resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 688
    taraftar sezon boyunca topu ayağına her aldığında sneijder tezahüratı yapmalıdır. taraftara bu kadar saygısız bir yönetim olamaz.

    edit: en beğenilmeyenlerime 1. sıradan girmiş. muhtemelen haftanın da en beğenilmeyeni olur. açıkçası plajda yazdığım için kendimi yeterince ifade etmedim ve fikrin içini de dolduramadım. aslında niteliksiz diyebileceğim bir entry ortaya çıktı. dolayısıyla da sanki oyuncunun başarısız olmasını istiyormuşum gibi bir hava oluştu. bence aldığım tüm ofsaytlar adil ve bu haliyle haftanın en kötü entrysine sahip olmayı da hakediyorum.

    neyse oy umursadığım bir hadise değil. ancak kendimi doğru anlatmak benim için önemli. dolayısıyla fikri alt yapısını açmakta fayda var.

    galatasaray yönetimleri taraftarı saymalı. bazı şeyler galatasaray taraftarına rağmen yapılamamalı. kimse galatasaray'dan büyük değildir lafının sebebi kulübün arkasındaki 20 milyon taraftardır. muhattabı da taraftara rağmen hareket edenlerdir. gözümüzün içine baka baka bayrak adamlarımızı yok ediyorlar. ergin ataman artık yok. takip ettiğim bir dal değil ancak kadın basketbolunda, engelliler takımımızda da benzer şeyler oldu. melo selçuk istemiyor diye gönderildi. sneijder'e yapılanın benzeri bir mobbing ile podolski gitti. 10 gidiyor. gitmese bile bu saatten sonra fayda sağlamaz. düşünsene sahada belhanda 10 numara giyecek sneijder 20. benim egom izin vermezdi açıkcası. ve bu adamdan kalırsa takım için mücadele etmesini bekleyeceksin? imkansız. bence bu seçim belhanda'yı da altında kalacağı saçma sapan bir baskı altında bıraktı.

    taraftara rağmen böyle bir hamle yapılmamalı. yönetim, kongre galatasaray taraftarının ne kadar büyük bir güç olduğunu unuttu. siyaset de unuttu. bu yüzden 20 milyon taraftarın hakkı yeniyor, camia ötekileştiriliyor. işin kötüsü taraftar da gücünü unuttu. unutmasa zaten kimse bu muameleleri yapmaya cesaret edemeyecek.

    bazen bazı zararları göze alıp tepki vermek lazım. geçen sezon aman takım iyi gidiyor diye tükürdüğümüzü yaladık. iyi mi oldu?

    belhanda'nın başarılı olmasını istiyorum. benim gösterilmesini istediğim tepki yönetime. büyük ve unutulmayacak bir travma lazım. az önce saydığım, galatasaray taraftarının gücünü unutan herkese kim olduğumuzu hatırlatmak artık şart. fikrimin arkasındayım. hatta arttırıyor ve basketbolda da maç boyu ergin ataman tezahüratı duymak istiyorum. hem de sezon boyunca.

    gerekiyorsa maç başında oyuncuyu tribüne çağırır, alkışlar gönlünü alır tepkinin yönetime olduğunu hissettirirsin. ancak top 10 numaralı formayı giyen oyuncuya geldiğinde bence sezon boyu bütün stad sneijder diye inlemeli. bu idari bir protestodur. sneijder tutkusu da değildir.

    dün yazdım. galatasaray wesley'i gönderecekse bu işi düzgünce yapmalıydı. çıkıp wesley iyi bir oyuncu ama biz yolumuza başka iyi oyuncularla devam etme kararı aldık diyebilmelilerdi. bu karakteri de sergileyemediler. kariyer planlaması diye saçmaladılar.

    kişisel fikrim sneijder takımda kalmalıydı. gönderilmesi fikri hatalıydı. gönderilme tarzı ise hata ile açıklanamayacak kadar büyük bir skandal ve çirkinlik. tepki görmesi gereken şey işte bu. bu saatten sonra ise sneijder'den fayda almamızın imkansız olduğunu düşünüyorum.

    taraftarı dikkate almak zorunda yönetimler. bu protesto belki 17/18 sezonunda galatasaray'a zarar verir, ancak travması 10 yıllar boyunca büyük hataların önünde demoklesin kılıcı gibi durur. bu travmayı tutkuyla istiyorum. ve diyeceklerim bitti. nokta.
App Store'dan indirin Google Play'den alın