• 9605
    ekşi sözlük'ün yanar döner yapısı yüzünden artık iyice tarihin tozlu sayfalarına karıştığı ve geri dönülmez bir şekilde yozlaşarak kabuk değiştirdiği bir dönemde 2008'den beri çizgisini bozmayan, kullanıcılarını aldatmayan, sözlük gibi sözlük. bizler burada geçiciyiz ama her gün yeni kullanıcılarına merhaba demesine rağmen 2008 ruhunu yaşatan sözlüğümüz kalıcı...

    oldum olası anlam veremedim web sitelerinin "yeni arayüzümüzle karşınızdayız :)))" triplerine... yeni ve daha kullanışlı arayüzünüzü sikeyim. birileri can sıkıntısından ya da sırf başkaları ekmek yesin diye insanın görsel hafızasının içine sıçmak pahasına birtakım saçma sapan işlere kalkışıyorlar... galatasaray sözlük mobile ihtiyaç vardı, ne güzel sıfırdan yepyeni bir şekilde kuruldu edildi fakat samimi söylüyorum turuncuya çalan rengiyle sözlüğümüzü hala aynı şekilde görmek bana bir güven ve huzur veriyor. hep orada olan eski dost gibi... lazım geldikçe ufak tefek rötuşlar yapıldı tabi bazı butonlar eklendi falan ama genel yapısı itibariyle hala aynı oluşu bence güzel bir şey.

    ayrıca buranın git gide daha kalitesiz bir yer olduğu iddialarına da her şeyden önce bir yazar olarak kesinlikle katılmıyorum. tüm mevcut yazarlar olarak hep birlikte elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, vakit ve fırsat oldukça yapmaya devam edeceğiz...

    bir sözüm de "milyonlarca niteliksiz entry dururken neden ben?:(" düşüncesindeki kardeşlerime... aslında bu en çok karşılaştığım grup; kısaca söz edecek olursak, birincisi karara mantıklı argümanlarla itiraz edenler, ki nadiren haklı çıkanlar oluyor, özrümü dileyip konuyu tatlıya bağlıyoruz. ikincisi merak edip sebebini öğrenmek isteyenler, ki bu kardeşlerimize de kuralların linkini ( http://www.rerererarara.net/kurallar.php ) atıp ilgili kısmı açıklayarak yardımcı oluyoruz, genelde güzel bir şekilde mevzu bağlanıyor. ilk başta sözünü ettiğim üçüncü grup ise demiyor ki "haksızsın", hatta "haklısın" da demiyor, "neden ben/why always me?" diyor, "o zaman git o yüz binlerce entry'i de sil" diyor ama ne bir ihbar yapıyor, ne de yardımcı olmak için bana mesaj atıyor, sadece "git ve yap" diyor.

    sözlük dışında da bir iş güç ve yaşam sahibi olduğumuz gerçeği elbette yeterli bir gerekçe değil, ancak ve ancak takmışızdır da ondandır, zaten lisedeyken, hatta üniversitedeyken de hep hoca bize takıyor idi... normal hayatı olmayan, buradaki iki boyutlu düzlemde kimdir nedir bilmediğimiz insanlara takıp haksız yere entry'lerini silerek ego tatmini yapan ve aşağı yukarı 12.5 yaşındaki sivilceli ergenlerden oluşan bir moderasyon ekibimiz var.

    lan nereden nereye geldim... sözlüğe dair kafamdaki bir şeyler işte, neyse...

    vasiyetimdir: ölünce mezar taşıma "binlerce niteliksiz entry duruyorken neden benimkini siliyorsun" yazılsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın