resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 7430
    galatasaray futbol takımı oyuncusudur.

    beyaz futbol izleyip orda burda "ne saçma program yeaaa" diyenler ile kulüp hakkında en ufak olumsuz habere "eyyamcı,fenerli" damgası vuranların gömmeye doyamadıkları türkiye'nin tartışmasız en iyi yerli forvetidir.

    yahu artık sıkılmadınız mı şu adamı eleştirmekten? ne bitmez kininiz, nefretiniz varmış da kusa kusa bitip tükenemediniz.bitin allah aşkına, tükenin de kurtulalım.

    o saydığınız "forvet özellikleri" hangi yerli oyuncuda varmış bir yazın da biz de öğrenelim.

    yok arkadaşım yok, yerli oyuncu yok işte. sen daha 12 milyon euro bağlayıp "büyük yıldız olacak" dediğin bruma'yı oynatamıyorsun kontejyan sıkıntısından hangi yabancı oyuncuyu kesip de "forvet" istiyorsun?

    şu takımdaki yabancılardan kaliteli yerli oyuncu alabilir misin? hakan çalhanoğlu? gökhan inler? mesut özil? nuri şahin? ilkay? ömer toprak ?

    alamıyorsan da takımın gol yükünü çeken, her maçtan önce pusuya yatıp klavye başında gömmek için kazma,kürekle bekleyenlere gerekli cevabı attığı gollerle sahada veren adama biraz saygınız olsun.

    kendisine yoksa da üzerindeki formaya olsun.

    şu adam bu kadar golü anadolu takımında atsa veya yabancı olsa havaalanlarında karşılamak için birbirinizi ezersiniz.

    adam gol atıyor,yok. defansa gelip al-ver yapıyor,yok. yanında oynayan adamlar da boşalttığı alanlara girip gol atmaya başlıyor,yok. takımın en çok koşan oyuncularından oluyor,yok.

    ama fm'de oyuncu rol özelliklerinden "poacher, target man" seçip özelliklere bakıp da "hani hiçbir özellik yok ki burak'ta yea" demek var.

    arda turan bu ülkede top oynarken "arda'nın vucüt yapısı futbol oynamaya müsait değil" diyen ulemalarla aynı havayı soluyoruz, şaşırmamak lazım. hani şu laliga şampiyonu,şampiyonlar liginde final yapmış, uefa tarafından yılın 11'ine aday gösterilen, kasım ayının futbolcusu seçilen arda turan.

    yukarıda yazıldığı gibi, filippo inzaghi'de hangileri varmış yaz da bilelim? hava toplarında mı çok iyiydi, müthiş tekniği mi vardı, allah vergisi yeteneklerle mi donatılmıştı da juventus'da milan'da 15 sene top oynadı?

    adam gol atıyordu arkadaş, nokta.

    hatta gol atmıyor, golü kokluyordu.nerede pozisyon orada inzaghi. forvet de gol atıyorsa bitmiştir.

    dribbling, hız, top sürme v.s özellikleri yok diyorsan da adamı olabildiğince ceza sahasında tutup maksimum verim alabilecek bir sistem ile oynarsın. kulübü üzerine yaptığımız italyanlar gibi tek forvet, üstüne bir de kanatlara ceza sahasına girmeye tenezzül etmeyen oyuncular, hucüm futbol yok bişey yok. sonra "kral yine sahada yok".

    şimdi aç izle 13 aralık 2014 konyaspor galatasaray maçını. her golde ceza sahası ve etrafında ekstra adamlar var. emre'nin attığı golde selçuk ve emre, burak'ın kafayla attığı golde sabri ve selçuk, hamit'in attığı golde sneijder ve hamit.

    yani hucüm oynuyoruz, tek forveti ilerde ıssız adaya düşmüş gibi yalnız bırakmıyoruz, dolayısıyla burak da daha fazla ceza sahası içinde kalıp 1 veya 2 hamlede gol yapma işini gayette iyi yapıyor.zaten en iyi yaptığı iş bu.

    biz bu sistemle oynadıkça burak atmaya birileri de kinini,nefretini kusmaya devam edecektir.

    ama söz konu galatasaray olunca "gerisi teferruat" martavallarıyla hep beraber "liseli dinazorlar oldukça..." ile başlayan cümlelerle zihniyete laf sokup galatasaraylılığımızı ölçeriz metreyle.

    şahsen sizin yerinize o dinazorları tercih ederim ben, onların en azından nesilleri tükeniyor.

    keşke siz de ara sıra tükenseniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın