resim
Elano Blumer
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:42
Uyruk:Brezilya
  • 568
    kendisi hakkında sözlük ikiye bölünmüş durumda. ben faydalı olamayacağına inananlar tarafındayım. kendisini bir maçta asmıyorum. galatasaray'ın bu seneki tüm maçlarını seyrettim. sözlükte hakkında yapılan olumlu eleştirilerin altında hep aynı şey yazıyor aslında, yazarların ismi değişsede. sabredin diyorlar. elano konusuna iki bakımdan bakabiliriz:

    olaya kısa vadede bakacak olursak ;

    galatasaray'da bir futbolcu kötü oynuyorsa sabredilmez ( hele hele rijkaard'ın sisteminde orta sahada oynuyorsa yeri çok kritik ) çünkü galatasaray bu senede şampiyon olmasak da olur kulübü değildir bu camiada ikincilik başarısızlıktır. bir futbolcu kötü oynuyorsa ismi, cismi önemli değildir. bu takım başarıya mecbur takımdır. bu sene kupa almasak da olur şu futbolcuları yetiştirelim, alışsınlar mantığı ile yönetilmez. kötü oynayanın yeri kulübedir. o kutsal formanın hakkını veren futbolcular oynar bu takımda. elano formsuzsa ki formsuzdur o zaman yeri yedek kulübesidir.

    olaya uzun vadede bakacak olursak ;

    bu adamın niye ilerde bize yararlı olamayacağı hakkında şöyle düşünüyorum ;

    1- depar özelliği yok. topla gidemiyor. topu alınca başını kaldırıyor. bir sür be abicim şu topu. dos santos'un attığı depar ve sonrasındaki şutu düşünün fener maçında. aynısını yapabilir mi ? hayır.

    2- adam geçme özelliği yok.şöyle bir iki adam geç be kardeş. o da yok.

    3- kafa topu yok. kafayla daha topa vurduğuna şahit olmadım.

    4- gereksiz yere sürekli uzun pas yapıyor. rijkaard sistemi diye kıçımızı yırtıyoruz total futbol kısa ve sürekli paslar değil mi? sisteme uymuyor bir kere. ingiltere değil burası diye birinin hatırlatması şart. uzun paslar orda kaldı elano.

    5- defans özelliği hiç yok. m.city taraftarı forumlarda giderken bu özelliğinden dert yanmıştı. defans yapmıyor diye. buca maçında beni de şaşırtarak bir defansa geleyim dedi sonuç malumunuz. kırmızı kart. bu maç problem değil yarın bir gün büyük maçlarda böyle bir şey yaşarsak ne olacak?

    6- en önemlisi ışık yok. ben bu adamdan olumlu sinyaller alamıyorum. yenilsen de yensen de programında geçen güzel bir söz vardı. evet linderoth'a sabrediyoruz çünkü sakatlanmadan önceki maçlarda takımın en iyilerinden biri oluyor. lincoln ona keza. iş ahlakından nasip almamış biriydi ama oynadığı her maç bu maçı alır belki diye beklerdik. kaçımız elano'nun tek başına maç kazandırabileceğine inanıyor? ben inanmıyorum.

    7- birçoğumuzun aklında bu adambrezilya milli takımında oynuyor demek ki iyi adam düşüncesi var. zamanındafatih terim'in oyuncu tercihlerini deli gibi eleştirip, bu adam nasıl kadroya alınır diyenlerin, bu konuda böyle düşünmesini derin bir çelişki olarak nitelendiriyorum.

    8- dünya kupası'nda oynayacak öyle veya böyle. nasıl sakınacak toptan göreceğiz 2. yarı. defansa falan hayatta uğramayacak adım gibi eminim.

    lincoln'e, linderoth'a sabrederim ama bu adama sabretmem ben. kısa vadede yeri yedek kulübesidir, uzun vadede umarım olmaz ama olcak gibi görünüyo yanlış transferdir, gönderilmelidir. herkesinin fikrine saygılıyım ama yazın da sabredelim, daha alışamadı, seneye iyi olcak, bir dünya kupası geçsin bakalım, gibi entryleri görmeyiz umarım. zaman gösterecek kimin haklı çıkacağını.
App Store'dan indirin Google Play'den alın