resim
Felipe Melo de Carvalho
Takım:Fluminense
Mevki:Stoper
Yaş:40
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 9264
    öncelikle bu entrymde melo'nun para hırsından, yaptığı triplerden bahsetmeyeceğim. sanıyorum hepimiz bu konulardan dolayı ona kırgın veya kızgınızdır. bu sözlükte kimsenin başlığına onun başlığına girdiğim kadar entry de girmemişimdir. çok beğeniyorum bir futbolcu olarak. insan hayran olduğu kişileri bu yazar olur, siyasetçi olur, sporcu olur tanımak falan ister ya ben felipe melo'yu tanımak istemem ama. çünkü biliyorum ki karakter açısından bana hayal kırıklığı yaşatır. bu takımda bu açıdan inandığım adamlar da wesley sneijder'dir, muslera'dır ve chedjou'dur. neyse konumuz bu değil zaten. söylemek istediğim, evet melo paragözdür, hareketleri, tavırları aşırıdır. fakat futbolcu olarak çok severim birçok galatasaraylı gibi. buna karşın eğer önümüzdeki sezon kalacaksa melo öncelikle şunu bilmeli ki ortada ne asker kaldı, ne komutan. yani bugüne dek yaptığı şeyler en başa dönüp bir defa daha kanıtlamak zorunda. (gerçekten isterse kanıtlayacağından da eminim.)

    neyse asıl değinmek istediğim şey bunlar değildi. kendisi hakkında medya 2 senedir falan çok büyük bir kampanya düzenliyor. onu göndermemiz, ona sırtımızı dönmemiz için. şuanda da gözüken o ki bu yukarıda saydığım sebeplerle taraftarın tepkisini biraz olsun çekmişken daha çok bastırarak iyiden iyiye başarılı olma yolunda ilerliyorlar. özellikle de dikkatimi çeken bir nokta var. melo kampa zamanında gelmiyormuş, diğerleri çalışırken o amerika'da (veya şuan neredeyse) tatil yapıyormuş vs. öncelikle yaratılan algı 'melo kampa gelmedi'. evet melo kampa gelmedi falan ama farkında mısınız adam izinli. izinli izinli. ne cezası veya ne yaptırımı. adama yönetim mi yoksa teknik ekip mi artık neyse izin vermiş. peki bu izin neden verilmiş olabilir düşünüyor musunuz? adam bu seneyi fıtıkla uğraşarak geçirdi. ameliyat oldu. 50 gün sonra çıktı antrenmanına. sizce bu adam yatma meraklısı mı? öyle olmuş olsa pekala sezonu kapardı. yaptı mı yapmadı. sanıyor musunuz ameliyattan sonra ağrısız, sızısız, sorunsuz futbol oynadı? tabii ki hayır. dolayısıyla tatilde biraz daha fazla dinlenmesi için izin verilmiş olabilir mi? hemen mi unuttunuz bunu?

    bir başka konu ise adama diyorsunuz ki zaten bu sezon eskisi kadar iyi değildi. şampiyonlar ligi'nde falan çok kötüydü. bir defa zaten bir maç libero oynadı. ön libero değil, libero. son adamdı bildiğin. prandelli bey icat çıkarıyordu arsenal karşısında. ama melo pozisyon hatası yapıyor dendi. ortasaha oynadı. yanında hiçbir şekilde defansif sorumluluk almayan bir selçuk vardı. ortasahayı tek başına tutmaya çalıştı. ki arkasındaki stoper de chedjou-semih (semih'in bu sezonki formu malum.) çok mu kolay sanıyorsunuz? kaldı ki adam ameliyat olduğu günün sabahı da fıtık olmadı. zaten ameliyat olmadan önce de kaç hafta bel ağrılarıyla oynadı. unuttunuz mu bunu? ben hatırlıyorum. melo'nun ağrıları olduğunu tedavi gördüğünü. o dönem de oynadı bu adam. kolay bir iş mi bu? ameliyattan sonrası için de diyorlar eskisi gibi değildi diye. onları allah'a havale ediyorum.

    melo'nun sözleşme konusunda yaptığı yanlışları hepimiz görüyoruz. fakat kızgınlığımız kırgınlığımızı da kullanmak isteyen, ateşe halen benzin dökmeye çalışan bir medya var arkadaşlar. ona bazı nedenlerden kızdık diye herşeyi yakıp yıkmak, yaptığı herşeyi reddetmek bize yakışmıyor. bu medyaya alet olmak bize yakışmıyor. fenerbahçe'nin uşaklarının maşası olmak bize yakışmıyor. kalır, gider. kendi keyfi bilir. kalırsa yine söyleyeyim ne asker var ne komutan. kendisini baştan kanıtlamak zorunda ama gaza gelmeyelim arkadaşlar. bu adam izinsiz takımın kampına katılmamış falan değil.

    umuyorum ki okursunuz bu entrymi de boşa gitmez söylemeye çalıştıklarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın