• 15
    çok kolay küçücük dünyandan bakıp yorum yapmak. çok basit. şehit olanlar gerçek değil. bir televizyon haberi sadece. yanarak ölen serap, defalarca başı ezilip cesedine bile işkence edilen yasin, uykularında kafalarına sıkılan polisler, 2 yaşındaki kızı yetim, eşi dul bırakılan askerler birer yalan. yok onlar. masal onlar. uzaktalar çünkü.

    "dünyalar güzeli sevgilisi"nden koparamazlar onu, annesine ağıtlar yaktıramazlar. neden?

    o kıymet bilmeyenler, koca bir ülkenin o kadar emperyal güç arasında sadece bir kaç kişiyle kurulamayacağını bildikleri için, kurtuluş savaşında baş komutanın emir komutasına girip, elinde avucunda olmayanı verdiği zaman gibi; sen onlardan daha değerli olmamana rağmen sırf sen yaşa diye öldüğü için.

    senin "dünyalar güzeli sevgilin" ve sen her gece siktiğiminin yatağında kıçınızda pireler uçuşarak uyuyun diye öldü o "çomarlar". senin ailen "oğlum, yavrum" diyerek ağlamasın diye öldü. sen o küçücük beyninle "akp - iktidar - atatürk - savaş" kadar sığ düşünce haznenle bağlatılar kurup, kıraathane seviyesindeki bilgisinle, şimdiki hayatını borçlu olduğun insanlara ve onların geçmişlerine saygısızlık ederken, hala savaşmak zorunda onların oğulları. tıpkı dedelerinin yaptığı gibi. 21 yaşında değer miydi senin için ölmeye? değer miydi hayatının baharını bile göremeden, kendini üstün görüp onlara "anadolu çomarları" diye hakaret eden bir bok için kara toprağa girmeye. başkaları ideolojileri uğruna, dinleri(!) uğruna senin kafanı kesmesin diye ölmelerine değer miydi?

    değmezdi. senin gibi bir asalak için ölmeye değmez.

    edit: vay be yıllarca zevkten savaşmış bu toplum. yıllarca zevkine ölmüş çocuklar. güle oynaya gidiyorlar savaşa zaten. mecburiyetten değil. siktiğiminin günlük politikası daha önemliymiş çarşıda kafasına kurşun yiyen askerlerden. "savaşa hayır" demiş arkadaş. yoksa çiçek atıyorlar doğuda insanların üzerine. ortadoğu çok huzurluydu zaten. insanlarımız ölmüyordu size göre. ışid bomba atsın, pkk askerime sıksın. oturalım vura vura bitirmelerini bekleyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın