutamadılar. gerçi bologna'nın bu konuda suçu yok. montreal impact'le danaya girer gibi girmişler dzemaili'yi bizden alırlarken meğer. bunun müsebbibiyse her iki kulübün de aynı adama ait olması: joey saputo. sözleşmesinin bir kısmını bologna'da bir kısmınıysa montreal'de geçirsin, demiş haşmetlü. ortaya da böyle bir garabet çıkmış.

    neyse, kendileri açısından kolay bir sezon geçeceğini sanmam. donadoni de futbolculuğunun ekmeğini yiyen bir hoca zaten. kadro kaliteleriyle iş yapsalar, desem o da zor çünkü kadroları kaliteli olmadığı gibi çoğu oyuncunun alternatifi yok, özellikle defanslarında. tabii her halükarda chievo'dan veya cagliari'den iyi bir kadroları var.

    bir diğer sıkıntıları destro. adama esti miydi gol orucuna girer, estimiydi de 2 maçta 5 gol atar. şimdi onun yedeği olsun diye (herhalde öyledir yani) palacio'yu aldılar. onun da son iki üç sezonu bomboştu ama bologna'yanın yedek kulübesine yeter de artar arjantinli kılkuyruk. bence asıl bomba transferleriyse milan'dan beleşe kapattıkları poli. gelse bizde de iş yapardı.

    sol bekleri masina, hücumcuları verdi ve ön liberoları donsah iyi futbolcular. özellikle donsah 15/16 sezonunda çok iyiydi. transfer sezonu kapanmadan torino'ya gidebilir.

    -----------------------destro-----------------

    ------di francesco------poli-----------verdi--

    ---------------donsah - taider-----------------

    ---masina - de maio - maietta - torosidis---

    --------------------mirante--------------------

    **********

    atalanta

    gelenler: de roon, castagne, ilicic, orsolini, hateboer

    gidenler: conti, kessie, paloschi, grassi

    benim 16/17 sezonunda en takdir ettiğim birkaç takımdan biriydi. her zamanki gibi futbol piyasasına süper futbolcular kazandırdılar. hocaları gasperini muhteşem işler yaptı. aslında atalanta'yı uzun uzun anlatmayacağım, şurada anlatılmışı var: (bkz: #2123139)

    işin kötü yanı çok önemli adamlarını kaybettiler. devre arasında gagliardini inter'e gitti, bu yaz ise kessie ve conti'yi milan'a sattılar. çok iyi paralar kazandılar ama bu adamların yerleri dolmaz. spinazzola'yı juve'ye bir sene erken vermek istememelerinin sebebi de bu zaten. hadi serie a'da her türlü iş yaparlar ama avrupa'da da oynayacaklar en nihayetinde. gelen takviyelere bakınca de roon zaten atalanta'da sivrilip middlesbrough'ya gitmişti, tekrar evine döndü. conti'nin yerine sağa aldıkları hateboer şu an için en büyük muamma. ilicic, çok iyi transfer; papu gomez'le beraber petagna'yı besleyecektir, arada da muhteşem sol ayağıynan yapıştıracaktır.

    bir de juve'den kiraladıkları orsolini'ye dikkat: https://www.youtube.com/watch?v=PfwKdX5Kzeo

    -------------------petagna-----------------

    -------papu gomez---------ilicic-----------

    --spinazzola - kurtiç - freuler - hateboer-

    -------massielo - caldara - toloi-----------

    -------------------berisha-------------------

    **********

    fiorentina, lazio, napoli, roma, inter, milan ve juve'yi ayrıca kendi başlıklarında değerlendiririm.

    (bu arada allah tekrar belanı versin bein sports.)
App Store'dan indirin Google Play'den alın